Kurosawa Én is láttam a videót még tegnap, de pár percnél több nem kell, hogy megbukjon ez az egész (még akkor is ha az embernek fogalma sincs a db világárol). Kezdjük ott, hogy ez az egész körkörös "loop" dolog mind szép és jó (hogy A okozza B-t, de A már alaból B miatt van), de azzal, hogy azt mondjuk, hogy Beerus "megszakítja" ezt a folyamatot és "helyre rakja" a dologkat, teljes ellentmondásba keveredünk. Egy ilyen idő "loop"-ot nem lehet meszakítani (pláne nem akkor ha mi magunk is benne vagyunk, és ebben minden és mindenki benne van). Az egésznek pont ez a lényege, hogy örökkön örökké megy körbe-körbe. Ha nincs eleje, akkor vége sincs soha. Ha például Beerus megöli Zamasu-t ezzel fixálva a dolgokat, akkor az a Beerus aki Black idejében volt, miért nem tette ugyan ezt? Vagy az azelőtti (ugyebár ha ez körbe-körbe megy végteleneül, akkor végtelen Beerusnak is kellene lennie, akikből egyiksem ölte meg Zamasu-t (Black-et) eddig). Miért pont ez? Hisz ha mögöli Zamasu-t, akkor azzal megáll a dolog és nincs több Black. De ha most meg tudott állni a loop, akkor eddig miért nem? Ha ez az egész folyamat véget tud érni magától, akkor az ezelőtt, nem mehetett kezdet nélkül körkörösen eddig a pontig, kellett lennie egy kezdetnek is. Geekdom is említi, hogy más filmek is használják ezt az "A miatt B, de B miatt A"-szerű időutazás dolgot. Ez igaz, de egyikben sem (legalábbis a jobbakban) nincs az, hogy "megáll" a folyamat. Hisz ha meg tud csak úgy állni, akkor az nem loop és nem is lenne értelme a már eleve "kevés logikával rendelkező" elméletnek (mivel ez az egész egy paradoxon, így már alapból lehetetlen, ésszerűnek nem nagyon mondható dologról van szó, de legalább valamilyen szinten követi a saját logikáját).
Nem véletlenül használta Toriyama is a több idősíkos időutazást, hisz az semmi paradoxon-t, ellentmondást nem szül és még működhet is a gyakorlatban, a valóságban. Ha megnézed az utolsó teóriámat amit írtam (emellett még mások is írtak igen jó ötleteket), akkor láthatod, hogy abban sem ellentmondás, sem paradoxon (pláne olyan ami még a saját kritériumának sem felel meg) nincs. Teljesen kapcsolodni képes az eddigi (z-ben lévő) időutazás elmélettel és be is tartja annak szabályait. Ismeretlenből is csak annyinak kell teljesülnie, hogy az a bizonyos Zamasu (aki most Black) találkozni tudjon Goku-val, anélkül, hogy Beerus odavinné őt Trunks felbukkanása miatt. Amira nemhogy számtalan lehetőség van, de az egyikre még utalva is van valamilyen szinten a sorozatban, hogy nagyon is valószínű. Persze még mindig simán lehet az, hogy nincs igazam, mert Toriyama tojik az egészre és fölöslegesen gondolkodunk itt, mert úgyis azt csinál amit csak akar, de nem hinném, hogy csak úgy felrúgna minden eddigi általa lefektetett szabályt/dolgot stb. ami eddig rendben működött és nem próbálná meg legalább valamilyen szinten ésszerűen csinálni a dologokat, ha már új sorozatot csinál. Még az arc kezdete előtt írta, hogy megpróbál valami értelmeset összehozni az időutazással anélkül, hogy bs-be menne át a dolog (a lényege kb ez volt). Én, még ha lehet túl optimistán is, de azért megpróbálok hinni neki és megtalálni a logikát az egészben.