Lehet többet látnál belőle, ha nem csak fél szemmel követnéd...
Szerkesztette: KingBradley - 2017.04.25. 14:08
Dragon Ball Super anime (Tilos a spoiler!)
Ízlések és pofonok, de az szerintem sokat elárul, hogy a GT-t azért kellett befejezni, mert rossz volt a nézettség, míg a Super a top10-ben van minden héten.
A Super sem tökéletes és vannak benne hülyeségek, de teljesen élvezhető, főleg a fanoknak, hiszen ha úgy nézzük ,ez egy nagy fanservice sorozat
cobydick írta:
Ezért is Vegita a legkirályabb arc, mert ő mindent önerőből ért el...
Khm ssj2-es szint egy kis pecsét rásegítéssel. A gt-be Bulma készülékének sugara segítségével az ssj4.
Máig nem tudjuk azt se egyáltalán hogy sikerült neki az ssjb, legalább is magyarázatot nem kaptunk rá. Nem mint ha Gokunál konkrét magyarázat lett volna rá, de ő a rituálé által mégis csak megízlelte az istenek hatalmát.
Mondjuk azt tegyük hozzá, hogyha Gohan Buu saga után ugyanúgy edzene tovább mint Goku vagy Vegita, akkor fasorban sem lennének Gokuék Gohanhoz viszonyítva. Gohannak sokszor elég volt feleannyi edzés is, hogy beérje Gokuékat. Vagyis ebből következtetve sztem Gohanban több erő és tudás lakozik, csakhát az anyja csinált belőle ilyen majmot. Szomorúan látom, hogy lassan Gotenből is olyan lesz.
Gohan sztem alapból ilyen mentalitású,ha veszély volt mindig harcolt a szeretteiért,és mindent beleadott,de Gokuék harcolni is szeretnek,ezért edzenek állandóan,mégis csak tiszta vérű Saiyanok.
Már a Z elején 4 évesen is tudós akart lenni,csak sokszor nem jutott rá ideje,mivel állandóan zici volt.
Ez igaz
Gohan mindig is az anyára ütött inkább , inkább földi mint Saiyan-jin
Goten már másabb , ő inkább a faterjára ütött inkább
Látszik is , a esze nem vág olyan jól , akárcsak az apjának és csak egy dologgal tud csak szível lélekkel foglalkozni
Annyi a különbség , hogy Goku egész életében a edzések , a harcok , erős ellenfelek kutatása állt a fókusz pontjában
Goten kölyöként szakasztott apja a mentalitása , tiniként már inkább csak a csajozáson jár az esze
Amúgy ha már Gohan
Én bírtam őt a Z-ben , a fiatal Gohanban még volt spiritusz , vadság
Ahogy cserepedet , ez úgy el is vesztette
Számomra ő már csak egy tutyi muttyi szürke egérkévé vált , próbál minél jobban beilleszkedni a társadalomba , nem kilógni onnan
Mert ha valaki különc vagy nem minden napi , az mindjárt főben járó bűn
Már a iskolai éveiben is titkolta a képességeit , amit abszolúte nem értettem
Mindjárt főben járó bűn , ha valaki másabb mint a nagy többség , vagy ha pl van egy varázsfelhője , pffff
Itt kezdődött el Gohan szellemi elgyengülése
Majd amikor családja lett , tojt az edzésre , meg a harcra , inkább csak tutulgatja a feleségét meg a kölykét
Ami a legjobban irritál benne , hogy néha milyen megalázkodó tud lenni , mint pl amikor nyalta a seggét annak a profnak , egy amikor sajnálkozik és közben pánikol
Én régebben minidig azt hitem , hogy Gohan , amolyan modern Indiana Jones szerű felnőtt lesz , hát kicsit csalódtam !
