Én pl. nem akarnék albérletbe gyereketbe gyereket szülni.
Tudom, hogy még van hátra másfél évem a suliból, igaz ezalatt is dolgozom majd, de miután megkaptam a diplomát még egy 2 évet jó lenne dolgozni a szakmámban, de inkább 3-mat kéne, hogy majd stabilizálódjon némileg a helyzetem, vagy legalább meglegyen az általában elvárt minimális szakmai tapasztalatom, hogy később is legyen munkahelyem és tudjak enni adni a gyerekemnek. Na most számolni kell azzal, hogy nem valószínű, hogy rögtön az egyetem elvégzése után lesz munkám.
Na, de vegyük a legjobb eshetőséget:
Most vagyok 23, a mester diplomám meglesz 25 évesen, tegyük fel már most 2017 januárjában találok munkahelyet ahol, amin keresztül megszerzem a szakmai tapasztalatot, dolgozom 3 évet, leges legalsó hangon 27 éves korom előtt nem passzol bele a terveimbe a gyerekválalás. Tudom hülyénhangzik, de ez van. Ja és ugye gyakran az se jön össze 1. próbálkozásra, annak ellenére sem, hogy olyan szempontból előnnyel indulok, hogy a jelen állás szerint időközben már stabil párkapcsolattal rendelkezem.
De már kb. 30 évesen szeretnék gyereket, csak elszomorít, hogy már sz nincs olyan messze. 
Namost én elítélni sem ítélem el a volt osztálytársaimat akiknek már ott topog a gyermek, ők vagy elég idős párral rendelkeznek, aki eltartja őket, vagy 17 évesen kijárták az inasiskolát, dolgoztak pár évet és van némi féretett pénzecskéjük, hogy eltartsák a gyereket. De engem még mindig anyám tart el.