A trianonozás sajnos általában kimerül a kocsmában, esetleg internetes oldalakon történő (részeg) hőzöngésben. Legalábbis olyat még nem nagyon hallottam, hogy a bőszen trianonozók pl. adománygyűjtést szerveznének szegény sorsú határon túliaknak.
Duma topic 14
Valamiért nem a Café Ponyvaregényben szoktam hallani a nagy diskurzusokat Trianonról, hanem fb falakra böfögésnél olvasom a legtöbbször, vagy valami kocsmában hallgatom a magasröptű értekezéseket.(Nem pub, hanem kocsma, ahol zenegép van és szól a Kárpátia) Persze elhiszem, hogy amikor egy szuperego látja, hogy közös pontokat talál a lenézett prolikkal, akkor kapálódzik, hogy kisajátítja a dolgot, de elkeserítelek, hogy a festők-kőművesek akik ha épp nem melós ruhában ülnek a pultnál, hanem fekete Ossian pólóban vannak szintén erről beszélgetnek sokszor.
Nem fogyatékos, korlátozott cselekvőképességű emberek élnek ott, hogy segélyeket kelljen osztogatni. De szét akarják verni az egységet azáltal, hogy pl. székelyföldre is egyre több román települ. Más felé nem tudom annyira mi van. Erdély az én asztalom. De a lényeg, hogy munkahelyeket kellene csinálni, amire anyagila támaszkodni lehet és ezáltal sok gyerek is lehet. Én is közre akarok működni ebben nyilván, nem volt vagyok olyan pozícióban, de remélhetőleg 10-15 év műlva leszek. Nem az a cél persze, hogy fegyveresen vissza legyen szerezve, hanem, hogy olyan irányba induljon el a változás, ahol a magyarok többen lesznek és erősebbek lesznek. Aztán egyszer felállhatnak és megkérdezhetik, hogy hogy is volt ez a Trianon.
Ishida: Elég sok értelmiségi is beszél erről, na meg persze a határon túli magyar emberek is, akik rengetegen vannak és az őket megillető földjükön élnek "idegenként". Ez a hozzáállás tökéletesen analóg azzal, hogy valakinek elrabolják a gyerekét vagy a testvérét. Tudja, hogy él, de már öt éve volt. Fárasztó is lenne utánamenni, veszélyes is lehet. Hagyjuk már a francba. Na ez proliság. Legyen meg a napi betevő, szórakozzunk és akkor nem lehet nagy baj. Igazságérzettel nem lehet jóllakni.
Rendeltem új cuccokat az airsoft felszerelésemhez, mert már nagyon elhasználtam a nagy részét.
Mellény: http://cdn.airsof...-green.jpg
Zubbony: http://cdn.airsof...r-14_4.jpg
Kesztyű: http://cdn.airsof..._1_1_1.jpg
A nadrág, sisak, bakancs marad a mostani, fegyvert meg majd valamikor jövőre veszek. Egy full gázos M4 vagy HK 416 jöhet nálam számításba, oldalfegyvernek meg Colt 1911, full gázos, fém.
PL. a HVIM elég keményen trianonozik, de ők azért rengeteg adománygyűjtést szerveztek már határon túliaknak. És még sok más hasonló eset is van.
"Nem a pub hanem kocsma" kijelentés pedig csak arra utal, hogy egyes kocsmárosok kitalálták, hogy akkor mostantól a kocsmájuk pub, mert az olyan jó angolos, meg okos meg értelmiségi és a buta álintellektuális libsik pedig elkezdték ezt utánuk mondogatni.
Gdat88 írta:
Nyilván versenyképes dolgot kell csinálni és nem is egyedül. De a cinizmussal még senki nem ért el semmit saját maga kicsinységének elpalástolásán kívül.
Miért csak Nietzsche? Olvastam Platónt, Heideggert, Lao cét, Ayn Randet, Ken Wilbert, Schoppenhauert, stb. És ki is fejtettem nemrég, hogy nem értek egyet mindenben Nietzschével. De nem értem ez az idézet, hogy függ össze Nietzschével. Vagy ez ilyen, ha már nincs érv, akkor építsük le a másik hitelességét dolog?
Capac írta:
Rendeltem új cuccokat az airsoft felszerelésemhez, mert már nagyon elhasználtam a nagy részét.
Nem a hitelességed vettem célba, hanem az általad felállított tényközlésre vágtam be a Nietzsche dolgot. Ellenben veled én nem a személyedet célzom, hanem a hipotézisedet. Nietzsche munkássága nem a cinizmus, viszont azt nem lehet palástolni, hogy ő maga és az írásai is kurva cinikusak sok esetben. Ezzel együtt elért "valamit", ami nézőpont kérdése, hogy dicsőség-e. Mindenképpen nagy hatással van még mindig korunkra rengeteg általa felvetett gondolat. Te viszont kijelented, hogy a cinizmus az a kicsinyesség leplezésének a formája. Amikor Apu rendezvényeket látogatsz, ahol szintén megy a cinizálás ezerrel. Vagy ők is szintén kicsinyességüket takargatják, vagy netán a semmit nem elérők között vannak? Nem várok választ, felesleges. Számomra ez nem egy verseny, csak egy esti elfoglaltság. Győzni nem itt kell, hanem Racoon Cityben.
A cinizmus ugye annyit jelent, hogy közönyös, értékeken gyúnyolódó, azoka nem tisztelő magatartás. Ez sem Nietzschéről sem Puzsérról nem mondható el. Nietzsche nagyon is tisztelt értékeket, csak a keressztény értékekkel szembement. De velük sem gyúnyolódott, hanem frontálisan nekiment. Puzsér pedig kifejezetten, azokat támadja, akik értékmentességet, kiüresedett formát képviselnek tartalom helyett. Mind a kettő kifejezetten szenvedélyes ember.
Capac írta:
Nem is tudtam, hogy tolod. Egyszer hívj majd el, golyófogónak jó leszek(még sosem airsoftoztam)
Ugrás a fórumra: |