Igen, az ilyen embereknek a készítők helyében csinálnék egy másik sorozatot (pénz lenne belőle így mé ne? )
A címe: Dragon ball Super Z
A lényege, hogy átrajzolják/dolgozzák a Z-t teljesen, viszont kb minden jelenet ugyanúgy történik.
pl: Vegeta, Nappa helyett jönne Beerus és Whis, csak Beerus egy fekete, 2 fejű pokoli kutya lenne, hatalmas, izmos testtel és agyarakkal, vörösen izzó szemekkel, míg Whis egy hófehér démonizált angyal lenne, vérben forgó szemmekkel, ördögi szarvakkal, vámpír fogakkal, hosszú véres karmokkal, hatalmas, izmos testtel, óriási szárnyakkal. Itt Goku nem a kaiokent, hanem a SSJ Godot használja.
Freeza-nál az új szint, nem a gold, hanem visszatér az első alakhoz csak még nagyobb és még több szarvval és tüskével. Itt Goku nem az SSJ-t, hanem a Blue-t éri el.
Az cyborgok helyett, Botamo, mint vérmedve, Magetta, mint a transformersből egy robot és Cabba (csak mivel idegen faj, ezért kell neki sok szarv pl unikornis szarv vagy agancs és legalább 2 méter magas), míg Cell helyett jönne Hit (+ szarvak és agyarak) , Goku itt használja a Blue-t kaiokennel csak kevés ellene, erre Gohan használja a várható új szintjét, majd Buu helyett lenne Jiren csak izmosabban és több szarvval, itt hozza be Goku az új formáját stb.
Maxtor07 XD végig röhögtem magam a kommenteden.
Amúgy beeng most olyat kérdezni,hogy minek kellett SSJG vagy SSJB,szerintem elég egyértelmű,mivel jött egy erősebb ellenfél,aki ellen a régi már nem volt elég.A power up-ok dobálása pedig nem csak úgy a semmiből jön meg vannak indokolva(Kivéve persze Karfiolt,de az más téma).
Ha ezek most zavarnak téged,akkor a manga sem fog tetszeni.
Azon meg már tényleg nem kéne kiakadni,hogy most Goku kapott egy ütést egy mellékszereplőtől,végig dominált a harcban,de hát "bekapott egy ütést szóval már nem olyan jó mint régen"
Hát azzal a kommentel én sem értek egyet, de tényleg eszembe juttatott egy valamit.
Amikor Goku ssjg-ben nyomta az elején Beerussal abba belerengett az univerzum is. Majd jött a sokkal erősebb ssjb és semmi hatás?
Bár ez is volt magyarázva hogy azért nincs semmi mert ütésik kiegyenlítik, kioltják (semlegesítik) egymást.
Ezzel a szuper kezdete óta nem is foglalkozott senki.
Goku5, azért nem foglalkozik ezzel senki, mert úgysem változnatnak ezen. Plusz alapjában ezek az isteni formák mehetnének a levesbe. Hiszen ha az ssj3mat alig bírta ki a föld, akkor a goldent és a kéket végképp nem kéne.
Ezért nem foglalkoznak ezzel a készítők és engem sem zavar ez.
Igen, mondjuk én ezt úgy magyaráztam be magamnak, hogy az elején azért volt ez a pusztulós dolog, mert Goku hirtelen kapott egy nagy powerupot a Goddal, amit nem tudott kezelni, csak közben alkalmazkodott hozzá, míg a Blue-nál a ki/erő kezelés nem probléma, aki meg már régóta ilyen erős és volt ideje megszokni, csak tudja kezelni
Ezt akár ráhúzhatom az ssj3-ra is, mert első alkalommal veszélyes volt, de utána már gond nélkül alkalmazta.
