JOJOLands 25. fejezet
Még jó, hogy elolvastam tegnap este a fejezetet, mert már az általad küldött link sem elérhető.

Sajnálom a MangaDex sorsát, remélem találnak alternatívát a rengeteg eltávolított anyag pótlására.
Szerintem Usagi nem lesz áruló. Nem merek feltételezésekbe bocsátkozni, fogalmam sincs, hogy Araki mit akarhat vele kezdeni, de túl egyértelmű lenne az árulós szál, igencsak egyszerűnek hatna. Kívülállóként érkezett, mégis túlságosan közvetlen, barátkozós fajta. Ügyetlen, szétszórt és gyerekes, miközben neki vág az esze legjobban a csapatban, iskolázottabb a többieknél. Azonnal felismerte a Lávakő képességeit, ötletes tervet eszel ki Cat Size ellen, amivel megmenti a csapatot, és általában ő az első, aki észleli az ellenséges Standek támadását. Meryl elmondja nekik, hogy nem hagyhatnak nyomot maguk után, erre Usagi a földtulajdoni hivatalban elesik, ételt szór szét a padlón az őrök szeme láttára, lehetővé téve, hogy Bobby Jean és Lulu nyomon követhessék őket. Tehát ezek mind-mind gyanús dolgok, a személyiségének egy része úgy tűnik, hogy ellentmond egy másiknak, de pontosan ezért lenne triviális Araki eddigi történetmeséléséhez képest, pláne ha a JoJolion-ból indulunk ki. Úgy gondolom, hogy ő tényleg ilyen furcsa, ambivalens karakter, és hát tulajdonképpen emiatt szórakoztató. Az előbb említett tulajdonságain kívül még fontos megemlíteni, hogy nagyon érzelmes, drámai, sőt hisztérikus karakter, a jelenlegi fejezetben is ezt láttuk tőle. Ha már keressük a párhuzamokat Bucciarattiék és Jodioék bűnbandája között, akkor nekem nagyon Narancia vibeom van Usagi-tól. Mindketten ezt a kedélyes, gyerekes attitűdöt viszik magukkal, mind a ketten a maguk módján figyelmetlenek, akár komoly hibákat vétenek (pl.: a morzsás eset engem arra emlékeztet, amikor Narancia a térképükön berajzol egy útvonalat a rejtekhelyükhöz), és azt is tudjuk, hogy nem csak konkrét hasonlóságok mutatkozhatnak meg az alternatív karaktereknél, de egymással szembeállítható különbségek is, ilyen Narancia ingerlékenysége/agressziója és Usagi visszafogottabb, inkább sírós/pánikolós énje, vagy ami még ennél is kézenfekvőbb, hogy míg az egyikük elég buta és aluliskolázott, a másik ennek a teljes fordítottja. Ha maradunk annál, hogy Meryl az új Bucciaratti, akkor Narancia magánya (mindenki elhagyta őt gyerekkorában) és Bucciaratti-hoz fűződő kapcsolata (ő az első, és sokáig az egyetlen, akiben megbízik) nagyjából megegyezik azzal, amit Usagi elmondott saját magáról és a Meryllel való viszonyáról. Aztán beszélhetnénk arról is, hogy a Standje mások kérését teljesíti, ami szimbolizálhatja a ragaszkodását, rászorultságát másokra. Mindenesetre nem csodálkoznék, ha a következő fejezetek valamelyikében kapnánk róla is egy visszaemlékezést a múltjából. Ha lesz árulás, akkor az talán nem önszántából fog történni, hanem kényszerből, kétségbeesésében. Megjegyzem, ha lesz bármi ilyen, akkor jobb, ha most történik meg, később számomra már nem lesz hiteles.
Kicsit haragszok, hogy nem kaptunk Stand neveket, főleg 2 hónap kihagyás után, viszont Paco lángoló szemei (Dark Determination) kurva menő lett, tuti kemény csata vár ránk.