Hidd el Maxtor07, hogy a blurayes verziót is többségében a gyerekek számára veszik. Ez mind a pénzről szól. A super is csakis a pénz miatt van, mert ha jól felépítik (amit eddig zseniálisan megtettek) akkor egy aranybánya.
Továbbá nem tudom, miért tenne jobbá egy sagát a vér? A Zamasu volt eddig az egyik legjobb saga a DB-ben. Jobb lett volna, ha van benne vér? Ha igen, miért? Menő dolog úgy látni Gokut, hogy ömlik belőle a vér és úgy győz? Számomra ez másodlagos és a jó sztori a legfontosabb. De ez én vagyok és erről igazából Szirmai kolléga tudna jó véleményt alkotni, mert ez pszichológiai dolog már, amibe nem akarok belemenni kellő háttértudás nélkül.
Másrészt sok tv nem adná le a Supert ha véres lenne. Ha pedig nem adják le, akkor értelemszerűen meg sem veszik a jogokat és pénzkiesés. Igazából ennyi a magyarázat.
Hidd el Maxtor07, hogy a blurayes verziót is többségében a gyerekek számára veszik. Ez mind a pénzről szól. A super is csakis a pénz miatt van, mert ha jól felépítik (amit eddig zseniálisan megtettek) akkor egy aranybánya.
Továbbá nem tudom, miért tenne jobbá egy sagát a vér? A Zamasu volt eddig az egyik legjobb saga a DB-ben. Jobb lett volna, ha van benne vér? Ha igen, miért? Menő dolog úgy látni Gokut, hogy ömlik belőle a vér és úgy győz? Számomra ez másodlagos és a jó sztori a legfontosabb. De ez én vagyok és erről igazából Szirmai kolléga tudna jó véleményt alkotni, mert ez pszichológiai dolog már, amibe nem akarok belemenni kellő háttértudás nélkül.
Másrészt sok tv nem adná le a Supert ha véres lenne. Ha pedig nem adják le, akkor értelemszerűen meg sem veszik a jogokat és pénzkiesés. Igazából ennyi a magyarázat.
Tudom, persze, minden a pénzről szól, ami vagy érthető/elfogadott vagy nem.
Nekem speciel azért, mert olyan műanyag lesz az egész ettől, valahogy nem lesz hús és vér a karakter, meg a sztori sem kerek, nem érződik át teljesen, hogy nagy a tét, felfogom, meg tudom, de nem teljes, tényleg nem azt mondom, hogy értelmetlen vérengzés legyen, csak legyen súlya annak a harcnak látványban is, mert így a sztori meg az animáció valahogy nem egészítik ki egymást, főleg egy olyan animénél ami leginkább a látványra épít.
(ezt hülyén fogalmaztam, de remélem érthető).
Meg ha annyira a gyerekeket nézzük akkor ennyi erővel azt is mutathatja ezzel a sorozat, hogy nyugi, ütheted, rúghatod a másikat, láthatod, nincs baja...hülye felfogás, de így is lehet nézni, ha már gyerek felfogáshoz mérjük a dolgokat
Szirmai az más tészta, ő elég mélyen belemegy a témákba és ezt én is nagyon bírom benne
Igen, de a blu-ray pont ezért lett volna jó, hogy ott a több idő miatt jobb rajzolással, kicsit több vérrel megcsinálják, sok rajongó szerintem örülne, én biztos, de a tv-ssel sincs egetverő nagy bajom, csak azért többet vártam volna.
A Blu Ray nagyon jól néz ki.Például nézzétek meg az eredeti TV verzióban milyen olcsón van megoldva Zamasu tűzgolyója (tekerjétek 2:06-ra https://www.youtu...HXyyxavNcI )
Ezzel szemben a BR verzióban nagyon szépen meg van csinálva maga a tűzgolyó
(Tekerjétek 2:09-re https://www.youtu...KlxBMUqjrY )
Az amit nem rajzolnak át pedig nyilván valóan azért van,mert alapból jól néz ki.De ez még csak a Blu Ray,miután leadták a Supert azután fognak majd kijönni a felújított változatok,ahol már valszeg minden rész újra lesz rajzolva(olyasmi mint a Zed-nél a Dragon Box,illetve a Kai)
De amúgy észre lehetne venni,hogy ez egy DB Super rajongói(!) topic. Érdekes mód nem találtam olyan siteot ahol korlátlan okádják az epét az a Superre. De ha már cizelláltan nem tudod kiadni magadból akkor legalább ide ne írj.