Meg ha ennyire reálisan nézzük a dolgokat, akkor az erősebb ki támadásokat is csak akkor használhatják, ha az ellenfelet biztos eltalálja (és persze 100%osan semlegesíti a támadás hatását, mert felfogja fejjel), hisz a Cell sagában is felmerült a téma, hogy egy erősebb támadás mellé lövése felrobbantja a bolygót, pedig itt még csak az ssj volt, majd erre rájött még az ssj2 és ssj3 is, vagyis Celltől kezdve minden harcnál robbannia kellett volna a bolygónak (szegény Porunga ), mert azért valljuk be, a pontos célzás ritkán megy karaktereinknek
De bocs, ha nagy baromságok
lencse, örülök, hogy tetszett, pedig elvileg a csak a nép akaratát fogalmaztam meg, hisz sok véleményből az jön le, hogy ez lenne a tökéletes folytatás
Ha nem tetszik, akkor minek nézed? Ennyire egyszerű.
Igen, ilyen a jó hozzáállás. Gratulálok. Ha mindenki ezen felfogás szerint cselekedne akkor IMDB-n is csak 10-es értékelésű lenne minden film. Kritikát megfogalmazni bűn, mert elképzelhetetlen, hogy valaki elítéli a hangulatgyilkosságot és a logikátlanságot. Vagyis inkább azt sajnálom, hogy a lehetőségeket ilyen modon használták fel.
A Z végén Goku, Vegita és Gohan már az univerzum legerősebb harcosai voltak.
A super elején pedig szerintem nem kell szemléltetni milyen hihetetlen mértékű power up-ot kapott Goku. Az ssj3 amivel Goku az eddig ismert karakterek között a legerősebb volt inkább állt közelebb egy légyhez mint a god formához.
Ezután behozták a blue formát. Habár nem tisztázták egyértelműen melyik erősebb eddig a red formára tippeltem volna, mivel ahoz szertartás kellett. Azonban a legutobbi rész normális válaszok helyett megint csak összekuszálta a dolgokat. Az egy dolog, hogy Goku fogta magát és egy random mellékkarakter ellen felvette a God formát de mivel felváltva haszálta a Blue-val azt sugallja, hogy a két forma nagyjából egyenlő erős (csak másban jó, talán mint az ssj és az ultra ssj).
A God és a Blue forma felesleges rongyrázás ami a súlyát is elveszítette. Ennek fényében a régi szintek pedig még inkább. Aztán jönnek a "fanok" a visszafogta magát -mindenreválasz- érveléssel. De ez is csak belemagyarázás, amiből nagyon sok kell, hogy teljes egészében élvezhető legyen. De tényleg a rajongok feladata tippelgetni találgatni, hogy ne tűnjön hülyeségnek jópár jelentet? Nem megy el senki rakétavetővel nyúlra vadászni, még ha nem használja is ki a teljes erejét, csak nekidobja a prédának.
Pláne, hogy Goku is egy valamire való ellenfél ellen már kaiokennel sokszorozza a blue formát. Ezzel az erővel bármelyik főellenséget a Z ből egy kacsintással le kellene győznie.
Az egész random és súlytalan. Ami még csak egy dolog. Ehhez hozzájön még az, hogy a nagy tornára behoztak iszonyatosan sok karaktert akik csak vannak. Nem igazán hiszem el, hogy csak a hatos, hetes és tizenegyes univerzumban vannak komoly ellenfelek, ráadásul olyan ellenfelek akik a maguk módján pozitív karakterek. Gyilkolni nem lehet ezt sem értem. Amikor a pride osztag benyelt egy ssj2 és egy legendás szupercsillagharcos támadást, amibe tényleg mindent beleadtak egy karcolás nélkül lelökte őket. Igy az egész vérszegény, és még ezt nevezik battle royalnak. Komolyanvehetetlen és lebutított lett az egész. Jelenleg Dermesztő tartja bennem a lelket a tornán, kíváncsi vagyok, hogyan fogja megkeverni a szart. A sima Dragon Ballnak jól állt, hogy gyerekeknek készítették, de a Z epicségére ráhúzni ezt a lepedőt teljesen abszurd. Az izmokat lenyesték, a Z végére megkomolyodó karaktereket egy 5 éves szintjére emelték. Ezt nevezem én hangulatgyilkosságnak. Mint mondtam vannak jó pillanatai a supernek. A Zamasu arc ilyen szempontból még izgalmas volt (persze ha eltekintünk az ott bemutatott logikátlanságoktól). Cabba és Caulifla is meglepően pozitív karakter számomra. (Bővebben persze nem hozom fel Caulifla hátbizsergetős és csak úgy ssj2 be változós esetét mert sebeket szakítana fel)
