Amúgy egy érdekes dolog jutott eszembe erről a történtekről.
A kedves két barátunk honnan ismerte a Rinnegant? Mivel azt Kaguya is csak a fa gyümölcsének elfogyasztása után ébresztette fel. (nem mellékesen arra is azt mondják az sharingan volt nem rinnegan) Akkor ők honnan tudnak róla? Vagy a kezükön lévő valami az rinnegen lenne?
Még van egy pár nap a januárból. Feltételezem, hogy mivel nagyjából most kell vége lennie a mozifilmszálnak és elindulhat a saját történetszál, ezért később adják ki. Aki viszont követte eddig az összes 8 fejezet kiadását az észrevette, hogy hónap elejéről nagyon hamar hónap végére tolták ki, így volt egy fejezet ami kb. majdnem 2 hónappal később jött ki.
nem gondoltam volna, hogy képesek a mozifilm utolsó harcát ennyire elnyújtani. Részletesebb lett az tuti, de én már valahogy felesleges időhúzásnak érzem, hiába 50 oldalas a manga. Mindegy, most már fix, hogy vége van és a következő már fixen egy új történet is lesz, ugyanis az utolsó oldalon ezt le is írták.
A következő rész tervezett kiadása február 27, aztán kitudja.
Ha a manga legelső fejezetének első 2-3 oldalát nézzük akkor igen, arról az eltelt pár évről lelehet nyúzni még pár dolgot + volt egy pár elvarratlan szál a Narutóban is.
Ezekből simán össze lehet rakni egy kb. 500 fejezetet.
Amúgy csak nekem nem tetszett vagy más is rossznak találta hogy szinte minden oldalon szinte csak 1 kép volt!? Így aztán tényleg lehet húzni, meg 50 oldalast csinálni.
Ha a manga legelső fejezetének első 2-3 oldalát nézzük akkor igen, arról az eltelt pár évről lelehet nyúzni még pár dolgot + volt egy pár elvarratlan szál a Narutóban is.
Ahogy a képeket néztem túl sok év nem telhet majd el.
Ahogy a képeket néztem túl sok év nem telhet majd el.
De igazad van, sok bőr le lehet nyúzni róla.
Már, hogyne telhetne el sok év? Szerintem azon Boruto legalább 17 év körül van, most meg 13 körül volt a filmben.
Egyrészt. Másrészt semmit nem tudunk a szent fáról, mi az, honnan jött pontosan és miért. Van-e több stb. Honnan származik Kaguya, van-e más klántag is (filmből kiderült igen) ők honnan szerezték meg az erőt? stb. stb. Más útja is van a Chakra megszerzésének? Több szent fa van? stb.
Az a baj, hogy a Naruto-t ki kellett volna tolni 1000 fejezetig, és akkor ezekre is választ lehetett volna adni, de ugye úgy akkor nem lehetne több pénzt kifacsarolni belőle, így máshogy oldották meg.
Akárki akármit mond a Naruto le lett zárva ugyan és Hokage lett, erről szólt az egész történet, de mint prófécia gyermeke, számomra még nem 100%-os, a világ még koránt sincs 100%-ban biztonságban. Látod Kaguya is azért csinálta a Zetsukat, hogy felhasználja a klánja ellen. (legalább is asszem ez derült ki a filmből, már leet hülyeséget írok)
Csomó mindenről nem tudunk semmit, ezért mondom, hogyha ezeket belerakják + telerakják töltelékkel el lehet húzni ezt még 500 fejezeten keresztül, vagy akár még tovább.
Nyilván függ attól, hogy mennyi pénzt akarnak kihúzni belőle.
Picit visszatérve a Naruto lezártságára. A mangában Kaguyáról annyit tudtunk meg, hogy "nem számít honnan jött".
Anime adaptáláskor már kapott egy külön sztorit. Kishimoto lezárta a mangát és így fejezte be.
Viszont. Megkérhették, hogy úgy fejezze be, hogy lehessen folytatni. Épp ezért hozhatta be Kaguyát már a végén.
