Ki tudja, el kell ismerni, hogy tényleg hasonlít arra a kis valamire a játékokról.
G3ri- szinte biztos vagyok benne, hogy az, hogy az a csávó az nem az igazi Wahl, azt útközben találta ki, random, mert rájött, hogy azért az eredeti kicsit szánalmas lenne spriggan tagnak. Pont azért is gondolom ezt, amit te is mondtál, na meg, végig ő volt úgy bemutatva, az Alvarez katonák is úgy hivatkoztak rá. Őszintén, szerintem biztos, hogy később találta ki ezt az egész csavart.
Ahogy a körvonalak sem illenek mindenkire...az mondjuk engem nem zavar, ha útközben változtat, az eredetileg kigondolt dizájnon.
De pl. ez a Lady akárhogy-is-hívják is nekem nagyon random. Ajeel miért nem ismert rá Erzára akkor? Miért volt eddig ennyire egyértelműen August kiemelve?
Jó, mondjuk a FT-től azt, hogy One Piece-i részletességgel és logikai bakik nélkül legyen kidolgozva, tényleg nem várom el. De ahogy valaki említette is feljebb...csalódott vagyok, mert a manga meg sem próbál többnek lenni annál, ami. És ez szomorú szerintem, mert a potenciálja megvan (volt).
És nem azért, de igenis, az utolsó háborúnak legyen háború szaga, legyen benne félelem és dráma. Mert tud ilyet írni Mashima, ez gyönyörűen kijött pl. a Tartaros végén.
Ahhoz képest, hogy ezek már a Sprigganok, és Zeref előfutárai, fele annyira sem tudok izgulni értük, mint a Tartarosnál (nem mintha akkor nem lett volna egyértelmű, hogy nyernek, de legalább el tudta velünk hitetni, hogy ez bizony élet-halál harc volt, ahogy áldozatokat kellett hozni a győzelemért).
Épp ezért vagyok csalódott a fejezet miatt.
Szerk.:
Ja, és Motoko- jogos, amit írsz. Tudom, hogy messze nem one-shot volt Luxus győzelme, vagy a többieké, de akármilyen is volt, az, hogy egy félhalott Luxus legyőz egy Hadest, az szerintem mindenhogy nevetséges.
És ja, Gérard befejezte a mágiáját, ami viszont közel sem "szólt" így akkorát, mintha csak rögtön, dühből ellövi. Nineheart amúgy is szánalmas volt ezzel a gyenge rimánkodásával. Amúgy...szerintem nyugodtan vehetjük 1v1-nek ezt, mert az, hogy ő kiterjesztette a mágiáját, az még nem jelenti azt, hogy ellene harcoltak, max. jobban fogyott a mágikus ereje. De ezt nem a mágikus ereje miatt veszítette el, hanem szimplán azért, mert Gérard erősebb, sokkal. Ami nem is baj, de azért ennél többet vártam volna tőle. Vagy Gérardtól egy "nagyobb durranást".
Amúgy Erza félmondata szerintem kifejezetten ideillő volt. Az már valóban elvakult utálat, ha ebbe is beleköt valaki.
És én nem vagyok elvakult hater
Még mindig szeretem a FT-t, heti 20 percre kifejezetten jó.
Csakhogy én többet vártam. És azután, hogy jól beetetett mindenkit Mashima ezzel a nagy háborúval, szerintem jogos is volt az elvárásom.
Amúgy aztán lehet, hogy mostantól nagy szenvedés és komoly dráma lesz, ha megjönnek a ténylegesen erős ellenfelek, de ez eddig, a jelen helyzetben nagy csalódás. Ajeel ellen még érezhető volt, hogy ez nehéz lesz, komoly ellenfelek, ha még Erza is csapatmunkára szorult, sőt. Aztán ez elment valahol. És nem a csatákban, mert szerintem kifejezetten logikus csaták voltak, Luxus, Wendy és a többiek csatája is érdekes és jó volt.
A hangulatról beszélek, hogy mindeközben viccelődtek meg ásítoztak. Erza még szenvedett, nem is kicsit, Ajeel ellen, és a többiek is feszültek voltak, úgy, ahogy ilyen éles helyzethez ez illik is.
Aztán ez elment.
Amúgy, ha eljátssza Mashima azt, hogy most, hogy ennyire látványosan elbízták magukat a FT-esek (mert tényleg, bármelyik karakterre ránézünk, látszik, hogy nyugodtak, és minden okuk meg van rá, hiszen nyerésre állnak), jön egy August és mindenkivel feltörli a padlót, én örülni fogok, és kaphatunk egy rohadt jó szálat még ebből.
De ezek a fejezetek akkor is langyosak és érdektelenek voltak.
Szerk.2:
Bocs, a hosszú blabláért
Igazából csak ismétlem magam 5 fejezetenként, ami lássuk be, igazán fölösleges.
Szerkesztette: Jon - 2016.04.26. 17:47