Ha másnaposak vagytok, igyatok Monster rehabot, kb. varázsütésre elmúlasztotta. Én nem tudom mi van benne, de nagyon hatékony. Tegnap egy csapat jogásszal ittam, ilyen magasröptű lerészegedésben sem volt részem még, mert a témák fele a büntetőjog volt.
De azért volt minden más is. Viszont annyira rossz érzés, mintha megcsaltam volna a fórumozótársaimat. Csak veletek szoktam inni menni.
Az asszony véletlenül megtanult flambírozni. Valahogy felgyújtotta a fokhagymás tejszínben pácolt busaszeletet. Ennyit arról, hogy a nőnek a konyhában a helye.
Jogászokkal iszol, mi? A következő az lesz, hogy a Symbolban öltönyben buliztok és szívjátok habonyárpival a fehér csíkokat, aztán összehasonlítjátok a névjegykártyátokat, hogy kié a menőbb.
A Dredd középszerű, a Batment már ezerszer kifejtettem, hogy parasztvakításnak tartom, a Majmokat dicsérik, de nem láttam, a Skyfall jó volt, bár a James Bond szerintem a jellegénél fogva nem reboot, a Star Trek a TOS szellemiségét a kukába dobva sima akciófilm még avanzsált, annak mondjuk top line. Meg a Beyondot most Simon Pegg írta, szóval van remény. A Mad Maxet azt aláírom. De nyilván túloztam, nem csak az Xmen.
Lol pont ezt magyaráztam valakinek még a Sansás balhé idején. Bár én a katonaságot emlegettem mint példa. http://www.newsta...james-bond
Apropó, katonaság, Cián még él, írt facebookra. Ha van róla update és van érdeklődés, akkor majd mesélek.
Ne is mondd, gman, annyi mindent akarok főzni ma, hogy nincs elég hely hozzá : ((
Na, ha legközelebb gdat leitat koktélokkal, akkor már tudom, mi a megoldás
A Dreddnek is jót tett a reboot, egy vérbeli brutális lövöldözős látványos tesztoszterontól csöpögő akciófilm lett belőle, minimális sztorival, de ez nem is baj ebben a műfajban. Nekem tetszett, sajnálom hogy valószínűleg nem lesz folytatása.
Azért nevezték a Horthy-korszakban Magyarországot a hárommillió koldus országának? Rühellem a kommunistákat, de azt el kell ismerni, hogy pl. a társadalmi mobilitást elősegítették és többek között a parasztság gyermekeit is beemelték az oktatásba, ezzel lehetőséget adva a továbbtanuláshoz
Hülyeség, a parasztság gyerekeit már Mária Terézia beemelte az oktatásba. A kommunisták olyan széleskörű osztályellenes réteget vizionáltak be, hogy sokkal nagyobb réteg nem tanulhatott, mint korábban (reakcionisták, nemesek, volt-gazdagok, cégtulajdonosok). A kommunizmus az egyre előtérbe lépő polgárosodást is megakasztotta, és a munkásréteg létrehozásával kitermelt egy szélsőségesen tudatlan és műveletlen réteget, akinek a tanulás nem volt lételeme, mert négy általánossal elboldogult a bányában és a gyárban. Ez nem is lett volna gáz, csakhogy a kommunizmus ezt a réteget akarta menőnek és vezetőnek beállítani, így ez a réteg képezte a felső középosztályt, akik sokat kerestek, míg a valódi értelmiségiek fizetése lecsúszott a béke segge alá (szerinted honnan származik a hálapénz?).
A kommunisták nem csináltak mást, csak a gazdagok és az értelmiségiek vagyonát elrabolták és elosztották saját maguk között (kb. mintha most lerohanna téged egy csöves cigány, hogy igazságtalan, hogy ennyi pénzed van, add neki...), és ahelyett, hogy segítették volna, inkább megmerevítették a társadalmat, mert szemben az előző rendszerrel, itt már tanulni sem volt szükséges.
Mindez természetesen már sokkal enyhébben jelentkezett a Kádár korszakban, ami annyira volt az eredeti eszmék mása, amennyire foszló tetemben élet van. Semennyire kb.
Barátnőm dédapja egyébként 1898-ban született és 97 évesen halt meg, és barátnőmnek az az egyetlen emléke róla, hogy bármilyen téma felmerült, dédapja folyton csak azt hajtogatta, hogy "csak addig volt itt jó élet, míg Ferenc Jóska élt."
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
A komcsik egyetlen jó húzása a cigányság 'dolgoztatása' volt, persze, lófaszt se csináltak a gyárban, de legalább a gyerek azt látta, hogy a szülő reggel felkel és elmegy valahová. Ma meg már csak segélyeznek, és felnőtt úgy egy generáció, hogy semmi példát nem látott arra, hogy amúgy lehet rendes munkaidőben dolgozni is. Így meg aztán kurva nehéz bármit is kezdeni velük. Persze, a gazdaságot jól hazabaszta a gyáron belüli munkanélküliség (is), meg amit Sinistram írt.
Ja, meg voltak utópisták még a kommunizmus hajnalán, akik tényleg csomó pénzt áldoztak arra, hogy segítsék a szegényeket, de ezek is persze idealista bolondok voltak nagyrészt, meg aztán gyorsan át is ment a dolog abba, amibe végül.
Ja, nem is Ausschuss kellett volna, vissza a dualizmussal
Hát, ezeket írta ki eddig facebookra, mondtam neki, hogy majd nekem is írja meg, mi lesz. Majd akkor updatelek
"Kedves mindenki és a többiek! február 15 én jelentkeztem felvételre a Francia Idegenlégióba Párizsban. Az első teszteket egy hét alatt letudtam, majd Aubagne ba vittek 2 hétre. Mindenemet elvették, és most is csak egy Barát révén tudok üzenni. Most már több mint 3 hónapja kiképzésen vagyok Castelnaudary ba. A keresetem 1250 euro, szabadnapom nem volt. Elég sokat szenvedek, de remélem, hogy megéri. Gyakran csináltam naplófeljegyzéseket, később nagyon sokat tudok mesélni. Telefonszámokat és címeket küldjön aki akar. Amint lesz szabadságom (remélhetőleg valamikor nyáron) hazalátogatok. Légionnaire Lévai"
"Par het mulva mar rendszeresen tudok irni vagy hasonlok. Udv mindenkinek. U.I: a francia billenytuzet nem a kedvencem."
De amúgy nekem van ismerősöm légióban, tudok pár dolgot kiképzésről. A vicc, hogy ő megszökött egy elmenője alatt, nem ment vissza Magyarországról, szóval most ő francia földön szökevénynek számít, nem is mehet oda ezért vissza Most valami rendőr a csávó.