Kár hogy a vadságát teljesen elvesztette
De pl nézzük meg Gokut , ha annak idején Chi chi nem paliza be , az tuti hogy még felesége se lenne
Abból is látszik , hogy ő tojik a családjára , a Z végén is simán ott hagyta őket az edzés miatt
Gohanra nagyon nagy hatással volt a családi élet , emiatt lett ilyen amilyen most , talán ez tényleg a félvérségének tudható be
De nézzük meg Gokut , chi chi akárhogyan is alkarja , ős soha nem lesz olyan , amilyenek látni szeretné
A dragon ball minus mangábban említik , hogy a saiyan-jinek nem igazán törődtek a gyerekeikkel , ez kb látszik Vegitán és Gokun
Lehet hogy Goku nem igazán felelősség teljes család apa , meg úgy amúgy se (úgy van vele , majd lesz valahogyan : D ) , de legalább a büszkeségét vagy a tartását azt valamennyire mindig megőrizte
Amikor még nyal is valakinek , mint pl Whisnek , akkor is inkább tenyérbe mászó a személyisége , vagy amikor anno edzeni akart az öregnél , akár a pióca
Nem igazán tudtom jól szavakba önteni , de Gohan nagyon nem jó irányba változott
Goku még mindig jobb fej nála , az ő naiv , felelőtlen , vad , idióta természetével
Na azért Gohan sem igen földi annyira. Gyerekként is azért akart tudós lenni mert arra nevelte terelte az anyja. Ha inkább az apja neveli akkor biztos hogy ő is harcolni akarna. Sajnos a neveltetése miatt lett az aki Gohan. Mondjuk hogy ebből a szempontból rossz hatással volt rá az erős anyai szigor. De Gohan is inkább szeretett kiszökni.
Na meg most még ő maga mondta a harcok során hogy ő is látszik hogy igazi csillagharcos mert forr benne is a vér, küzdeni akar erős ellenfelekkel.
Gogant sajnos a békés földi élet fertőzte meg, mert ő is csak akkor akar harcolni ha veszély van, az már más kérdés hogy emiatt gyengül puhul el. Ha folyamatosan edzene ő is messze más szinten lenne.
Na igen... A DB arra is rávilágít, milyen rossz is tud lenni a túlzott anyai szigor. Érett szülőknek is lehetne belőle tanulni, hogy az sem visz jó útra, ha nagyon fogják a gyereket. Chi-Chi szerintem egy szörnyű anya példa. Komolyan, ha az anyám ilyen lett volna, biztos, hogy elszökök otthonról.
Goku nevelte csomót,ahogy Piccolo is,mégsem lett olyan mint ők,szerintem pont azért,mert neki több az esze,és más dolgok számítanak neki,nem az,hogy halálba verekedjen Friezával a robbanó nameken.
XD
Azért azt ugye tudjuk,hogy sosem volt Goku igazán családfentartó,lévén hogy csak a harcok érdeklik,meghogy gyerek kora óta senki nem nevelte,tiszteletlen,pont ezért spanol pl Zenoval Beerusék meg szívrohamot kapnak. Azért ezek nem jó tulajdonságok bárhogy nézzük,pedig őis földlakó félig azért.
Mindennek van hátránya,Gohan borzasztóan erős,mivel félig ember,de emiatt nem is olyan a természete mint egy tisztavérűnek,de pont így jó,mert mindig van mit elővenni ha baj van,és így izgalmasabb
KA-San:A Gohan féle beilleszkedési témában ez nem igaz,őt nem a különcsége zavarta,ő tökéletesen szerette önmagát,azzal volt a probléma,hogy ő egyszerű kis életet akart élni,nem hiányzott neki a felhajtás,azt meghagyta MR Satannak,mennyiből tartott volna bebizonyítani,hogy ő győzte le Cellt igazából? Semmibe,de neki nem hiányzott ez az élet,ahogy Goku sem fogadta el pl az isteni címet.
Ő inkább volt ilyen titkos megmentő tipus(ahogy Goku is),és ehhez tartotta magát,megha ő bukik Bulmáék meg mindenki,és ők sem szerették volna gondolom.
