Két szó ... Bull shit. Én is mindig amellett állok ki, hogy mi nem mondhatjuk meg minek hogyan kéne történnie, hiszen Oda az író és mi az olvasók (fogyasztók.) De ez így ilyen formán egyszerűen csak hülyeség. Semmi, de semmi értelme, hogy Kaido ilyen erős Luffyhoz képest, legalábbis történeti szempontból. Így most megint ott vagyunk, hogy na Luffy végre ott van mondhatni az világ elitjében, deeeee azért még mindig vannak, akik úgy törlik fel vele a padlót, hogy a szemük sem rezzen. Ezek a húzások annyi történetet rontottak már el, hogy azt megszámolni is nehéz. Hogy nagyobbakat ne mondjak ott volt a Bleach, Fairy Tail és igen a Naruto is Madarával meg az istentelen baromságaival.
Egyszerűen a történet íve nem logikus az erők szempontjából. Luffy mostani erejével főleg a G4-ben simán ott kéne legyen a Marinefordi háború legjobbjai között. Simán el tudnám képzelni, hogy most ott megküzdjön bármelyik Admirálissal is akár.
Igen, látom én a problémákat, ami a túl hosszú történet miatt jön elő. Hisz a történet közepén még közel sem biztos, hogy ki vannak dolgozva úgy, egyes részletek mint később. Ennek legékesebb példája a haki. De akkor erre van egy jó megoldás. Húzz meg egy határt erőben, hogy ettől följebb nincs vagy csak kicsit van és ennyi. Én nekem semmi bajom nem lenne azzal, ha a történet pl 2/3-ánál vagy 3/4-nél mindenki elérné a maximum erejét és a maradék időben arra fókuszálnának, hogy a történetet fejtsék ki és elvarrjanak minden régi szálat, hogy a manga kerek egészet alkosson.
Ehelyett most az van, hogy G4-ben Luffy képtelen volt elkerülni Kaido támadását. Ez akkora erőkülönbséget tükröz, hogy nemhogy ebben az arc-ban, de kb a következő 10 évben (One Piecen belül) nem lenne szabad legyőznie Kaido-t. Íííígy már el is érkeztünk az oly sokat látott betonfalhoz, amibe a narratíva teljes erőből fejel bele.
Másrészt ott van Kid, akiről az égvilágon semmit nem tudunk csak azt az elhanyagolhatót, amit láttunk. Erre bedobják teljesen random, hogy jah am neki is van Király Akarata. Kinek? Ennek a teljesen érdektelen sablon "én csak azért vagyok itt, hogy a főszereplőnek később riválisa legyek teljesen logikátlanul" karakternek? Semmit nem tudunk róla, a múltjáról, hogy valami kötődésünk lenne hozzá és még stílusa sincs, mint legalább Law-nak. Ezt nem értem, hogy nézik be folyamatosan az írók, hogy ha valami fontos történik azt mutasd, ne pedig mondd. Nem tudom mibe telt volna egy fejezetet rászánni a Kaido vs Kid, Appo, Hawkins csatára, ahol mondjuk tényleg láthattuk volna Kidet használni a Király Akaratát. Az ilyen kis dolgok megmutatásával sokkal több karakter ki lehetne dolgozva és mondjuk olyan harcok kárára nyugodtan mehetett volna, mint a Katakuri vs Luffy. Mert nekem nincs azzal a harccal annyi bajom, mint sok embernek, de egyvalami igaz. Feleslegesen el lett nyújtva. Egy rövidebb, velősebb harc, logikusabb felépítéssel sokkal jobb lett volna.
Az a szerencse, hogy a One Piece egyvalamire képes volt. Hogy a fő karakterei a szívemhez nőjenek. Ha ez nem lenne itt is tartanék egy jó pár hónapos szünetet, mint anno pl a Fairy Tailnél. De pont emiatt a szeretet miatt rossz látni, hogy most Luffy le lett degradálva egy senki Kid szintjére. Mert az, hogy ketten mondják, hogy "Nem felejtjük el Kaido." pontosan ezt jelenti, hogy Oda párba rakta őket.