A halandói szinttel kapcsolatban minden részben kapunk egy újabb morzsát az értelmezésre! Ma pl a lakott bolygók száma volt az. Az öreg Kai pedig a nagy számok törvényére szerint értelmezte a halandói szintet és arra alapozta az esélyeket, de ez semmit sem jelent. Még mindig nem tudni mit jelent pontosan, mivel Beerus pedig azzal okolta Supreme Kai-t, hogy : "épp azért vagyunk alacsony szintűeknek rangsorolva, mert nem figyeled a lakott bolygókon élők harci kapacitását"
Kisit összefolyik itt minden az értelmezéssel kapcsolatban....
Ez tényleg egy amolyan gumi-fogalom a dragon ballban. Nem bánom, hogy így van, ha nem a harci erőkkel csinálják majd ezt a jövőben.
Mondjuk abban van valami,hogy több lakott bolygóról több erős ellenfél jöhet...!
S azért meglett említve ott is, hogy hiába voltak a goa'uldok a galaxis urai, annak méreteiből adódóan jópár olyan köztük pár erősen fejlett civilizáció akadt akik erről semmit nem tudtak.
S a listán csak az SG-ben megemlített bolygók vannak.
Ez jóval több, mint 28. ráadásul a végén ott van, hogy jó párnak a neve sem ismert.
Oké le lehet vonni a mesterséges, meg a természetfeletti fajokat,
illetve lehet azt mondani, hogy egy bolygón akár több humanoid faj is él, vagy élt lásd pl Föld, vagy Vegeta bolygó, de szerintem ez a szám akkor is édeskevés.
Főleg ha azt nézzük, hogy Demi ezekkel a bolygókkal kereskedett, vagy éppen robbantgatta őket.
Na meg van a galaxisnak egy királya.
Másik példa, hogy a Csillagok háborújában is azért elég sok nép képviseltette magát a szenátusban.
Szóval nem tudom, hogy akészítőknek ez abaromsága hogyan lesz magyarázva de remélem, hogy ez is a kaioushin gyökérségének újabb megnyilvánul.
Mert azt ne mondja nekem senki, hogy egy "FŐ" istenség nem tud szemmel tartani pusztán 28 bolygót.
(Lásd fingja nem volt Gokuék erejéről).
Aztán ott van a watagash a helyi goa'uld alfaj ami közel Dermesztő szintű teremtményt hoz létre egy mezei halandóból.
-------------------------------
ui bár így mondjuk kizárható lehet a halandó szint esetén az erő. mert csak Gokunak pusztán átváltozás nélkül fel kéne dobni azt a 3-as átlagot 3 milliárdra.
---------------------------------
ui2
Bár ha a többi univerzum is ennyire kihalt, akkor szerintem simán megoldható, sőt kifejezetten jó lépés a lakott bolygókat bepakolni egyetlen univerzumba, a többi meg mehet a pusztulatba.
Ez a 28 bolygó dolog valami hatalmas nagy baki lehet sztem... NE akarják már betolni, hogy annyi bolygó maradt csak az univerzumban??? A több milliárd bolygó közül...?
Ha meg annyit nem tudtak rendesen irányítani az istenek akkor tényleg elbújhatnak, plusz ebből hova akarna már Beerus elpusztítani bármennyit is.
Monakán jót röhögtem, már nagyon kíváncsi vagyok mikor mondják el Gokunak h ő egy senki? XD
Nem biztos, hogy így van, már ködösek az emlékeim, de nem úgy volt, hogy Kid Buu régen irtotta rendesen a bolygókat? Meg Freeza is valamennyire, bár ez a szám így is édes kevés. Remélem kapunk erre valami magyarázatot.
Shiro Sadara az eredeti saiya-jin bolygó, ami a hetesben elpusztult, így elköltöztek egy másikra amit elneveztek Vegeta-nak. Szóval nem ugyanaz a kettő.
Viszont ez a 28 bolygó engem is megütött kissé. Ez borzasztó kevés, még ha csak értelmes életről is beszélünk. Egyetlen galaxisnál még el is menne, de egy egész univerzumnál? Most vagy a hetes egy nagyon elcseszett univerzum, vagy itt valamit nagyon elnéztek...
hmm, nem lehet, hogy megint el lett torzítva japánból angolra a fordítás és ez magyarázza a 28 lakott bolygót (lehet 280 ról volt szó)c? Jövő heti rész jónak tűnik, lesznek már benne harcok.
Ez a 28 bolygó dolog valami hatalmas nagy baki lehet sztem... NE akarják már betolni, hogy annyi bolygó maradt csak az univerzumban??? A több milliárd bolygó közül...?
