Ne keressük a logikát a dragon ball-ban, Toriyama eddig se a logikájáról volt híres.... 
Valszeg Bills-ék jönnek majd megmenteni őket, de ennek ára lesz, mert az istenek nem utazhatnak az időben.
Szerkesztette: jasek89 - 2016.10.10. 10:22
Dragon Ball Super anime (Tilos a spoiler!)
D25 írta:
Készítettem egy ábrát az összes idősíkról és a változtatásokról.
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/161010/DBTimeline_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Akkor is bukta van srácok, mert Black még Zamasu-ként harcolt Gokuval. Itt történt valami amiről nem tudunk, mert ez a Zamasu bevégezte Bills által. Vaaagy, mivel a Trunks féle Zamasu viselte a gyűrűt, ez a Zamasu miután csillagporrá változott, újra élett kicsit később?
D25 írta:
Készítettem egy ábrát az összes idősíkról és a változtatásokról.
[img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/161010/DBTimeline_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu
hudaklaci írta:
Akkor is bukta van srácok, mert Black még Zamasu-ként harcolt Gokuval. Itt történt valami amiről nem tudunk, mert ez a Zamasu bevégezte Bills által. Vaaagy, mivel a Trunks féle Zamasu viselte a gyűrűt, ez a Zamasu miután csillagporrá változott, újra élett kicsit később?
Szerintem ha összefogunk srácok, összerakunk egy könnyebb hipotézist, mert ez az egész super gyerekműsornak készül, még 12-es karika sincs benne, (nem tudom japánban ez hogy megy), ezért kell legyen egy könnyebb megoldás, hogy egy gyerek is megértse. (vagy a gyereket úgysem érdekli, de akkor meg Tori is sz@rik a logikára). A következő részben viszont Gowasu mondhat újat, amitől aztán rend lesz fejekben.
hudaklaci írta:
Én mint írtam úgy gondolom, mint Morbyd addig a pontig, hogy Black a jövőben megölte Gokut és családját a testcsere után. De! Szerintem innen visszajött, mert az előre utazás nem hoz létre új idősíkot. Visszajött, de Gokuékat nem bántotta, mert az ereje kellett neki. Inkább a jövőbe ment a Trunk által létrehozott gyűrűvel, valami-féle kapcsolatot remélve Gokuval.
A legújabb epizódban is ha megnézitek Black és Zamasu arcát, csak arra vártak, hogy Goku a teljes erejét kirobbantsa! Tehát a jövőben vagyunk, Black terrorizálja Trunk világát, aki ezért visszajön, hogy figyelmeztessen a veszélyre.
Ez az idősík ezért megváltozik, Beerus megöli Zamasut, mielőtt Black-é válhatna, de a gyűrű miatt az életben marad, többit tudjuk....
Ami ebbe a teóriába beleszól:
1. Zamasu elment Zuno-hoz, hogy infot szerezzen Gokuról. Nem tudjuk, hogy mit mondott neki róla, de nem kizárt, hogy a dührobbanásokkal járó exponenciális erőnövekedésről beszélt neki. Ha ez így van, akkor inkább a harcot kezdeményezte volna Gokuval az ereje elnyerése érdekében, minthogy elmenjen Trunk idejébe.
2.Nem biztos, hogy Black célja az volt, h visszajöjjön Trunk. Erről nem kaptunk utalást, de valamiért így gondolom, a szálakat minden esetre összetapasztja.
Ezt megcáfoló "B"-verzió: Olyan világba akart menni, ahol Goku már nem létezik. (Ez a verzió inkább megállja a helyét, de ehhez az kell, hogy Zuno ne beszéljen neki a dühkitörésekről. ) Így könnyebben beteljesítheti céljait,mert az eredetiben azért még maradtak harcosok, Vegita is pl., aki elképzelhető, hogy legyőzte volna. Meg ott vannak Istenek, pl Beerus. Trunk világában ezek már nem léteztek az Android és Dabura elleni harcok miatt, így tehát több ideje és lehetősége is volt Goku erejét tesztelni és egyre hatalmasabbá válni,, majd amikor az örvényen átjött, akkor értette meg, hogy Goku által lehet még erősebb!
