Annyira meg van ez a legtöbb emberben (legalábbis a külföldi magyarokban), hogy már most cikiznek a barátaim (persze poénból), hogy pl. már biztos átvettem a beszédstílust, meg az arroganciát, úgy, hogy egy hónapja vagyok (félig) pesti
Szerintem meg a határon túli magyarok vannak idegesítően elszállva, és azt hiszik, ők szarták a Kárpátokat.
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Az bennük van, hogy ők úgy magyarok, hogy ezt nem támogatja a fő politikai irány hanem ellenzi és más az, hogy fel kell lépni azért, ami nálunk alap. De egyébként én olyan embereket ismertem meg (Nyilván csak udvarhelyről beszélek, meg van pár felvidéki haverom.), akik normálisan állnak a témához. noe meg Jon sem önkielégít szerintem a határontúli magyarságára.
Az komoly, kár hogy kicenzúrázva is csúnya szegény (illetve nyilván agyilag sem százas, szóval nem a szabad szerelmet népszerűsítő rasztahajú hippiként vetkőzött le ).
Annyira meg van ez a legtöbb emberben (legalábbis a külföldi magyarokban), hogy már most cikiznek a barátaim (persze poénból), hogy pl. már biztos átvettem a beszédstílust, meg az arroganciát, úgy, hogy egy hónapja vagyok (félig) pesti
Szerintem meg a határon túli magyarok vannak idegesítően elszállva, és azt hiszik, ők szarták a Kárpátokat.
Talán csupán azért, mert sokkal, de sokkal többet kellett kiállnunk a magyarságunkért, mint az anyaországiak? Nap mint nap.
Mert az egy dolog, hogy az ország alaptörvényében benne van, hogy háborús bűnös vagyok, ez csak simán nagyon durva megalázás, valós következményei nincsenek. Az már másik, hogy mondjuk kiküldenek a vonat vagonjából, mert hát hogy jössz te ahhoz, hogy Szlovákiában magyarul beszélsz (ez megtörtént már velem is, Kassáról hazafelé).
Amikor szombaton találkoztam egy volt osztálytársammal, aki most Brünnben tanul, és beszéljük, hogy Pozsonyban semmiképpen sem tanulna, mert most is hazafelé, a szlovákok rászóltak, hogy ne beszéljen magyarul, ellenben a csehekkel, és az ember már meg sem lepődik, meg nem tud felháborodni, csak megvonja a vállát.
És talán pont ezért, mert ki vagyunk nézve a többségből, még sikerült egy szorosabb közösséget fenntartani, egy... erősebb identitást. Mondjuk ez Erdélyben még fokozottabban van jelen, (vagyis inkább Székelyföldön), nálunk már sajnos nem annyira.
De ja, én nem nézem le az anyaországiakat, vagy tartom magunkat többre, de attól még tény, hogy a legtöbb anyaországi nem tudja felfogni ezt, amiről beszélünk, de ami meg igazán szomorú, hogy sokszor meg sem próbálják.
Arról nem is beszélek, ha leszlovákoznak, vagy lerománoznak, mert én ilyennel, hála Istennek nem találkoztam még, sőt.
Diaszpórában mindig sokkal könnyebb megőrizni az identitást. A magát magyarnak nevező mindenkori regnáló de egyértelműen nemzetellenes kormányok alatt kicsivel se volt könnyev megőrizni egy normális magyar identitást az ittenieknek sem, de erről szart se tudnak a határon túliak, csak nagyképűen köpködik ránk a szart, hogy mi mennyire elkorcsosodottak vagyunk, bezzeg ők, a ''sokat szenvedettek'' mennyire igaz magyarok. Szánalmas.
Ja, a példáid meg olyanok, hogy engem is ''büdös magyar''-oztak már le cigányok, csakmert magyar vagyok, akkor értelemszerűen sokat kiálltam a magyarságomért....
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Én azért aki itt születtem és belelátok a másik világba is elég erőteljesen, tudom, hogy itt megőrizni a nemzeti identitást, annyira nehéz, mint nem rászarni magyar zászlóra. Ha ezt valaki abszolválja, akkor nagyjából meg is őrizte az identitását. Kádárt Ceausescuhoz hasonlítani pl. egy vicc lenne. A mai világban meg pláne. Soha életemben egy percig sem éreztem nehézséget amiatt, hogy itt magyar vagyok.
De azt azert remelem vágod, hogyha a kárpátia korszak előtt ragasztasz valahová nagymagyarországot, akkor nemhogy a rendészetnél, de sehol sem lenne mára munkahelyed. Vagy hogy himnuszt énekelni kb bűn meg szégyen volt, mert az túl náci.
