Rotcsa, én tartom a többiek állításait, hogy az intelligenciáról van szól.
Mi szól e mellett?
1. A Csámpásék elleni küzdelemkor írták a tesztet. Ott világosan kiderült, hogy a 6.univerzum harcosai intelligensebbek. Nálunk Bubu még a tollat se tudta megfogni.
2. Nagy érv, hogy Beerus mondta Gokunak: "lehúzod a szintünket", majd a kontra: "de hát itt van Gohan".
Ebből lejön, hogy az intelligenciáról van szó. Goku alapjában hülye, két számot nem tud összeadni. Ezzel szemben Gohan.. hát biztos nem az apjára ütött ebben.
3. Beerus hosszú időn át aludt. Pont ezen veszekedtek Kai-al. Beerus hozzáverte, hogy nem hagyni kéne fejlődni őket, hanem beleavatkozni. A kontra pedig, "neked meg nem aludni kellett volna".
Mi szól az erő mellett?
1. a 6-univerzumban egy Frostnak menekülnie kellett, mert az "igazságosztók" annyival erősebbek. - Ez jó érv az erő mellett.
2. a 7-es univerzumot kis túlzással Dermesztő uralta. Egy Dermesztő, akin sírni lehetne így utólag, olyan gyenge volt visszatekintve a Z-ben. Értem ezt a 6-os és a 11-es univerzumhoz hasonlítva.
Bár a csillagharcosok is siralmasan gyengék voltak, mert ők is uraltak pár bolygót.
Ez nagyon jó érv az erő mellett.
3. Beerus talán érthette a Kaial való veszekedést az erőre is. Kipusztítani a fejletlen fajokat és nem hagyni Dermesztőt ilyen sokáig uralni? Nem tudom.
4. Az erő, akkor nyilván a menyiségről van szó, a 6-osban több erősebb harcos van. De!. De azért Csámpás sem Micimackóval állt volna ki, ha lenne erősebb harcosa. És Csabikánál is lejött, hogy a 6-os csillagharcosai közül ő a legerősebb. A legerősebb, aki még egy SSJ1-et sem tudott.
Szóval az erő, mindenképpen a mennyiségre értetendő. Lehet nem milliós számokra kell gondolni, hanem kicsikre. A mi univerzumunkban van durván 30 olyan harcos aki szerepelt eddig a sorozatban (hasra ütöttem ennél a számnál). De lehet, hogy a 6-osban van például 100 Micimackó, szóval a 6-os erősebb univerzum alapjában.
Míg az eddigi legerősebbnek vélt 4 darab univerzumban van 1000 Micimackó kaliber, Tehát ők a legerősebb univerzum. Míg nálunk csak 30 ilyen harcos van. Ez is egy jó érv lehet az erő mellett.
5. De a mennyiség mellett kicsit a minőségre is van példa. Bár ez a mennyiség mellett is lehet tartani:
A 9-es univerzumban a farkaskák a legerősebbek. Akiket egy Gohan és egy Bubu is lazán levert. Ezért is ők a leggyengébbek. Ha a 3 farkas a legerősebb náluk, akkor milyen lesz a maradék 7 harcosuk ? Szar előjelek a 9-es számára.
Alapjában a 9-es univerzum is erős lehetne, ha mondjuk lenne náluk 1000 Bergano szintű. De valószínűleg ők hárman vannak csak, meg néhány Satan kaliber?
Én azt mondom, hogy az intelligencia mellett több érv szól, azonban valószínűleg tényleg a cselekmények határozzák meg.
Szerkesztette: laszlo222 - 2017.03.23. 11:58