Sok teóriát le lehet gyártani, aminek stimmelnie kellene szerintem mindegyikben, és én amit alapul vettem:
1. Magyarázza meg az alternatív (Jelen esetben a Gokuék idősíkján futó) idősíkot úgy, ahogy az eddig ismert módokon keletkezett és láttunk rá logikai mintát a sorozatban ezelőtt.
2. Magyarázza meg Black létét úgy, hogy Gokuék élnek a mi idősíkunkon.
Nem értem miért zárjátok ki azt hogy Goku és Black egy idősíkból való, tekintvén hogy van időutazás.
Annyi az egész hogy nem a jelenbéli Zamasu lett Black hanem a jövőbéli(hisz míg Billis ki nem nyírta volt jövője).
Black maga mondta hogy ő az aki Gokuval harcolt -ez eddig még igazából lehetne párhuzamos idősík is- és mikor mondja hogy megvédte a gyűrű akkor erősíti meg hogy ugyan arról az idősíkról jöttek, hisz másik idősíkot eleve nem befolyásol.
Engem inkább az érdekel Black hogyan nyírta ki az isteneket úgy hogy nem tudta használni Goku erejét. Hisz értelemszerűen kinyírta az isteneket és utána kezdett pusztításba, de Gokuval csak később találkozott. Pl egy Billist még a SSJ Rose-al sem nagyon tudná leverni, de míg nem találkozott gokuval addig meg csak egy ssj2vel ért fel az ereje.
Rotcsa "...mert az előre utazás nem hoz létre új idősíkot." Ez nem feltétlenül van így. Egy példával élve: van Trunks idősíkja, innen visszamegy a múltba és létrehoz egy másik idősíkot. Innen simán haza tud menni anélkül, hogy új idősíkot hozna létre AKKOR, hogy ha nem hamarabbra próbál visszamenni mint, hogy eljött. Ha pl. 780-ból vissza megy az időben és onnan megpróbálna "hazamenni" 775-be, akkor azzal azt okozná, hogy annak az idősíknak a már megtörtént múltját fölülírná, hisz 775-ben nem volt két Trunks (egy aki a múltból jött és egy aki még el se ment). És ez ugyebár "szabályellenes". Egy már megtörtént múltat nem tud fölölírni, így sose tudja elérni azt, hogy az ő idősíkjában Goku ne haljon meg, helyette egy új idősíkot hoz létre, amibem már megmentheti őt. És ha Black korábbra ment Trunks idejébe, mint hogy ő eljött (és tudjuk korábbra ment, hisz akkor Zamasu még meg se ölte Gowasu-t, hanem maga Black tette meg), akkor hiába nem a múltba, hanem jövőbe megy, új idősíkot hoz létre annak érdekében, hogy ne rúgja fel a szabályt és ne írja fölül Trunks már meglévő múltját.
wandor írta:
Nem értem miért zárjátok ki azt hogy Goku és Black egy idősíkból való, tekintvén hogy van időutazás.
Annyi az egész hogy nem a jelenbéli Zamasu lett Black hanem a jövőbéli(hisz míg Billis ki nem nyírta volt jövője).
Black maga mondta hogy ő az aki Gokuval harcolt -ez eddig még igazából lehetne párhuzamos idősík is- és mikor mondja hogy megvédte a gyűrű akkor erősíti meg hogy ugyan arról az idősíkról jöttek, hisz másik idősíkot eleve nem befolyásol.
Engem inkább az érdekel Black hogyan nyírta ki az isteneket úgy hogy nem tudta használni Goku erejét. Hisz értelemszerűen kinyírta az isteneket és utána kezdett pusztításba, de Gokuval csak később találkozott. Pl egy Billist még a SSJ Rose-al sem nagyon tudná leverni, de míg nem találkozott gokuval addig meg csak egy ssj2vel ért fel az ereje.
Rotcsa írta:
...mert két Zamasu nem létezhet egy ugyan azon síkban ugyan abban az iődben ...
| Ugrás a fórumra: |