Sokan angolul olvassuk a mangát, ott meg természetesen Whitebeard néven szerepel a karakter, így automatikusan úgy jött nekem is a számra, nagyon sokáig, hogy Fehérszakáll. Megértettem, hogy Hiei gyűlöli, és meg is értem, hogy miért, elhagytam.
De most komolyan, ahhoz képest, hogy dungeon Zorot rendszeresen le-Zorro-zza, ez teljesen lenyelhető, szerintem
És mit írjanak szerencsétlenek, Whitemoustache? Nem feltétlenül kell szó szerint érteni a szakállt, meg nem ilyenen kéne fennakadni, szerintem.
De talán ezt már nem is itt kéne kibeszélni, nem ebben a topicban.
Már miért ne kéne mikor nem ez a neve? Egy darab szőrszál nincs az állán. Retardált aki ezt nem látja. Ezt nem lehet szebben mondani. A hal ember a másik kedvencem. Pappag nagyon halnak látszik meg Hachi is. Aki így hívja őket az inkompetens. Ez tény. Ha neked ez megfelel Jon nálad is baj van.
Nem azért mondom, mert mi másként fordítottuk hanem mert ez tény. Nem érdekel, hogy angolul nézi. Mert ha nem látja a hatalmas bajszot az orra alatt akkor vak. Szóval a kétségeket oszlassuk el és ez a nevük. Mindenki aki mást mond annál bizony baj van.
Hiei írta:
Ez tény. Ha neked ez megfelel Jon nálad is baj van.
Oké )) Engem nem izgat, én Fehérbajusznak hívom. Csak éppen szerintem ebbe nem érdemes belekötni, mivel nyilvánvaló az oka, hogy mi miatt hívják így páran, és nem, ez nem a retardáltság. Amúgy sem kéne személyeskedni.
De no offense, te topicod, úgy csinálod, ahogy akarod, te vagy itt a modi, mi meg betartjuk a szabályaidat.
Köszi egyébként a fordítást, jó volt elolvasni így is. Pár észrevétel: http://naruto-kun...iece/852/5
Ott is van az kis csomag. Nagyon remélem, hogy hamar odaadja Luffynak.
http://naruto-kun...ece/852/10 Itt szépen meg is magyarázza Sanji, hogy mit miért tett. És ezek után szánalmasnak titulálja magát. Nem tudom, hogy mit vártok el a Szalmakalaposoktól, én nem azt, hogy tökéletesek legyenek, sokkal inkább, hogy emberiek, akikkel lehet azonosulni. És ebbe beletartozik a hibázás is. Ebből lehet tanulni, ahogy megtette ezt pl. Usopp is. És Sanji azáltal, hogy hibázott, és rájött, sokkal magasabbra fog emelkedni, mint ahol eddig volt. És már alig várom.
http://naruto-kun...ece/852/17 "N-nem akarom tudni!" Nos, én meg nagyon is akarom tudni, és biztos vagyok benne, hogy meg is tudhatjuk nem sokára
http://naruto-kun...ece/852/19 Ha arra van programozva, hogy köteles teljesíteni az apja parancsait, akkor hogyan kerülhette ki azt a karperecekkel? Vagy csak közvetlenül módon, a parancs elhangzásakor kénytelen követni? Tehát előtte még kicserélhette őket hamisokra, és így amikor azt a parancsot kapta, hogy tedd rá őket, nem került ellentétbe magával, hiszen rátette őket, a parancsot teljesítette. Valószínűleg ez lesz az, és csak a közvetlen parancsot muszáj teljesítenie, hiszen az elég durván az apja ellen való szegülés, hogy hagyja, hogy meghaljanak.
Javítottam, de most komolyan hihetetlen hogy ez érdekelt csak egyeseket abból amit írtam. :/ Bajsza van teljesen igaz, nem is kicsi, de ahogy Jon is írta angolul beard van írva és alapvetően én angolul olvasom a mamgát/nézem az animét/játszom az OP játékokat, így reflexszerűen jöhetett. Ráadásul melóból írtam, szünetben. Valakit ismeretlenül ilyen miatt retardozni durva szerintem. Kimész az utcára egyből szembe jön veled ennél durvább hibákat elkövetők hada, akik elherdálják pl az életüket is. Na mindegy, elengedtem most magam.
Japánul Shirohige - lehet rosszul írtam - , és ez a mérvadó. Múltkor Jinbee miatt szóltatok szóval meg se lepődök.