Mi is látjuk ha szar,de el lehet siklani felette. Pl nemrég( hát még a Super kezdete előtt 1 évvel) néztem végig egy haverommal(neki kimaradt anno) a full Z-t. Na hát ő is ilyen lenézően nyilatkozott róla. Szóval nyilván felnőttként ez más érzés végignézni,de voltak olyan negatív észrevételei amivel nem tudtam vitatkozni mert tények.
Nincs ekkora szakadék az élvezhetőség terén mint amit itt néhanapján betévedő arcok leírnak. Ráadásul 290+ rész tudatában hasonlítják össze egy olyan dologgal ami a harmadát hozta össze eddig.( és elég jól fejlődött ez idő alatt)
De azért látszik,hogy kit varázsolt el annak idején ez a világ és ki nézte csak divatból vagy mert hú bunyóznak benne.
Ha nem tetszik, akkor minek nézed? Ennyire egyszerű.
Igen, ilyen a jó hozzáállás. Gratulálok. Ha mindenki .........
A God és a Blue forma felesleges rongyrázás ami a súlyát ..........
De mennyivel jobb lett voln egy darálós torna ahol nem kell félni, hogy meghal az ellenfél.......
Lehet megfogalmazni kritikát csak azt normális érvekkel alá is illene támasztani. Te ezt többé-kevésbé megtetted, de látszik, hogy még így se értesz dolgokat és emiatt próbálod úgy beállítani mint, ha ez az egész szar lenne, értelmetlen, stb. Csak erre meg már az itt lévő mag jó része elég háklis, hogy xy felhasználó idejön és itt hagy egy velős pás szavas kommentet, hogy ez a super bizony fos.
De akkor nézzük szépen sorjában a te érveidet. Az, hogy Goku és ugyebár Vegita kapott egy power up-ot nem értem mi vele a baj. Egy olyan animébe ami főként a harcról és a folyamatos fejlődésről szól ott mégis, hogy máshogy gördítsék előre a történetet? Azzal persze lehet vitatkozni, hogy a god és a blue túl korai volt, viszon akkor az ssj3 és ezek közt kellett volna még egy szintnek lenni ami meg már tényleg felesleges.
Ezután a rész után meg már tényleg nincs értelme problémázni azon, hogy god vagy a blue erősebb. A részbe érthetően el lett mondva, előttem is leírták már és lehet én vagyok valami szuper képességekkel megáldott ember de nekem már a super eleje óta tök egyértelmű. Díspot meg nem feltétlenül nevezném csak random karakternek, valószínűleg nem oylan erős viszon nagyon gyors és ez egy lassú/lasabb ellenfélnek nagy hátrány, ezért érthető, hogy Goku használja ezeket a formákat. Lehet erőbe elég lett volna az ssj2 is de viszont sebességbe meg kevés.
A régi szintek sem (főleg az ssj1) vesztették el a jelntőségüket, ha kicsit máshogyan tekintesz az egészre. Lehet ezt sokan hülyeségnek fogják tartani amit írok, de nekem a blue még mindig egy teknika csak. Ez nekem abból is jön így le amikor Goku ezt az egészet magyarázza. Lényegébe ssjbe alakulna csak használja az isteni ki-t.
Hát az biztos, hogy amikor Goku szedte össze a harcoskat és velük kűzdött akkor visszafogta magát és ezt egy animátor meg is erősítette. De ezt amúgy józan paraszti ésszel le is lehet vágni. Ha ez első részekbe egy ütéssel kilóméterekre elrepítette Krillint akkor gondolom blue-ba nincs egy szinten vele, ergo visszafogta magát.
