Én Újpalotán lakom és valóságos proli paradicsom a hely. De nekem nincs velük bajom.
Szeretek ott lakni.
Duma topic 14
Milyen érdekes, hogy a pestiek annyit panaszkodnak, hogy ilyen suttyó,proli,tróger,gettó,cigány részén laknak a városnak, viszont ha én azt mondom, hogy nem vagyok pesti, már rögtön is jönnek a basic pesti trógerságukkal, hogy aki nem pesti, az mind suttyó. Pedig pl gödnek egy olyan része sincs, ahová fehér ember még rendőrrel sem menne be, mert nem jönne ki élve.
Nem azt írtam, hogy minden paraszt ezt csinálja, hanem, hogy ilyen parasztot már láttam. Persze nyilván ez főleg a háború előtti időszakra volt jellemző.
A prolit, meg mint eszmét értettem Aes. Mert ez már egy eszmévé avanzsálódott. Akik büszkék, hogy nincsenek elveik, céljail és az a vágyuk, hogy myugodtan vészeljék át a hétköznapokat. A kultúrát hülyeségnek tartják, mert nem lehet megenni, stb. Van ez a réteg és nem tudok jobb szót rájuk, mint a proli, de ha van, akkor mondjátok.
De nem a szimpla munkásosztály ellen szólt amit írtam, mert persze ott is lehetnek kivételes emberek. Akik kiálltak harcolni 56-ban, azok hősök voltak és nagyszerű emberek. Nem aszerint írtam a prolit, hogy hol van a munkahelye.
Mindenesetre amiket felsoroltam, azok a paraszti kulrútából származnak.
Capac írta:
Milyen érdekes, hogy a pestiek annyit panaszkodnak, hogy ilyen suttyó,proli,tróger,gettó,cigány részén laknak a városnak, viszont ha én azt mondom, hogy nem vagyok pesti, már rögtön is jönnek a basic pesti trógerságukkal, hogy aki nem pesti, az mind suttyó. Pedig pl gödnek egy olyan része sincs, ahová fehér ember még rendőrrel sem menne be, mert nem jönne ki élve.
Ugrás a fórumra: |