Na szóval ti mit gondoltok erről a Marcos szálról? Szerintem a NagyAnyó után ő következik.. Lehet besegít Kaido ellen. Durca lenne. Eleve ezért keresik. Plusz ugye ott vannak a többiek is. Law pedig kb teljesítette élete értelmét, neki szerintem az csak egy ürügy volt Doffi legyőzéséhez hogy Kaido egy yonko. Szerintem most parázik is kicsit, de ha sokat Luffyék mellett marad akkor túl sokat is fog tudni, nem? Most már tudja a Ryo pónitáblákat, tudja hol az egyik, tudja kit kell követni, tudja kit lehet hátbaszúrni. Lehet ő lesz még a legnagyobb rivális a Szupernovákból, bár oka egyelőre nincs. Bár szerintem semmire sincs most oka. Vagy van? Mit akarhat?
Beszéltünk már korábban elég sokat a Marcos-Weeble-s szálról.
Én azt tippelem, hogy Kaidou előtt összefut Luffy Weeblevel, és legyőzi. Pont azért is lenne jó, mert kapna még egy komoly csatát Kaidou ellen, egyrészt, másrészt meg bizonyítaná Marconak, és a többieknek, hogy többé már nem az a srác, akit meg kell menteni, hanem akit már lehet követni.
Law mindezek után egészen biztosan nem fogja őket hátba szúrni. Abban is biztos vagyok, hogy ha kell, akkor majd alárendeli magát Luffynak, és feladja a saját kalózkirályi álmait (amúgy sem hiszem, hogy azok olyan erősek lennének). Az életét köszönheti neki.
Ráadásul D. (Mondjuk eléggé kilóg a sorból, de hát nem is tudunk eleget a D-k mibenlétéről ahhoz, hogy ezt kijelenthessük. Nekem pl. Dragon is "kilóg" a sorból, sokkal inkább hasonlít Law-ra, a komoly céltudatosságával és igazságérzetével, mint mondjuk Garpra, vagy Luffyra, vagy Rogerre és Ace-re. Vagy akár Feketeszakállra, aki szépen beleillik ebbe a Garp-féle, teljesgőzzel éli az életét-a sorsra bízza magát vonalra.
Akárhogy is, ezek után: http://naruto-kun...ece/790/19
Nem fogja elárulni őket. Még ha külön is válnak az útjaik, de arra is csak Kaidou után van esély, az meg még rohadt messze van
Nem beszélve ilyen kijelentésekről: http://naruto-kun...ece/783/15 http://naruto-kun...iece/780/7
Sejtettem, hogy ha 2-3 napig nem olvassa az ember a témát, feljön valami badarság xD
Na, de hagyjuk is a Fehérszálka (a beard szó ezt is jelenti ám) és Vörösszőrű (a hair szó ezt is jelenti ám) Shanks meg a többiek kivesézését, kisregényt tudnék írni erről, akárcsak a hal... gerinctelen... ööö víziélőlényemberekről. ( avagy a gyojin szó pontos jelentése ^^ )
Én igazából csak azért jöttem, hogy a 84. kötet képét belinkelem, merthogy a Vinsmoke-família Kft. látható rajta, színesen, és szerintem nem csak én lepődtem meg O.o
One Piece 84. kötet
[img]http://oi66.tinypic.com/kaihwm.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
A felirat sosem késik. És korán se jön soha. Pontosan akkor érkezik, amikor akarjuk.
Ne haragudj Czera, de nem tudtam finomabban leírni. Amúgy is általánosságba írtam Jon hszre. Viszont tényleg így gondolom, hogy egy csepp józan ész és nem hívod őket így.
Annyiszor lefutottuk már ezeket a köröket, hogy egyszerűen nincs türelmem újra és újra lezongorázni.
Én se vagyok tökéletes, mert például Jinbenek írja a nevét én is rendszeresen Jimbet írok helyette.
Az igazsághoz az is hozzá tartozik ,hogy már elég bátorra ittam magam, mikor azt a hszt írtam.
Ohh eltelt pár nap s az op téma felakadt a neveken ne vegyétek sértésnek . Jon szerintem sem reális hogy Law, Luffyék ellem forduljon a D. miatt sem. Viszont ha jól jönnek össze a dolgok akkor Kaidu legyőzése után Luffyéknak 3 kő lesz a négyből (út poneglyph) amit mind ugy szereztek meg hogy Lawval szövetségesek voltak h megosztanak e vele ebből valamennyit vagy mindet, vagy egyáltalán akarja-e Law ezt a tudást kérdéses nem gyengén . De viszont tény hogy nagy előnyhöz jutna ha megkapná Law. Amu Marcot illeti hát nem hisz h ellenfele lenne neki a Kid Fehér Gömböc ki tudja hogy milyen szinten használ hakit ami Marco ellen nélkülözhetetlen plussz ha jól rémlik Ace kivégzésénél Marco sikeresen vette fel a harcot az egyik admirálissal szval nem olyan gyenge. Plussz sokat harcolhatot a társai összeszedésért meg hogy egy volt yonku tisztje célpont volt/ jelenleg is az , biztosan sokat fejlődött.