A tornán tök egyértelmű, hogy vegyes erősségü harcosok és univerzumok vannak a miértját előttem már leírták. Viszont a gyilkoláshoz annyit hozzátennék, most gondolj bele, okés a kieső univerzumok elpusztulnak de pl. a 11 univerzumból jelenleg csak 3-an vannak még pályán, ha ők nyernek megmenekül mind a 10 "ember". De ha lehetene gyilkolni akkor az a 7 ember most már halott lenne, ezen nincs mit kattogni ez a szabály teljesen jó így.
Írod, hogy gyereks így ez az egész. Ha így lenen akkor pofon egyszerű lenne az egész és mindenki mindent értene, de nem így van. Na most akkor az egész történetvezetése nem feltétlenül gyerekeknek van kitalálva vagy te nem értesz pofon egyszerű gyerekeknek szánt dolgokat.
deadtom, a tilalmas résszel nagyon egyet értek, csak többen nem, ezért nem akartam bolygatni
Én is így látom, hisz ha belegondolunk, így is elég szemétség ez a torna, mert egy felsőbb hatalom szerint a te, a családod, a barátaid, az univerzumod léte fölösleges és ezért törlődnötök kell és kb kényszerből küzdenetek kell vagy vége mindennek, tilalom nélkül viszont hiába álltok ki becsületesen és nyertek, így is valószínűleg több, mint a fele csapatotok elpusztul...azért ez nem túl fair téma, annyit megérdemelnek szerintem, hogy túlélik.
Hát a Superben elég sok a logikai bukfenc, ez tény. Ellenben bár a manga igaz kicsit más szálon fut, érződik rajta, hogy próbál magyarázatot adni azokra a hülyeségekre, amiken a sorozat rajongói a legjobban kiakadtak.
Bízom benne, hogy a következő arcok során Toriyamáék is jobban törekednek majd az logikátlanságok kiküszöbölésére.
Úgy vélem, hogy az utolsó részben az SSJGod forma újboli használata egyrészt arra irányult, hogy az emberek végre felfogják egyrészt, hogy
- igen, Goku (és Vegeta is) át tud változni SSJGod-ba
- igen, a Blue az SSJGodnál erősebb.
Ellenben hiába a logikátlanságok volt pár olyan rész mostanság, amibe tényleg beleborzongtam annyira jó jelenetek voltak benne, úgy, mint annak idején 9 évesen 99-ben
Más: Olvassátok a mangát is.. (most jár a torna előtt, de az utolsó fejezetben Vegeta Beerussal öklözik, ismét sok olyan kérdés megválaszolásra kerül, amin hónapokon keresztül ment a vita a fórumban).
Eszembe jutott goku egyik képessége amit csak egyszer használt
dbz 66.rész 9. perctől így meg is kerestem kézrátétellel olvasott krillin multjában,gondolataiban ez tök jó lenne most is megismeri az ellenfél múltját stílusát stb.
Visszatérve Hit-hez. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy amikor igazán nagy pácban és már semmi veszítenivalója nem lesz: beveti-e a gyilkos technikáit Jiren ellen? Ezek valószínűleg úgysem hatnak majd, de izgatottan várom, meddig megy el ha már nincs veszítenivalója.
Amúgy Hit-nek lehet tudni/ismerni valamelyik gyilkos tachnikáját a a lila erőlöketen amit kilő, meg a dimenzió váltáson kívül? Én egyelőre csak ezekre emlékszem.
Az tényleg jó kérdés hogy milyenek azok a gyilkos technikák.
Az meg már másik kérdés hogy azok mennyire működnének pláne egy olyan ellenfélen mint Hit? Ez volt Krilinnél is hogy ott a gyilkos technikája mégis kit ölt meg vele!?
Amúgy meg minek használja ha amiatt úgyis kizárják. Max azért hogy magával vigyen valakit.
Krillinnek a cipőeldobására gondolsz? Szerintem az egyértelmű poén volt, Hit egy bérgyilkos.
Mellesleg, Hit most is használt egyet a gyilkos technikái közül (az erőlökést), csak nem épp nem létfontosságú szervre célzott mint Gokunál, hanem az oldalába valahova. Lehet használni a gyilkos technikákat úgy hogy ne gyilkoljon vele.