Én is éreztem, hogy ez valahogy erőltetett lett, pedig csak ugy kéne viselkedjenek, mint az Apuban.
Seva, az nem ki amúgy, hanem mi. Puzsér és FAM rendezvénysorozata. Apu azért iszik, mert te sírsz.
Diaszpórában mindig sokkal könnyebb megőrizni az identitást. A magát magyarnak nevező mindenkori regnáló de egyértelműen nemzetellenes kormányok alatt kicsivel se volt könnyev megőrizni egy normális magyar identitást az ittenieknek sem, de erről szart se tudnak a határon túliak, csak nagyképűen köpködik ránk a szart, hogy mi mennyire elkorcsosodottak vagyunk, bezzeg ők, a ''sokat szenvedettek'' mennyire igaz magyarok. Szánalmas.
Ja, a példáid meg olyanok, hogy engem is ''büdös magyar''-oztak már le cigányok, csakmert magyar vagyok, akkor értelemszerűen sokat kiálltam a magyarságomért....
Jézusom, szerintem ezt te sem gondoltad komolyan.
Tény, diaszpórában, meg eleve, mindenfél elnyomásban az ember erősebben ragaszkodik az identitásához, de ez nem jelenti azt, hogy könyebb. Azt meg, hogy a határon túli magyarok kegyetlenül sokat szenvedtek, ironizálva emlegeted, felháborító.
Beszélhetnék arról, hogy milyen az, amikor elszakítanak a hazádtól, családod másik felétől, akik a folyó túlpartján laknak, majd amikor az egész családoddal összepakolva vársz, mert megkaptad a fehér levelet, és visznek Csehországba kényszermunkára, vagy ha szerencsés vagy, akkor csak az állampolgárságodat vesztetted el, és ezzel a munkádat, az egészségügybiztosításodat meg a nyugdjíadat, esetleg arról, hogy bezárják a magyar iskolákat, újságokat, minden kultúrális intézményt úgy, hogy délen annyi magyar van, hogy (főleg akkoriban) még nagyítóval kell keresni a szlovákot, de sebaj, vagy esetleg arról, hogy Erdélyben a magyar falukat hogyan semmisítették meg, de valószínűleg fölösleges.
Az én családom szerencsés, mert nem voltunk sem kitelepítve Magyarországra (pedig már össze voltak pakolva, csak az utolsó pillanatban jött a hír, hogy leállítják a kitelepítéseket, és pont megúszták), sem kényszermunkára Csehországba, de természetesen az összes földünk el volt véve (dédnagyapám vitézi birtoka, és a földek), még a kommunizmus előtt, csak mert magyarok voltak, állampolgárságuk el lett véve, és gyakorlailag el lettek lehetetlenítve, de mégsem vették fel a szlovákot (350 000 másik magyarral ellentétben), mert nem voltak gyávák.
Nem mondtam azt, hogy jobb magyarok vagyunk, nem mondtam azt, hogy "igazi" magyarok vagyunk, én legalábbis biztosan nem tartom magam többre nálad, vagy nálatok, de kérlek, őszintén, nagyon kérlek, arról ne viccelődjünk, hogy ki mennyit szenvedett a magyarsága miatt, mert egyszerűen elszomorítasz. Tényleg.
Szerkesztette: Jon - 2016.10.19. 11:43
Pedig Kelet-Magyarország tényleg olyan hely, ahol küzdeni kell a magyarságodért Jon. Jászságban, BAZ-megyében nagyon kemény az élet, sőt Kecskemét környékén is kemény az élet magyarságidentitás szempontjából. Ha Londonban nem is, Jászladányban vannak No-Go zónák...
Jó, hát ilyen szempontból, Délközép-, és Kelet-Szlovákiában a szlovákoknak is harcolniuk kell néha az életbenmaradásért Ez nem csak Magyarország problémája
Ott is rendeznek évente egy viadalt, ahova 24 szlovákot dobnak be, és csak 1 győztes lehet? Alsógödön havonta rendeznek egyet a cigányoknak, de valahogy mindig respawnol az egész family, és emiatt sosem lesz vége.
Ezer meg egy éve nem Goztam bárcsak lenne kivel. Húgom kínába van mondtam neki hozzon asztalt nekemxD
Megnéztem ezt a Toradorát, mert anno kihagytam. Nem véletlen tettem pocsék volt nem is tudom mikor láttam ilyen borzalmas munkát.
Azért a válaszok többsége elég egyértelmű volt. Talán még egy 00's kid (mint amilyen Masashi vagy Capac ) sem nézne távcsőnek egy összecsukható poharat vagy robotfejnek egy sípot.