Egyesítve 2017.01.21 09:55:14:
A Kid Fehér Gömböc az Kis Fehér Gömböc lenne
Előre is bocsi srácok, a világért sem szeretnék vitatkozni, de ez a Gyojin dolog egy hatalmas kapufa. Teljesen megértem, hogy Fehérbajusz miért Fehérbajusz és nem Fehérszakáll. Ez teljesen rendben van. A Gyojin szó viszont eredetileg két kanjiból áll össze. Az első kanji alap olvasata sakana, ami önmagában a hal írásjele. Ha más kanjival áll össze, akkor az olvasata más lesz, de a jelentése megmarad. Pl. a Gyojin szó is hasonlóan néz ki. (sakana) a hal kanjija, és a (hito) az ember kanjija. Összerakva az olvasatuk az lesz, hogy Gyojin, ami a szó szoros értelmében halembert jelent, gondolom egy gyűjtőnév lehet, de ezt jelenti, attól függetlenül, hogy sokféle Gyojin létezik, a poliptól a tengeri csillagig. Ettől függetlenül megértem, hogy van aki nem szereti a halember szót használni, én is szívesebben írom le, hogy Gyojin, de aki halembert ír, annak is igaza van. Ettől függetlenül tiszteletben tartom a véleményeteket, de gondoltam leírom, hátha érdekel valakit
Jólvan, ahogy látom a kanjikat nem írta ki, bocsi xd
Ezt a témát kifejtettük már. Fehérszakáll/bajusz eredeti japán neve jelent bajuszt is és szakállat is. Úgy lehetne lefordítani nagyon pontosan, hogy Fehérarcszörzet. Alapvetően a szakállat is higének, illetve fajtájától függően lefordítva xy-higének hívják.
Ebből ered a bonyodalom. Ha szó szerint lefordítjuk idiótán hangzik. Mégsem lehet fehérarcszőrzet. A fehérszakáll, pedig egyrészt nyelvtanilag megállja a helyét és ez áll az ember szájára, a fehérbajusz pedig logikusabb. Ettől függetlenül én nem értem, hogy Hiei miért esik ilyen apróság miatt az ember torkának. Ezzel nem a fordítók munkáját akarják lekicsinyleni, hanen így kényelmes kimondani embereknek.
Jon írta:
De most komolyan, ahhoz képest, hogy dungeon Zorot rendszeresen le-Zorro-zza, ez teljesen lenyelhető, szerintem
Azért mondom Zorronak,mert Oda lopta a nevét Johnstontól. Csak nem sikerült rendesen leírnia
Viccet félretéve én szeretem így írni,mert részben tisztetlenként és imádtam a Zorro sorozatot. Ezért marad Zorro és nem Zoro.
Köszi lad a linket xD :
Zoro-Zorro xD
[img]http://www.kephost.com/images/2017/01/21/h8WOCvB.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Aligha fordul szembe Law Luffyval, nem hogy hátba szúrja. Lehet hogy a szövetség Kaido után felbomlik - bár ezt se hinném mert lesz indok arra miért maradjon meg.
Kilóg a D-k soraiból? Igazából amit tudunk az az, hogy a D. nevűek hatalmas változást hozhatnak a világrendben (főleg a "nemesek" irányába). Ezért Dragon a felkelés vezetésével szerintem beletartozik (és őket is meg fogjuk majd kapni a közel jövőben). Law? elég erős, ráadásul megmentette Luffy életét (ha más nem hát ezért sorsfordító lehet).
A Weeble-s megjelenés, Luffy győzelme, majd ezen 2 társulása az egyik legelképzelhetőbb, és szerintem kb. ugyanakkor Marco is megjön.
Az előző fejezetről jut eszembe: ti is észrevettétek, hogy Jinbee lazább lett? lehet hogy a lázadás kezdete miatt de szerintem itt Luffyék is közrejátszhatnak benne. Law is eléggé felengedett azóta hogy velük utazik emiatt számomra Jinbee a legesélyesebb a 10. tagnak.