Miért lenne rossz amit Chi-Chi csinált? Gohannak boldog kiegyensúlyozott élete lett. Future Trunks is meglepődött, hogy mennyire más ez a Gohan, mint Future Gohan. Megis, annak ellenére, hogy Future Gohan harcos volt, a mi Gohanunk sokkal boldogabb a polgári életével. Nekem az volt az egyik kedvenc részem. Trunks is perspektívát kapott, hogy miért érdemes élnie.
shrek11 írta:
Goku nevelte csomót,ahogy Piccolo is,mégsem lett olyan mint ők,szerintem pont azért,mert neki több az esze,és más dolgok számítanak neki,nem az,hogy halálba verekedjen Friezával a robbanó nameken.
XD
shrek11 írta:
Azért azt ugye tudjuk,hogy sosem volt Goku igazán családfentartó,lévén hogy csak a harcok érdeklik,meghogy gyerek kora óta senki nem nevelte,tiszteletlen,pont ezért spanol pl Zenoval Beerusék meg szívrohamot kapnak. Azért ezek nem jó tulajdonságok bárhogy nézzük,pedig őis földlakó félig azért.
shrek11 írta:
Mindennek van hátránya,Gohan borzasztóan erős,mivel félig ember,de emiatt nem is olyan a természete mint egy tisztavérűnek,de pont így jó,mert mindig van mit elővenni ha baj van,és így izgalmasabb
shrek11 írta:
KA-San:A Gohan féle beilleszkedési témában ez nem igaz,őt nem a különcsége zavarta,ő tökéletesen szerette önmagát,azzal volt a probléma,hogy ő egyszerű kis életet akart élni,nem hiányzott neki a felhajtás,azt meghagyta MR Satannak,mennyiből tartott volna bebizonyítani,hogy ő győzte le Cellt igazából? Semmibe,de neki nem hiányzott ez az élet,ahogy Goku sem fogadta el pl az isteni címet.
Ő inkább volt ilyen titkos megmentő tipus(ahogy Goku is),és ehhez tartotta magát,megha ő bukik Bulmáék meg mindenki,és ők sem szerették volna gondolom.
Na azért a két Gohant ne hasonlítsuk már össze. (jelen és a Trunks félét)
Az egyik úgy nőtt fel hogy félig árva meg folyamatos küzdelem az élete a robotok miatt akik mindent elpusztítanak. Szóval nincs más választása mint hatcolni hogy túlélje ls megvédjen másokat.
A jelenleginek ilyen gondjai nem voltak. Békés nyugodt életet élhetett és nőhetett fel.
Chi Chi meg az a tipikus anya kép aki a tanulást minden elé helyzeni mert úgy gondolja így a fiának békés nyugodt jó élete lehet. Az is lehetne ha lenne ki megvédje őket és harcolna értük. (most pl Goku) De azzal nem foglalkozik hogy akár az ő fia is lehetne az oltalmazó, nem az oltalmazott.
Ebben teljesen igazad van Goku5
A future Gohanra rá volt kényszerítve az az élet , míg az itteni Gohan maga irányította sorsát bizonyos keretek között !
Ő döntötte el hogy boldog családi életet fog élni , ahol neki a család szent , és plusban játssza néha néha az idióta apát
Soha nem értettem meg azokat az embereket , akik meghülyülnek a gyereküktől
De poén , hogy future Chi chi még mindig elvárta volna , hogy haza menjen és tanuljon , és váljon értelmiségi szürke tudós emberé
Pedig ha már elpusztul a világ , minek ?
Ez igaz , Chi chi nem látja be , hogy Goku és Vegita se fognak öröké élni , nem volna hülyeség , ha a családjukban lenne valaki aki a harcos vonalat vinné tovább
Hogy ha bár mi történik legyen valaki , aki megmentheti a földet
Chi chi sokszor úgy gondolja , hogy úgyse lesz már veszélyben a föld , nincs már szükség az harcművészetekre
De pont az ilyen gondolkodás módnál szokót előfordulni az ellenkezője !
Mivan ha 100-200 év múlva egy új erős magán hadsereg emelkedik fel , mint a vörös szalag csoport anno , nem volna jó egy gokuhoz hasonló hős, aki szétveri őket
A fenyegetés nem 100% hogy a földönkívüli fog jönni !