De mennyivel jobb lett voln egy darálós torna ahol nem kell félni, hogy meghal az ellenfél, nem kell visszafogni magát senkinek (de ha nem is lehetne gyilkolni akkor ha teljesen kiütik az is kiesést eredményezzen) egy igazi Battle Royal, ahol lett volna még pár univerzum igazán erős és gonosz ellenfelekkel(mondjuk legalább Buu és Cell szintűek), ahol Kale és Caulifla egy gyötrelmes és epic harc , lelki teher alatt válnak legendás szupercsillagharcossá és ssj2-vé. Goku meg cauliflát csak támogatta volna ( mellékesen a Vegita-Cabba: Goku Caulifla mester tanítvány párosok is elég izgalmasan hangzanak amiből szintén rengeteg dolgot kilehetne hozni), esetleg egyszer megmenti (mint gohant cell ellen) de rábízza a harcot, mert ez a csillagharcosok mozgatórugója nem a hátbizsergetés hanem a harc, és a harag ami feljebb emeli azokat akik küzdenek.
Szerkesztette: beeng - 2017.08.22. 16:20
beeng
Szia!
Csak kiemelnék 1 - 2 apróságot a hozzászólásodból:
Az univerzumok ragsorolva lettek, nem hiába, vannak egyengébbek és erősebbek. Ez okból nem szükséges/elvárható, hogy mindenhol isten szintű harcosok legyenek.
U6 és U7 testvéruniverzumok, de ettől függetlenül mint hasonlóságok, úgy különbségek is adódnak bőven (lásd.: saiyan ek közti különbségek)
Gyilkolás titalma: ha végigment a saga, levonhatjuk a következtetéseket. Mert igen, illogukus az, hogy egy élet halál tétre szabott összecsapásban oda kell figyelni a másik fél bizonyos szintű épségére (itt bízom abban, hogy ha nemis mindegyik kieső, de valamilyen szinten megmenekülnek a vesztesek)
Egyértelműen ellett mondva,hogy a Blue erősebb,de több energiát igényel,így csak akkor változik Blue-ba,amikor ütést akar bevinni.Amikor meg nem,akkor meg God formában van,és tartalékolja az erejét.
Nem az a baj, hogy véleményt nyilvánítasz, hanem hogy tényként kezeled a saját véleményed és leszólod azokat, akiknek esetleg tetszik.
"Habár nem tisztázták egyértelműen melyik erősebb eddig a red formára tippeltem volna"
Csak háromszor lett idáig elmondva, hogy a kék az erősebb a sorozaton belül.
Igen, túlhasználták a Blue formát, nem mondtak el mindent részletesen, pár dolog most sem tiszta és ez HIBA, nem jó történet mesélés. Ennek ellenére még lehet szeretni. Persze, jobb lenne, ha mindent elmondanának egyértelműen, de nem teszik, nem tudunk ellene mit tenni sajnos.
"Gyilkolni nem lehet ezt sem értem."
Ha lehetne gyilkolni a tornán, akkor nem gondolod, hogy a Goku, Vegita, Freeza stb szintű karaktereknek igen könnyű dolga lenne? Pont azért trükkös valamilyen szinten, mert nem lehet megölni és így kell kidobni az ellenfeleket ringből. A vesztesek úgyis meghalnak.
"legendás szupercsillagharcos támadást"
A superben ilyen szint nincs. Egyértelmű, hogy ahhoz hasonlóra csinálták és ez nem véletlen, viszont SSJ Berserk néven fut és nem olyan erős, mint a Movieban Broly volt, hiszen egyik Movienak sincs köze az eredeti történethez.