Ha meg annyit nem tudtak rendesen irányítani az istenek akkor tényleg elbújhatnak, plusz ebből hova akarna már Beerus elpusztítani bármennyit is.
Monakán jót röhögtem, már nagyon kíváncsi vagyok mikor mondják el Gokunak h ő egy senki? XD
Nem 28 bolygó maradt az univerzumba. Shin azt mondja, nagyjából 28 bolygó van amin van élet, ami lehet több is kevesebb is. Lehet ott 500 bolygó is de ha tök üresek nem érmek vele semmit. Az igaz, hogy az eddig megismert fajokhoz képes az a kb 28 bolygó édes kevés. De remélem ez csak valami olyasmi lesz, hogy végeredménybe ebből látszik, hogy nem Shin a 7-es univerzum eredeti kaioshin-je. Ő csak igazából az öreg helyett lett, de nem tud semmit az univerzum irányításáról. Mondjuk ez már a Z-be is lejött, hogy fogalma sem volt a saiya-jinek létezéséről meg, hogy egyáltalán mekkor erőt képviselnek.
laszlo222 Hát igen, fogjunk mindent ami nem tiszta a "gyerekekre", hisz az úgy is annyira megy már. Nem értem viszont miért veszed úgy a fiatalabbakat mintha retardáltak lennének. Akinek egy kétjegyű szám nem okoz gondot, annak egy 5-6-7 jegyű sem fogja lekapcsolni az agyát.
Á lehet tényleg 28, de az akkor is nagyon kevés! Egyszerűen nem reális. Nehogy már csak 28 bolygó legyen. Emlékezzünk már még a Z-ben a túlvilágon is több fajt mutattak. Még ha azok kihaltak is, de akkor meg minek 1 pusztítás isten? Ha csak ennyi van nem igen lenne dolga. Már csak a szuper elején hány bolygóval végzett hitelen Ha csak ilyen kevés lenne akkor miért pusztítaná olyan közönnyel?
Akkor annyi erővel a megmaradt (kimaradt)4 univerzumban csak 2-3 van és ezért olyan nagy az átlag?
Nyilván az ember ha belegondol,sokkal több értelmes életre asszociálna...de vegyük a mi bolygónkat,mmint a valóságban,még csak értelmes életről sem tudunk rajtunk kívül. Így elég sok az a 28.
Ráadásul mikor jöttek a saiyanok,a földön eléggé meglepődtek rajta,lehet nem is tudnak rajtuk kívüli értemes "idegenekről".
Persze azért csak DB világában vagyunk,és pl Frieza hogy játszhatott kiskirályt,mikor össz-vissz 28 bolygó van,meg Vegeta hogy mesélhetett arról hogy a saiyanok gyerekkorukban kiküldik a gyengébbeket egy gyenge bolygóra,hogy hódítsák meg,mikor csak 28 ilyen van? XD azért csak nagyobb népük lehetett mint 28 fő,akkor minek kiküldözgetni a gyerekeket? Meg anno Friezának minek kelett egyátalán alakulat,mikor egymaga simán behódít mindent,meg még az apja is ottvolt.
Egyre több hülyeség jellegű dolog van az animében,ha Toriyama kibővítené az univerzumot,akkor mé' nem bírt benyögni egy nagyobb számot?
Sajnos egyre csak távolodunk az "eredeti " DB szintől,talán a mangában van még remény.
Jó rész volt és jó volt látni Vegeta-t, hogy nagyon is érdekli még az edzés meg a harc, nem fog ő családosdit játszani. Továbbra is ott lesz Goku mellett és együtt fejlődnek majd. Ezen meg hogy milyen és hány bolygó van felesleges foglalkozni, úgyse fognak hozni máshonnan harcost és az anime továbbra is csak a földre koncentrál majd. Tény, hogy kevés ez a szám, de egyenlőre nem tudjuk a hátteret hogy miért. Majd amikor kérdezik Shin-től, hogy talált-e valamit, akkor talán megkapjuk a magyarázatot. Lehet, hogy valójában fogalma sincs a két balféknek az univerzumról és közben Shin is nagy ívben leszarja a keresést.
Morbyd. Gohant egyáltalán nem érintette meg ez a 28-as szám. Még csak meg sem lepődött rajta, hogy milyen kevés, elvégre csak Gohan a legokosabb. Ebből az következik nekem, hogy a készítők szándékosan mondtak ilyen keveset. Pusztán nem akarják túlbonyolítani, hiszen nincs sok jelentősége annak. 28 vagy 2800. Alapjában mindegy. Úgyis csak a mi hőseink fognak harcolni.