Persze te már csak a következményeket látod, és az nem esik le, hogy a nép nagyrésze azért szarik a magyar zászlóra, mert fél évszázadon keresztül az oktatáson és az állami szférán át ezt sulykolták az emberekbe sokkal okosabb és eredményesebb módszerrel, mint ceausescu, aki ehhez erőszakot használt. Az itteniek 56 óta tudták, hogy az csak ellenállást generál.
Mint az a rendőr ismerősöm, akire nyilaskereszt és nagy Magyarország van tetovála jóval a kárpátia korszak előttről? Nem tűnt fel, hogy nem vették volna fel. Nyilván amúgy divat volt a határon túli magyarok ellen ágálni. Életemben kétszer én is le lettem románozva. Te is szítod valamiért a feszültséget a határon túli magyarok ellen, tehát nyilván ennyi hatása volt. De ez a belhoni magyarságtudatot nem érintette, csak a nemzetet osztja meg. Soha nem hallottam olyat a kinti rokonaimtól, ismerőseimtől, hogy bármiben is különböznének az itteni magyarok az ottaniaktól. Maximum így tárgyilagosan, hogy itt nehezebb magyarnak lenni és a kint élők ezt nem tudják. Ami így van. Ettől nem lesznek okosabbak, nem lesz keményebb a farkuk, mint az itt élőknek, nem lesznek Isten kiválasztot népe meg semmi. Csak egy megállapítás.
Himnuszt énekelni szégyen volt? Te hol hallottál ilyet? Én sem a kárpátia korszak előtt, sem az őskomcsi rétsági tanáraimtól, csak most ebben a posztban.
Kicsit túl lihegjük a kérdést, hiszen valamilyen szinten mindenki magyar.
[img]http://kepfeltoltes.hu/161019/nagy_magyarorsz_g_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Mikor és miért terjedt el ez a keresztes lovagos dolog ennyire amúgy? Ó, tudom, Deus vult.
Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
Mint az a rendőr ismerősöm, akire nyilaskereszt és nagy Magyarország van tetovála jóval a kárpátia korszak előttről? Nem tűnt fel, hogy nem vették volna fel. Nyilván amúgy divat volt a határon túli magyarok ellen ágálni. Életemben kétszer én is le lettem románozva. Te is szítod valamiért a feszültséget a határon túli magyarok ellen, tehát nyilván ennyi hatása volt. De ez a belhoni magyarságtudatot nem érintette, csak a nemzetet osztja meg. Soha nem hallottam olyat a kinti rokonaimtól, ismerőseimtől, hogy bármiben is különböznének az itteni magyarok az ottaniaktól. Maximum így tárgyilagosan, hogy itt nehezebb magyarnak lenni és a kint élők ezt nem tudják. Ami így van. Ettől nem lesznek okosabbak, nem lesz keményebb a farkuk, mint az itt élőknek, nem lesznek Isten kiválasztot népe meg semmi.
Tettesd, hogy nem fogod fel, amit írok, aztán én leszek megint a szar ember, mint mindenki aki vitába bocsátkozik veled (vagy éppen nem bocsátkozik abba).
Éppen az a probléma, hogy egyesek odakint mégis azt hiszik ők az egyetlenek akik igazán bajuszos magyar f*szt méregethetnek egymáshoz, míg az itteniek csak korcs arrogáns pestiek. Jon hozzászólásából ez jól látszik. És ne példálózz azzal, hogy ''az én rokonaim így-úgy'', mert nekem is sok mindent hisznek a rokonaim, attól még nem lesznek többség. Azt a sok átélt élményemet meg nehogy már eltagadd tőlem, hogy tucatszor közölték már velem így-úgy, hogy ki szarta a magyart. Érdekes, higy amikor egy itteni lerománoz-szlovákoz tudatlanságból egy határon túlit, akkor is nemzetpusztító gyökér, de ha felszólal az ellen, hogy néhány határontúli fellegek fölött szállása szintén gàz, akkor is ő a hazaáruló. Lol, mindegy mi van kb az itteni a hibás.
Azt meg senki nem mondta, hogy mindenki ilyen, és végtelenül egyszerűsítő gondolkodásra vall ezt hinni. De tény, hogy a határontúliság egyesek számára igaznak vélt indok az ''én jobb magyar vagyok érzésre''.
De vicc, hogy az igazság az rögtön ágálás ellenük, mert rám biztosan és természetesen hatott az agymosás. Lol, üdv a másik végleten, az ideálvilágban.
Szerkesztette: Saphira - 2016.10.19. 04:35
De te nem azt írtad, hogy néhány, hanem általánosságban írtad. Erre válaszoltam. Ha azt írtad volna, hogy, hogy néhány, akkor bólintok egyet és nem is írok semmit. Mert néhány tényleg ilyen. Kb. annyi, amennyi lerománozza őket. Prolik faszméregetése. Ez tőlem kizárólag arra vonatkozott, hogy ne legyen mar az összes megbélyegezve.