A Z is gyerekeknek volt, egy bot egyszerű shounen, Ne értsen senki félre, nagyon jó shounen, összességében jobban is tetszik, mint a Super, de az is gyerekeknek készült ugyan úgy, mint a sima Dragon Ball, a Super, a GT, az összes movie meg egyéb.
Van néhány dolog, amivel nem tudok vitatkozni és igazat adok. Viszont ezt úgy is lehetett volna közölni, hogy nem sértegeted azokat, akik esetleg szeretik még így is.
Igen, ez már nem lesz olyan, mint a régi. Nem Toriyama írja az egészet, a cenzúrára vonatkozó szabályok is mások, stb. Viszont van a supernek egy olyan pozitívuma a Z-vel szemben, ami az utóbbinak már sosem lesz. Mégpedig az, hogy újdonság. Ha vége lesz, lehet a Dragon Ball egyik gyengébb folytatásaként tartják majd számon (Gt mellett), de most lehet követni hétről hétre, lehet teóriázni, azért vannak igen jó pillanatai is és ezt sokan élvezzük.
Te abba az 1%-ba tartozol, akinek nem tetszik. Oké. De furcsa mód, a nézők 99%a imádja. Én inkább alázatosan örülök annak, hogy hetente 1-2 órára (20perces epizód, plusz itt) ismét átélhetem azt, amin felnőttem 20 évvel ezelőtt.
Te viszont full egóból akarod ráerőszakolni mindenki másra a véleményed. Nem a hibát kell keresni, hanem örülni annak, hogy van DragonBall. Ha valaki erre sem képes, akkor miről beszélünk?
Másrészt 2017ben eljutott oda a világ, hogy a gyerekeknek szóló műsorba nem lehet beletenni olyan dolgokat, hogy vér-gyilkolás. Ezzel is próbálnak olyan üzenetet küldeni a gyerekeknek, hogy...
Tény, hogy nekünk sem lett semmi bajunk tőle, de sajnos egyre betegebb a világ (lásd ezeket a terrorista faszokat) és a készítők ilyenekkel akarnak hatni az emberekre, hogy kiveszik a gyilkolást és olyan üzenetet küldenek, hogy ... .
Érdekes ez a royalfrees, beeng kommentjét belájkolta, aki meg arra reagált az dislikeolta biztos nem kamuprofil.
Ahogy elöttem is írták, ha ekkora fájdalmat okoz neked a super, akkor nem kell nézni. Tényleg nem muszáj. Én sem nézem az új berserk animét,(pedig a manga nekem top 1es) mert tudom hogy nem tetszene,,mert túl sok rosszat hallottam felőle, és az a kevés amit láttam az sem tetszett.
Nem kezdek el reklamálni, főleg ha nem is vagyok tisztában az alapvető dolgokkal.
Másrészt 2017ben eljutott oda a világ, hogy a gyerekeknek szóló műsorba nem lehet beletenni olyan dolgokat, hogy vér-gyilkolás. Ezzel is próbálnak olyan üzenetet küldeni a gyerekeknek, hogy...
Tény, hogy nekünk sem lett semmi bajunk tőle, de sajnos egyre betegebb a világ (lásd ezeket a terrorista faszokat) és a készítők ilyenekkel akarnak hatni az emberekre, hogy kiveszik a gyilkolást és olyan üzenetet küldenek, hogy ... .
Mondjuk szerintem, ha már a rajongók miatt újra rajzolgatják, akkor a blu-ray-es verziót simán megcsinálhatták volna véresebbre (nyilván nem úgy értve, hogy valaki 5 percig mereszti a szemét erre meg patakokban folyik a vér belőle), a tv-ben lement részeket nézik a fiatalabbak, míg a többiek nézhetik a blu-ray-es verziót is.
OFF: Mjay94 Berserk rajongóként megerősítem, hogy kerüld az új animet, borzasztó. Én sajnos elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem.
Dragon Ballhoz hozzászólva, én többet vártam a Blurayből. 2 részt ha újrarajzoltak, lehet még sokat mondok. Elhiszem, hogy a heti részekhez nincs mindig elég idő, de a Bluraynél igazán rászánhattak volna valamennyit.