Szerencsétlen idióta, pedig csak meg kellett volna térnie az iszlámra, meg hamisítani egy papírt pakisztáni nagyszülőkről, és akkor ő lett volna az áldozat, akit megharapott a züllött fehér cápa.
Duma topic 14
Szerencsétlen idióta, pedig csak meg kellett volna térnie az iszlámra, meg hamisítani egy papírt pakisztáni nagyszülőkről, és akkor ő lett volna az áldozat, akit megharapott a züllött fehér cápa.
Igen egy focistának általában alapból nincsenek nőgondjai. Nem akarok megsérteni senkit de az egy külön állatfaj szerintem. Sok focistát ismerek mind egocentrikus rosszindulatú picsa volt, magyarán szólva gecik. Egy srácot ismerek aki kivétel minden tiszteletem neki komolyan. Na de a lényeg hogy egy focistának tuti nem kell nélkülöznie hogy megdugja az első csajt akit lehet.
Mielőtt a bonyolult, bugyuta agymenésem következne engedjétek meg, hogy eldicsekedjem, megnéztem a Batman vs. Superman-t és jó volt, sokkal jobb, mint amit vártam, igaz nem voltak nagy elvárásaim, voltak hibái és sokszor vontatottnak éreztem, de megérte.
(mellesleg a lövedékálló mellénnyel kapcsolatban Gdat igazad van a másik topickban: http://www.kalibe...elleny-ii)
És jöjjön a neheze:
Micsudi írta:
Hugom 2 anyanyelvű legyen,
Mondjuk, ha lenne gyerekem az egyik vietnamitól és én magyarul beszélnék hozzá, az anyja meg makogna vele, akkor párhuzamosan tanulna meg beszélni mindkét nyelven és mindkettő az anyanyelve lenne.
Micsudi esetében ez nyilván nincs meg, de létezik olyan, hogy két anyanyelv.
Szerintem majd a gyerek eldönti melyik nyelv fontosabb számára a nyelvek közül amiken az anyja, vagy az olyan jelentőségű személy mint az anyja, szólt hozzá. Engem az a deffiníció se nagyon érdekel, hogy a legjobban beszélt nyelv az anyanyelv, számomra ennél jelentősebb az anyanyelv, elvégre van olyan, hogy az ember elfelejti az anyanyelvét valamilyen szinten, ha sokáig nem használja.
Hiába tanultam meg párhuzamosan a 2 nyelvet, hiába jártam szlovák oviba és sírtam mikor anyukám nem engedte, hogy szlovák iskolába járjak, helyette magyarba kelllett menni, mégis csak az egyiket tudom elfogadni anyanyelvemnek. Szokták mondani, hogy az anyanyelv az a nyelv amin gondolkozol és álmodsz, én már álmondtam angolul is és helyzet függő, hogy milyen nyleven gondolkozom, még akkor is, ha tök egyedül vagyok a szobámban. Mégis a magyar kiemelkedik a többi nyelv közül, még akkor is ha az általam valamelyest ismert nyelvek közül számomra még csak nem is a legszebb, mégis nagyon szeretem és még azt sem tudom elmagyarázni, hogy miért fontosabb számomra, mint a szlovák, hiszen azt gondolom, hogy a személyiségemet mind a 2 nyelv egyformán meghatározta. Büszkén mondom el bármikor, ha mondjukk szlovák környezetben szóbakerül a hovátartozás kérdése, hogy én magyar vagyok, fontos számomra az is, hogy szlovákiai de elsősorban magyar és itt mindig tiltakozom, ha valaki aztmondja, hogy "so you are from Hungary", nem vagyok képes rá igent mondani.
Környezetből és tapasztalatokból adódóan természetes, hogy eltérnek ezzel kapcsolatban a gondolataink.
Volt egy filozofikus tanárom, aki egyszer ránézett a térképre, és random benyögte, hogy egyesek szerint a Magas-Tátra Szlovákiában van, de ez hülyeség, mivel a Magas-Tátra természetföldrajzi fogalom, Szlovákia meg nem. Az, hogy egy térképen be lehet jelölni mindkettőt úgy, hogy fedik egymást, csupán a tér egy sajátossága. Szerinte a Kékes-tető nem Magyarország legmagasabb pontja, hanem a legmagasabb pont azon a területen, amit jelenleg Magyarország lefed. Ez ugyanaz, de kimondja, hogy a Kékes előbb volt mint Magyarország és a helyzete független a politikai határoktól és azok változásaitól.
Nem tartozik a témához, csak eszembe jutott és leírtam.
Én egyszer azt mondtam az egyik külföldi hallgatónak, hogy hyperborean vagyok, és amikor láttam, hogy bárgyún néz ki a fejéből, elmagyaráztam neki, hogy az Európa egyik régi, őslakos népe. Erre megkérdezte, hogy akkor miért vagyok fehér. : ((((
Micsudi írta:
Igen egy focistának általában alapból nincsenek nőgondjai. Nem akarok megsérteni senkit de az egy külön állatfaj szerintem. Sok focistát ismerek mind egocentrikus rosszindulatú picsa volt, magyarán szólva gecik. Egy srácot ismerek aki kivétel minden tiszteletem neki komolyan. Na de a lényeg hogy egy focistának tuti nem kell nélkülöznie hogy megdugja az első csajt akit lehet.
Ugrás a fórumra: |