Eeeeh...nem is tudom. Jellemző, hogy annyira vártam ezt a fejezetet, hogy csak most, este 10-kor olvastam el, pedig máskor már kora délután el szoktam olvasni.
De amúgy..én nem is tudom, tényleg. Urtearre jó magyarázatot adott, itt tényleg eltalálta valaki, nem rossz. Még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy nem jártunk volna jobban, hogy ha csak simán békén hagyja Mashima, de ez egészen jó megoldás lett így, és elnézve a csatát, a személye nagyon érdekessé és fordulatossá tette.
Másrészt viszont, Dimaria ereje teljesen nevetséges. Nem mondom, ez menő, jól is néz ki (bár már unom a take overt, főleg, hogy mily meglepő, ő isteneket nyel el, ki gondolta volna, ha take overt használ, és minden eddiginél erősebbnek kell lennie, ugye...), de ezt az időmegállításos valamijét még mindig nem tudtam megemészteni. Ha nem mutat valami nagyon jó gyenge pontot arra a mágiára Mashima, akkor ez nonszensz.
Harmadik eredet. Ha el tudnék még ilyet hinni Mashimának, akkor nagyon király ötlet lenne. Csakhogy nem nagyon megy. Nem tudom elképzelni, hogy Wendy elveszítse a mágiáját. Sárkányölő, és mint ilyen, különleges szerepe van, Acnologia ellen, a nagy tervben. Nem létezik, hogy ezt most csak úgy, egy sima spriggan ellen (bármilyen nevetségesen OP-nak is néz ki most Dimaria) ezt nem veszítheti el. Amúgy Dimariáról nekem is Seliah jutott eszembe, anno ő is milyen nevetségesen erősnek nézett ki, és ahhoz képest, egy ütés lett neki is a veszte. Nem félek attól, hogy annyira lehetetlen lenne Dimariát legyőzni úgy, hogy folyik az idő (ha meg nem, úgy meg nonszensz...).
Azért kíváncsi vagyok, hogy mit fog ebből kihozni, és hogyan. Ha esetleg Sherria feláldozná magát...érdekes színt vinne a mangába. Meg persze egy kis drámát végre. De ezt meg nem hiszem, hogy elfogadná Wendy. Mindegy, majd meglátjuk. Valahogy biztos kijutnak belőle maradandó következmények nélkül, legalábbis Wendy és Charle szinte egészen biztosan.
De amúgy nem rossz harc. Megint csak azt tudom mondani, hogy Mashima erre az arcra egészen összeszedte magát harcok terén. A hangulatot kéne valahogy megteremteni, hogy komolyan is vehessük ezeket a harcokat, és ne írhassak róla ilyen cinikusan.
Szerk.:
A felnőtt Wendyt én is szívesen megnézném