Nem hiszem, hogy lesznek közös kalandozások Shanksel. De valóban, miután leverik Kaidout, tényleg jó lenne, ha találkoznának Szinte biztos vagyok benne, hogy Shanks meg fog halni (és szerintem az is valószínű, hogy Feketeszakáll kezétől), de nem tudom elképzelni, hogy ne tartsák be az ígéretüket. Az meg túl kegyetlen lenne, ha csak a halála előtt közvetlenül találkoznának, Shanks mosolyogna, és azt mondaná, hogy: "Tényleg nagy kalóz lettél Luffy." És meghalna, mert Luffy nem tudná megmenteni.
Egyetértek Hiei-el, én is úgy gondolom, hogy Law lesz a legnagyobb szövetségesük, de szerintem ez majd csak Raftel után lesz. Azt tippelem, hogy különválnak Kaidou után, hiszen ezért hozták létre a szövetséget, azonban miután Luffy kalózkirály lesz, és kihívja maga ellen a világot, Law újra ott lesz majd mögötte. De persze ki tudja, lehet nem is bontják fel a szövetséget, "csak" különválnak. De az biztos, hogy Raftelre (és addig Feketeszakáll ellen majd a harcban) Luffyéknak egyedül kell eljutnia és győznie.
Nem hiszem viszont, hogy végletekig Rogert fogják utánozni. Pont ez lesz a lényeg, hogy más következtetésre jutnak majd, mint Rogerék, és ők majd tehetnek a világkormáyn ellen, és tenni is fognak.