A Naruto Gaiden manga pedig a Boruto-nak a megalapozása 100%-ban. Azt azért csinálta, hogy lehessen folytatni.
A két utolsó film is direkt így készült. Igaz a két utolsó filmet már az is csinálta aki most a Boruto mangát is.
tl;dr;
Maga a Naruto története véget ért, Hokage lett, maga a prófécia gyermeke és maga a béke még nem feltétlenül jött el.
Fanfictionnek nem csúfolnám, ugyanis hivatalosan ez a folytatása és az eredeti alkotó kezdte el, jelenleg is felügyeli azt.
Azt nem mondtam, hogy nem húzhatják el addig, mert simán eltudják egy adag töltelékkel.
És teljesen igazad mindkét dologban. Kaguya szálat bőven lehetne még boncolgatni. Hisz volt a Last-t beli Hold klán ugye,
valamint a Boruto Movie-ban megjelentek. Elképzelhető, hogy vannak még bőven
A prófécia gyeremek szinte biztos most már, hogy nem Naruto szerintem. Hisz a Béke korántsem végleg jött el, valamint elméletileg meg is hal a titokztasos ellenség által?!
Bőven van még mesélni való ebben a sztoriban, és csak reménykedni merek, hogy nem fogják elszúrni és elszórakoztatnak minket még 2-3 évig
Szerintem tekinthető Naruto a prófécia gyermekének, mert szerintem az a béke ami abban szerepel, konkrétan a shinobi világbeli békét jelenti. Ami azt jelenti hogy nincs több háború ember és ember, shinobi és shinobi között, nincsenek olyan nagy gonosz bűnszervezetek akik a világot akarják, vagy romba dönteni a falukat. Az Öt Kage összefogott, épül ki az infrastruktúra, sőt, ugye a Boruto movieban már Naruto érzi magát maradinak meg régiesnek, plusz a 700. fejezetben Karui is ecsetelgette, hogy minek tanítanak jutsukat a gyerekeiknek.
Olyan szempontból értem a kételkedést, hogy rögtön azzal kezdődik a Boruto manga, hogy a falu le van rombolva, Naruto vagy meghalt vagy súlyos sérült, Boruto tiszta seb, plusz van egy heg a szemén, valamint egy újfajta tetkó ami kb. olyan erőt adhat mint anno az átokbillog. Szóval valszeg elkezdett már korábban kibontakozni a konfliktus. Bár várjuk meg h hogy jutunk el oda, hiszen a Naruto gonoszainak fele végül is a világ javát akarta, vagy vissza is tértek a jó oldalra, bár ezt elsőre nem mondanám arról a csávóról.
Tény, az igaz h kb. végtelenig lehetne húzni a történetet, olyan atmoszférája is kialakulhatna mint a Star Warsnak, nem is bánnám, csak hát Naruto, az Naruto. Nyilván ezért is Boruto a címe a mangának meg az új animénak. Ha már anime, kíváncsi leszek mennyire fogja követni egyik a másikat, logikus lenne ha követnék egymást, csak mire elkezdődik az anime max. 2-3 manga jöhet ki, az alapján meg nem tudom minek indítják már el az ainmét, illetve h ha gondolkodtak ilyenen, minek kellett a manga. Na mindegy, így hogy mondjátok h az csinálja ezeket aki besegített a két moziba, kicsit pozitívabban állok a mangához, bár attól függ mi történik.... Ha odaírják h Kishimoto rábólintott a fejezetre akkor oké
Ikemoto ha jól emlékszem az aki rajzolja a Borutot. Ő az aki 15 éven keresztül a sima Narutóban is rajzolgatott egyébként, tehát nem 100%-ban az egészet Kishi csinálta.
Ikemoto volt az aki a Boruto filmet is már rajzolta, de ott még erősen segített Kishi is.
Ezt onnan lehet a legjobban látni, hogy a mangában kiadott film teljesen más jeleneteket is tartalmaz, amik nem voltak a filmben.
Ami meglepő, hogy ő csak rajzol, magát a sztorit meg egy harmadik ember írja, aki a Narutó végét is csinálta már.
