köszönöm szépen a friss fejezet fordítását!
One Piece manga
https://tcbonepie...apter-1148
A visszaszámlálásból ítélve kb. fél perc alatt zajlottak le a fejezetben történtek, ehhez képest több minden történt benne, mint az előzőben.
A Szalmakalaposok teljesítménye erősen feleleveníti az emlékeimet Sabaody-ról, amikor Rayleighnek kellett közbeavatkoznia, nehogy örök nyugalomra küldje őket Kizaru. Ezúttal ugyanez történik, csak egy másik ex-Roger kalóz a hős megmentő. Nem volt kétségem afelől, hogy Robin nem fog semmi kiemelkedőt nyújtani; hiába a pofon és a gerinctörés, egyértelmű volt, hogy Gaban fogja őket megnyirbálni. A legnagyobb csalódás Jinbei, már Eggheaden kifogásoltam a passzivitását, de ott legalább le sem szerepelt, itt meg egy mozdulattal harcképtelenné lett téve. Ezek után meggyőzödésem, hogy Feketeszakáll emberei gyengítve lesznek, vagy teljesen inkompetensekké válnak. Látom magam előtt, ahogy az áruló Aokiji Big Mom szerepét magára vállalván levesz a sakktábláról néhány parancsnokot, mielőtt azok még Namival vagy Usoppal szembesülnének.
Korábban eszembe jutott, hogy Gaban lesz az első, aki hatásosan fel tud lépni a Szent Lovagok ellen, vagy legalábbis ő lehet az, aki lerántja a leplet a regenerációjuk működéséről, viszont azért arra nem számítottam, hogy így fog történni. Ez alapján gyanítom, hogy sem a pentagram, sem a Killingham által említett "jel" a gyengepontjaik, hanem a Haki - méghozzá hatalmas Haki. Ez felvet bizonyos kérdéseket, például azt, hogy akkor Luffy miért nem tudta ugyanezt megtenni a Gorosei ellen? Nem volt elég erős a Hakija? Mondjuk én nem vettem észre, hogy használta volna a fejlettebb Király Akaratás támadásait, amit Kaidou ellen, bár ki tudja, vizuálisan szinte már alig lehet megkülönböztetni, hogy ki melyik típust használja. Már akkor furcsálltam ezt, mikor kitörő fekete villámok közepette megjelent Gunko és Shamrock, és senki nem észlelte a jelenlétüket, beleértve Luffyt. Kaptunk rá magyarázatot, miszerint elrejtették a jelenlétüket, de Gaban még így is be tudta őket azonosítani, ráadásul elég pontosan. Joy Boy Hakijától a Gorosei is visszafutamodott, visszaváltoztak emberi formába, sőt egészen a Szent Földig száműzte őket, még Imu is beleremegett, lehet ez már egy utalás volt arra, hogy ez az egyetlen eszköz ellenük. Ki fog ellenük megküzdeni, ha a Szalmakalaposok több mint a fele egyáltalán nem tud Hakit használni? A sziluettjeikből ítélve nagyjából kilenc tagból áll a teljes csapat. Remélem, hogy létezik egy másik módja is a regenerációjuk megakadályozására, különben nem jól áll a szekér, nagyon nem.
Sommers elveszítette az egyik karját, a mellkasa szét lett vágva, az arckifejezéséből ítélve meg eléggé összeszarta magát, szóval jó esély van rá, hogy az lesz, amit mondtam: amint nem dukál a regenerációjuk, könnyen verhetők. Bízom benne, hogy nem ez a helyzet. Nem lepett meg, hogy ismerik egymást Gabannal, Kuma visszaemlékezéséből tudjuk, hogy a Szent Lovagok is jelen voltak Isten Völgyében. Noha nem világos, hogy ellenfelek voltak vagy Rocksék ellen közösen küzdödtek. Mindenesetre tanulhattak egy-két dolgot a képességeikről. Btw, a mai fejezet olvasása közben eszméltem rá, hogy az nem egy kanabo Sommers kezében, hanem egy töviskard.
Az óriásokkal kapcsolatban is úgy tűnik igazolást nyer a korábbi sejtésem, 2-3 szereplőn kívül a többi jelentéktelen lesz, amivel nincs baj, mert a szamurájoknál is ez volt, csak lehetnének többen az alkalmasabbak. A kislányt látva, akivel fenyegetni próbálták az óriásokat, lemerem fogadni, hogy Loki és/vagy Luffy lesznek azok, akik megmentik őt, amikor ledobják az alvilág felé, és ez lesz a nagy belépőjük a csatába.
A "jel"-hez visszatérve... aki rendelkezik vele, az utazhat a pentagramon keresztül bárhova. Vajon Shanks is hozzáférhetett ehhez az erőhöz? Megmagyarázná a hirtelen megjelenését Marinefordnál.
Ugrás a fórumra: |