Na kis helyreigazítás végett.
Mikor meghallottam én is ezt a 28 bolygót akkor nekem is eléggé furcsa volt.
De jobban belegondolva meg lehet találni benne valahol a logikát. De milyen áron.
Gohan ezt kérdezi.
Ningen no iru hoshitte kono dainanauchuu ni ikutsu arundesuka.
Valóban arra kérdez rá, hogy a 7-es univerzumban nem pedig a galaxisban, utcában/környéken/látótávolságon belül hány bolygón van élet. Pontosítok, nem az kérdezi, hogy olyan bolygó amin van élet, hanem olyan amin van Ningen (ami normál esetben ember) de itt valószínűleg humanoid életformátt jelent.
Továbbá ez után a következő kérdés az lenne, hogy mekkora is ez az univerzum és hogyan is épül fel. Na itt sem erőlteti meg magát a szuper.
Az "eredeti" univerzumtérkép így néz ki.
http://vignette3....0717111443
Van egy túlvilági része menny, pokol, enma kastély, kaio bolygók. És ha fogalmazhatok így az univerzum "materiális" része.
Na ebből a térképből lettek sima galxisok.
http://vignette4....0501025548
Szóval gondolhatnánk, hogy egy dragon ball univerzum egy galaxist jelöl.
DE. persze folyton olyan logikailag elcseszett dolgokat csinálnak ami összezavarja a nézőket. És lehet védeni a Dragon Ballt én sem támadni akarom, mert még mindig szívesen nézem a supert is.
http://vignette4....1017160607
ezen a képen pedig már több galaxissal szemlélteti az univerzumot. De ugyan ez volt amikor goku Bill bolygójáról/vagy -ra kereste a jelet a teleportációhoz. Tudatban csak úgy szelte a galaxisokat.
Eddig ennyi bolygót ismerünk a DB-ből:
http://dragonball...of_planets
Persze nem mindet lakják humanoidok de feltételezhető lenne, hogy eddig közel sem az összes bolygót ismertük meg.
Készítő: Beleteszem mert jól néz ki....aztán a rajongó vakarja a fejét.
Előttem már említették azt is, hogy Dermesztőnek kb. 80 bolygót említettek amit később feltornáztak több mint 400-ra. Kiemelték, hogy a sayajin-ek bolygókkal kereskedtek. Oké, nagy nehezen ki lehet magyarázni de azt hiszem mindenki érzi, hogy itt sántít valami. A teljes következetesség, hiánya. Akkor miért említik meg ha később ellentétben lesz egy későbbi ténnyel?
Szóval így összességében meg lehetne magyarázni ezt a 28-bolgyós dolgot de a a dragon ball nem engedi, a készítők nem engedik és azt mert nem érdekli őket. Azt se tudjuk, (nem magyarázták meg) hogy most a túlvilág beletartozik e az univerzumba de az én logikám szerint igen. De akkor pl.: Pikkot miért nem hozzák ide. Értem én, hogy harcb*zi az össezs karakter. De egy kis súlyt adhatnának neki, ha az egész univerzum pusztulása fenyeget.
Két lehetőségük volt a super előtt a készítőknek.
Csinálhattak volna egy epic, jól felépített logkius harcolós sci-fit. (a Z irányvonalát követve) Ahol a harcokat nem feltétlenül generálják.
Vagy csinálhattak egy comedy fanservice harcolós sci-fit. (a sima DB irányvonalát követve) Na szerintem a kettőt össze akarták hozni, mármint a Z epicségét és a DB comedy-t. De azt hiszem a sima DB-nél és a Z nél is rosszabb dolgot hoztak ki. Mármint most miről szól az egész? A szereplők saját maguk generálják a konfliktust.
Vörös szalag csoport, Dermesztő, Cell, Buu, Androidok el akarják foglalni/pusztítani a világot. Most meg miről van szó?
Csináljunk szándékosan egy multiverzumos harcot amiben olyan ellenfelek vannak akik a kisujjukkal becsicskították volna a Z összes karakterét egyszerre.
Mint mondtam az erőszintekkel is véglegesen elszaladtak. Ha nem hozták volna be a god szintet. Vegita és Goku így is úgy is a 7-es univerzum legerősebb harcosa lenne. Szóval ennyi erővel a god szint nélkül is behozhatták volna a multiverzum szálat mivel így sem volt ellenfelük már itt. De mivel adtak nekik egy god szintet ezért kellenek god szintű ellenfelek sőt olyan god szintű ellenfelek akik felveszik a 10x erősített god sayajinnel a harcot.
Aztán eszünkbe jut, hogy Dermesztő legyőzéséhez elég volt a sima ssj1. Na pl.: egy Toppo, Hit (akik valszeg nem is a legerősebbek) ránézne Cellre, Dermesztőre, Buura akkor csak attól kikapnának.
Nem kötekedésből mondom, minden héten megnézem az új rész. És higgyétek el a fanoknak fáj a legjobban. Szóval mielőtt nézem a sorozatot tényleg el kell engedni ezeket a dolgokat. De eszeveszetten védeni is felesleges, legalábbis ha a készítők elbagatellizálják akkor sem a rajongók feladata enyhíteni a készítők hülyeségeit.