A Gaiden ugye a felvezetője, ezt 100%-ban Kishi csinálta még, mint tudjuk miért.
Kishimoto felügyelő már csak, azonban olyat is olvastam, hogy időnként ő is rajzolgat. Láttam is pár olyan oldalt a 9 mangában ahol tényleg az ő keze volt.
A sztoris részről: Nem úgy értettem, hogy lelehet még nyúzni is a bőrt, hanem úgy, hogy konkrétan az egész Naruto amire épül, arról nem tudunk semmit.
A Naruto úgy kezdődött, hogy Hokage akar lenni, meg ugye szenved. Ez az egész Akatsukis téma csak így jött, majd Shippuudenben változott át a történet ilyen világmegmentősre.
Megmentették a világot, de az ellenségről semmit nem tudunk. A film és a manga alapján pedig joggal lehet találgatni olyan dolgokat, amik alapok voltak az eredeti történetben.
Én már azt sem értem, hogy ugye fillerként volt Kaguya sztorija ugyan, de a gyümölcs megevése előtt is volt ereje. A mangában meg erről nem volt szó. Honnan volt ereje? Ráadásul én úgy emlékszem, hogy Byakuganja is volt...
A prófécia dologra meg tekinthetünk így is, igen. Ez is egy érv, de az is az, hogy még nem teljesült a prófécia.
Az anime adaptálásról egyenlőre csak annyit tudunk, hogy lesz. Nem tudhatjuk, hogy heti, vagy havi rendszerességgel jön. Azt azért ne felejtsük el, hogy bár havonta jelenik meg egy fejezet, az olyan mintha egyszerre 3 jelenne meg, mert jóval több oldalas. Igaz ez az utolsó eléggé elnyújtott lett, de érthető, hogy a saját sztori elindítását egy új fejezetre teszi.
Elméletileg febr. 27-én jön ki és egy új történet, ez volt a manga utolsó oldalán.
Ezt a mangát, ahogy írtáttok nem Kishimoto írja. Innentől kezdve miről beszélünk? Már maga a manga kezdése szembe megy azzal amit Naruto elért és kidobja a kukába. Én személy szerint nem tekintem a Borutot folytatásnak csupán egy fanmade rajongói munkának.
"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
Szerintem is tekinthető Narutó a prófécia gyerekének, mert békét hozott és jólétet. Az már más hogy mennyire végleges az, de az se biztos hogy az újabb erő gonosz honnan is jött, mert a mi világunkban békét teremtett, de jöhetett az az erő gonosz más világból.
Ezért is csinálják a Borutót. És éppen az úgymond hiányos részek miatt készült pl a Last vagy a Borutó movie és gondolom a Borutó anime is elvarrni a szálakat kifejezni ami a Narutóból kimaradt. Csak újabb generációval (narutóék úgymond mér megöregedtek, ez meg lényegében fiataloknak szólna javarészt) szóval jöhetnek a fiatalok, meg ne várjuk már el hogy rögtön jöjjön minden rossz már csak Narutó fiatal korában.
A Narutó lényegében le lett zárva a szálak a Lastal a Gaidennnel meg a Borutóval, amik egyúttal felvezetők is voltak a Borutóhoz.
De ez is mind a pénzről és a rajongók kielégítéséről szól.
Amúgy csak hozzátenném, hogy a Borutó készítője csak segédje volt Kishimotónak. Kishimotó volt aki írta (történetet kitalálta) és rajzolta a mangát. A segédek asszisztensek csak tökéletesítik a képeket kontúrok, háttérképek stb. nem ők rajzolják a fő karaktereket ők igazodnak a fő rajzoló igényeihez akaratához.
Ehhez pont jó a Bakuman című manga anime, az is lényegében erről szól. Mangakákról
Amúgy a Borutó tényleg különálló mű lesz, de csak a Narutóra épül. A mangához meg mennyi köze lehetne most még amikor az sehol sincs, mert eddig csak a Boruto Moviet dolgozta fel. Áprilisban meg jön az anime addig nem sokra haladhat amúgy se.