Coelho írta:
Azt ne keverjük ide, köztudott, hogy az állam a legrosszabb munkaadó
Lófaszt, manapság megéri gázszerelőnek meg jóga oktatónak lenni. : (((
Persze tudjuk, hogy a nekik kifizett összeg elveszti közpénz jellegét. : ((
Vita topic (kulturáltan vili?)
Coelho írta:
Azt ne keverjük ide, köztudott, hogy az állam a legrosszabb munkaadó
Saphira írta:
Szóval szerinted 320 ezer forint a keresete annak, aki jól tanult a szakmájában. Ja. Informatikusokon kívül kinek?
Pedig 120 k Pesten az átlagkereset szerintem is. Én is annyit keresek kb + bérlet. A pesti bérlet meg szerintem nem drága. Rohadt jó a közlekedés úgyhogy megéri. Pécsen 7000 Ft-ot fizettem azért, hogy a 32-es fél óránként járjon hétvégén. Hétköznap meg 20 percenként.
Mert nem ugyanannyit dolgozik mindennap.
Amúgy Capac egy "kivételes" eset, legalábbis pénzkeresés szempontjából (nem merek többet írni, mert a gatyámat is elpereli).
A medián fizetés lehet ennyi Pesten, de mivel az egyik legfejlettebb terület (és az országos átlag 160 ezer Ft a statisztikák szerint), ezért nem hiszem, hogy Pesten 120 ezer lenne.
http://hvg.hu/gaz...lagfizetes
http://hvg.hu/val..._ezer_fori
(ezen nyilván bruttót írnak)
Bérezés is megtévesztő. Sokan keresnek mosogatással 170-et, de ott gályázni kell 12-14 órát naponta, nem te szabod meg, hogy mikor szünetelsz, lekopik a porc a térdedről hosszabb távon. Míg mások keresnek akár 6 órában is ennyit egy Aldiban eladóként. Vitaalaphoz hozzászólva, valós a nettó 120 ezer Budapesten, és a bérlet is olcsó. Én a külsős HÉV bérletért(15 km-es szakasz) fizetek majdnem 12 ezret. Majdnem 10-ért nevetségesen olcsó egy egész Budapestet lefedő bérlet és azzal vonatokat és volán járatokat is lehet használni, ha jól tudom. Amennyit járok a belvárosba, nem érdemes megvennem a bérletet, van nálam mindig 2-3 vonaljegy, aztán, ha éppen jön valaki, vagy nem tudom kikerülni a metrót, akkor elhasználok egyet...
A budapesti bérlet tényleg olcsó. Volánnál egy 15 kilométeres bérlet már többe kerül, és azzal csak egy helyre mehetsz.
Aki azt akarja, hogy a 15k kevésnek számítson neki, de nem akar médiageci lenni, az menjen ide dolgozni:
http://index.hu/k...elhetnenk/
Na és még a faji felsőbbrendűséget is kiélheti itt az ember, mert ilyen helyen csak fehér ember tud megélni, semmi más nem.
----
Netflixnek meg senki se adjon egy vasat se. Ha valaki fizetni akar találjon más megoldást, de olyan céget, aki kamu dokumentmfilmmel fullba nyomja az Al-Kaida propagandáját, egy büdös vasat sem szabad adni.
A pesti havi bérlet tényleg egész olcsó, ha azt nézzük, hogy nekem a Felsőgöd-Rákospalota 30 napos teljes árú bérlet 14.000 ft. Azért az egy hatalmas nagy bullshit annak tükrében, hogy milyen minőségű szolgáltatást kapunk cserébe (30 perces késések,büdös szutykos vonatok, paraszt kallerek)
Ishida, a 12 óra az semmi ha hozzá vagy szokva. A farmos 16-18 órás műszakokhoz képest semmi. Ha meg jól megfizetik, akkor meg csak az lebeg a szemed előtt hogy mennyi landol a számládon a kövi hónapban.
12 óra fizikai meló, végig állva azért húzósabb, mint egy légkondis szobából figyelgetni a hangtechnikát vagy mi is szoktál pontosan csinálni
Aes, akkor már inkább az alaszkai olajmezők. Mi volt ez a netflixes dolog?
Coelho írta:
Aes, akkor már inkább az alaszkai olajmezők. Mi volt ez a netflixes dolog?
Ugrás a fórumra: |