Nekem önmagában nagyon tetszett ez a fejezet...kicsit talán nagyobb durranást várt volna az ember az 500.-ra, de ez csak a mi elvárásunk, a történet a maga medrében folyik tovább.
Szóval a részről:
- Gray-Invel harc nekem nem tetszett, ez a jégpáncél szerintem béna volt, és Invel blablá-ja is róla, csak a szokásos gonosz-szöveg, amit aztán a FT mindig kettétör. Viszont utána már nagyon tetszett, főleg Gray hozzáállása, látszólag teljesen magánál van, még ha el is tört benne valami.
- Juvia visszajött, ez gyorsan eldőlt... azért múlthéten kicsit jobban elhittem, de hát be kell látnom, ez a FT
Viszont tetszett nekem így is, én is örülök, hogy Charle képessége ki van aknázva, és hogy Wendy is hasznossá teszi magát. Nem is bánnám, ha ő elsősorban a gyógyításban erősödne, és nem az ökölharcban... az számomra sokkal nagyobb teljesítmény lenne tőle, hogy gyakorlatilag feltámaszt egy halottat, vagy mondjuk majd a végső harcokban mindenkit támogat és visszaállítja az erejüket, mint az, hogy nagyobb lesz az üvöltése, mint eddig volt. Viszont ahogy G3ri is mondta, a sablonszövegeket el lehetne már felejteni, mert csak kínosak... ezzel nem vált drámaibba Juvia sérülése, hogy Mashima benyögte, hogy HA CSAK EGY PILLANATTAL... ha visszajött, visszajött, nincs ezzel baj, de ez nem kéne köré, mindenki tudja, ha két perc múlva érkeznek, akkor is visszajött volna.
- Natsuék nagyon tetszettek. Szintén G3ri mondta, hogy mindig öröm nézni, amikor lenézik a FT-t, aztán meg néznek mint a moziban
- Ami még nagyon tetszett, az az, hogy a többiek mennyire megszenvednek még ezekkel a "lebutított" Spriganokkal is. Mennyivel komolyabban vehetők így, mintha mondjuk Elfman meg Lisanna (Lisanna...) kiütötte volna azt az Ajeelt, akit a FULL Erza is csak komoly segítséggel tudott lenyomni... ez mutatja meg, hogy igenis vannak különbségek az erők között, ez mutatja meg, hogy Minerva nem Luxus, és Rougue nem Gazille. És ez nekem nagyon tetszik. Végül úgy is legyőzik őket, legalább szenvedjenek meg velük.
A következő fejezetekre... nem tudom, hogy Mavisnak elmúlt-e ezzel a "nyakörve", lehet, hogy Invelnek ehhez meg kéne halnia...vagy az is lehet (és most ezt tartom valószínűnek), hogy Gray már későn érkezett, és a Fairy Heartot már kiszedték Mavisból.
Dimaria nekem a fejezetben (főleg a végén) eléggé megtérésre-esélyként nézett ki... majd meglátjuk, de mivel őt már láttuk teljes erejével harcolni, nem hiszem, hogy megint egy hosszú harcot látunk tőle. Ha harcolni fog Brandishel, akkor az szerintem véget is ér a következő fejezetben.
Gray megtudta, hogy Natsu END... én megmondom őszintén, nem hiszem, hogy még egyszer el lesz játszva ez a "sötétség elnyeli Grayt" dolog. Előszörre is unalmas volt. A Fairy Tail nem erről szól, hanem arról, hogy közösen, együtt megoldják ami előttük áll, ez nem Naruto, aminek teljesen más erkölcsi tanulsága volt.
Ahogy azt is remélem, hogy nem lesz sokáig elhúzva az, hogy azt hiszi, hogy Juvia halott... mert ez csak mesterséges dráma. Legyen már mindenki tisztában a körülményekkel... végre már más is tudja az igazságot Natsuról pl., remélem, hogy a többiek is tudomást szereznek róla, hogy tiszta, nyílt lapokkal mehessen már a háború, nem úgy, hogy Brandish még mindig azt hiszi, hogy ezt simán a Sprigganok fogják megnyerni.
Egyébként a Gray-END harc szerintem úgy fog megtörténni, hogy Zeref, vagy valaki kinyitja a könyvet, és Natsunak elmennek otthonról. Nem lehet véletlen, hogy Igneel ennyire mondta neki, hogy ne nyissa ki a könyvet...
És még egyszer, nagyon remélem, hogy ez a Gray-sötétség dolog nem fog sokáig húzódni, sőt, semeddig.
Szóval én elégedett voltam a fejezettel, önmagában baromi jó volt, jöhet a következő (még ha Branishék nem is érdekelnek önmagukban annyira).