A holnap legendáit nézi valaki? Kinek mi a véleménye róla?
Filmek & sorozatok
Kazekage írta:
No az Arrowban viszont kiderül ki döglött meg, sikerült meglepniük.
Az a film rohadtul túlértékelt. Vannak benne jó csajok, Zoe Krawitzal az élen. Menő a metal kamion. Ennyi a pozitívum, mert más érdekes nincs benne. Története konkrétan nincs. Igaz, a mentségére legyen mondva, az egész Mad Max franchise borzasztóan túlértékelt. Egyedül a mindenki által utált harmadik rész az ami említésre méltó, annak van rendesen története.
The Martian:
Na, ez tényleg fasza volt. Igazából tetszett, hogy ennyire tudományosra vették az egészet. Főleg az a szakasza tetszett a filmnek, amíg teljesen egyedül volt Mark, akkor jöttek a legzseniálisabb megoldások, bezárólag azzal, ahogy a kommunikációt újraindította. Meg ez a krumplifarm is nagyon ötletes volt, kár, hogy megfagyott az egész.
A földi részek is meglepően jók lettek, kicsit tartottam tőle az elején, hogy ott már az unalmas drámázásé lesz a főszerep. De, nem ott is jól eltaláltak mindent, kivéve persze a kötelező polkorrekteskedést a zseniális nigga tudóssal, aki kitalálja a végső megoldást.
Az az űrben kergetőzős jelenet, na nekem az volt kicsit necces, nem tudom, ez mennyire volt realisztikus, hogy így reptette magát a lyukas szkafanderrel. Na, majd úgyis utána akarok nézni a filmnek, akkor megnézem ezeket a dolgokat is.
Negatívumok: összesen egy van, pont ugyanaz, mint az Interstellar-nál. Helyenként nagyon kiszámítható volt. Pontosan tudtam előre, hogy valami basz fel fog robbanni, és szétkapja az űriglut, meg megfagynak a növények. Még azt is bejósoltam, hogy kb. mikor lesz ez. Meg azt is azonnal kitaláltam, hogy tuti, valahogy az eredeti legénység menti majd meg a faszit. Stb. volt még pár hasonló apróság. Ami sejtésem nem jött be, az az, hogy azt hittem lesz még egy nagy vihar majd.
Kicsit túl sok scifit olvastam meg láttam már, sajnos emiatt hamar kitalálok dolgokat.
Még egy dolog nem tetszett, talán ez volt a legirreálisabb fordulat, és a legrosszabb megoldás a filmben: full hihetetlen az, hogy a Marson az összes létező szarság közül pont egy orbitális pályára felszállni képes űrjármű legyen kéznél. xD na jó, nem kéznél, de elérhető távolságban. És mindezt csak a film felénél közölték velünk, mintha akkor esett volna le a forgatókönyvírónak, hogy "hú basszameg ennek vhogy fel kell jutnia az űrbe!!4" Ez azért így nem túl valószínű, meg amit összedobtak magyarázatot, hogy hát azt előre odaküldtük stb... na ne már, hogy pont a legfontosabb dolgot, a hazajutás eszközét küldik oda minimum 5 (!!!) évvel előre, rohadni a sivatagba, ahol ugye bármikor jöhet egy olyan vihar, ami felborítja az egészet. Nem, ez teljesen irreális volt. Nekem vont le ez a fordulat a film értékéből azért, persze főleg amiatt, hogy egyébként meg a film nagyon életszerű volt.
Röviden: nagyon tetszett, az egyik legjobb film, amit mostanában láttam, a 2015ös mezőnyből meg messze kiemelkedik. (Mondjuk onnan nem is nehéz, de ez ettől függetlenül is jó volt.)
Coelho írta:
Régen volt már olyan, hogy egy filmről nem tudtam egyértelműen eldönteni: zseniális-e vagy hulladék. A tavalyi Mad Max filmmel, amit most néztem végig, pont így vagyok. Mindenesetre a gitáros arc menő volt benne, a többit majd még átgondolom.
Mert nagyjából nulla sztorija van, sokszor vontatottá válik, a főhős nagyjából másfél órán keresztül csak bambán bámul és néha vonakodva lerúg valakit, kb. nulla karakterfejlődés, legalább a szereplő múltjának a kicsit részletesebb kifejtése szerepelne benne. A mellékszereplők is csak úgy lógnak a levegőben, pl. a Skins-es srác és a vörös csaj "románca", mikor (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: meghal a srác), a csaj akkor is csak néz tovább kifejezéstelen arccal, mint előtte.
Másrészt persze látványos, meg tök jó a zenéje, és ha beindul az akció, akkor tényleg odab*sz, de valahogy mégis hiányérzetem maradt a film után.
Aes, a könyvet olvasd el a Marsiból, mert ahhoz képest a film elég gyengécske lett.
A Mad Max meg az év egyik filmje volt. Fun fact, az effektek kb. 90%-a igazi, nem CGI, szóval ami robban és szétcsattan ott az nagy eséllyel valóban ott is volt. Volt amikor konkrétan egy lehetőségük volt, hogy felvegyék, mert egy roncskocsi volt csak. De ott volt a lángszórós gitár, a póznás mutatvány meg az isten tudja még mi. Akit érdekel, keressen rá, nagyon brutális, senki sem érti, hogy nem volt egy haláleset sem végül a forgatáson.
A könyvet elolvasom majd, csak nincs rá pénzem. Ha meg lesz, akkor inkább az Expanse negyedik kötete.
A Mad Max meg egy szar film. Jó csajok + metálos kamion. Ennyi értékelhető benne.
Nem is értem, hogy egy konkrétan zéró történetű, a szereplőket csak díszletnek használó film hogyan kaphat ekkora elismertséget.
https://www.youtu...g2YBkaP2Ys
Új AVANGERS előzetes,bocs ha már előttem linkeltétek.
Szóval Thanos felveszi a kesztyűt,hogy kicsit kukacoskodjak:miért pont balkezes a kesztyű?Valaki felvilágosítana miért,vagy csak random balos és kész?
Coelhonak adjon valaki egy lázcsillapítót, mert marhaságot beszél. Az új Mad Max technikailag jól rendezett film. Storyt meg csak egy hülye keres egy olyan franchiseban, amit az atmoszféra vitt a hátán. Mindig is megosztó volt a Mel Gibsonos filmtrilógia is, de abban azért volt konszenzus, hogy ha valami érdekes volt benne, akkor nem az a plothole, amit storynak hívunk, hanem a világa és az életérzés , amit a nézőnek megmutattak. hashtag too much beer...
Ugrás a fórumra: |