De Chi chi közel sem gondol ennyivel előre , kicsit szűklátókörű a felfogása
Ők éljenek békében , az hogy mi lesz a déd vagy ük unokákkal az már nem érdekli különösebben !
Mert most vajuk be , ha Goku nem lenne itt , halott lenne, edzene a univerzum másik felében stb
Akkor biza frizza támadásánál , biza ment volna az egész föld a levesbe , közte az ő drága látos Gohan chanjával !
Ezt se értem , miért kell egy gyereket annyira elkényeztetni , hogy " chan"ozza ,
Amennyire én tudom , a lányokat szokták " chan"ozni , a "kunt" még jobban elfogadnám , de még ott se érzem szükségét , mert anya- fia , csak valamennyire közvetlen kapcsolat
Szóval egy a baj Gohanal , el lett kényeztetve
Ki kelet volna dobni a vadonba , de nem ilyen fél évre
Ha nem 4 éves korától kb tinédzser koráig , akkor valamire való férfi vált volna belőle
Vagy Chi chi-t kellet volna kidobni
De így csak minden túlaggódó tutyi mutyi , könnyen megalázkodó , sajnálkozó , szürke átlaga ember lett !
Amúgy abban hogy Gohan ilyen lett , abban Goku is felelős
Az az igazság , hogy Goku mindenkivel nagyon közvetlen és simán vissza beszél bárkinek , de a feleségével valahogyan nem tud igazán erényesen viselkedni , mint egy igazi férfi !
Kész röhej volt , hogy a Zben hogy Gokunak elkellet kérnie Gohant a harcokhoz
Ez olyan mintha engem elkellet volna kérnie a fateromnak , anyámtól hogy elvihessen horgászni , esetleg vadászni (már ha vadászna ), avgy bár milyen más dologhoz
Ha gokunak lett volna tekintélye Chi chivel szemben és leginkább bátorsága , akkor egyszerűen vitte volna Gohant és kész
Nem számított volna , hogy mit mond az anyja , ha a gyerek akkar jönni , akkor viszi , ennyi !
De nem Goku mindig leállt engedélyt kérni Chi chitől
Tehát ha Gokunak lett volna némi , erényesebb viselkedése Chi chi vel szemen és a kezeibe vette volna Gohan nevelését , talán nem vált volna ilyen emberé Gohan , mint amilyen lett !
Férfi lett volna belőle , nem anyuci pici fia
Így is kedvelhető szereplő , kedvelem is , de olyan potenciáloktól szabadította őt meg az a anya tigris , ami kár volt !
Magyarán jó jó , de lehetne sokkal jobb is , ha apja is normálisan nevelte volna , még ha ez azzal is jár hogy szembe szál chi chivel Goku , néha néha , nem mindig csak helyesel neki a gyerekneveséével kapcsolatban !
Szóval Goku is lehetett volna erényesebb Gohan nevelésében , de Goku a házasságban kicsit papucs férjnek tűnik , ami kicsit nem értek , firizzával szembe száll , de Chi chivel nem mer ellenkezni
Pedig csak egy pofon lenne , és az asszony kussol
Viccet félre téve !
Vegita ugyan ez , miért van , hogy a legerősebbeket fenyítik be legjobban az asszonyaik
Mondjuk ebben az is közre játszik , hogy a saiyan yinek , nem a gyereknevelés minta képei , sőt inkább a spártai vonalat követik
Gokunak ami erénye a életben , az hátránya a házasságban és a gyereknevelésben
Jó. Egy kicsit demagóg voltam.
Future Gohan tényleg nem csak azért volt boldogtalanabb, mert harcolt, hanem mert meghalt mindenkije és ledőlt a világrend. Ettől függetlenül nem pont ugyanolyan a személyisége, mint Gokunak. Tényleg boldognak látszik a családjában és kevésbé lenne elégedett szerintem, ha ő is csak a harcnak élne.
Ugrás a fórumra: |