Köszönöm az új fejezetet. Megint nagyon izgi volt.
One Piece manga
Köszi!
Épp írni akartam, hogy kezd rettentően unalmas lenni. Nem is tudom, hány részen keresztül csak azt olvasom, hogy a gyerekek sétálnak, az óriások meg bénáznak... Remélem, a következő rész kicsit pörgősebb lesz!
Lassan ez az Elbafi "kaland" is véget ér, eddig ez a legbénább, kínszenvedés végigolvasni.
Hát nekem mag a történettel az a bajom, hogy mintha még mindig olyan lassan haladna. Nekem a Wano arc volt a mélypont, ami ha jól emlékszem nagyjából 4 évig ment.
Loki nekem eddig olyan mintha a skandináv mitológia ömlesztve megtalálható volna személyében. Ugye a kalapács, amivel villámokat idézett elő, eléggé Thorra hajaz. Loki névből a csínytevés istene, aki gyakran keveredik bajba, és nem mellesleg egy jötun (Óriás) akit Odin talált. Szemei meg eléggé hasonlítanak egy kigyóéra, ami szintén megtalálható a skandináv mitologiába Jörmungandr néven, akinek egyébkén a mitologia szerint Loki az apja.
Szeretem a skandináv mitológiát, így kiváncsi leszek mi lesz kihozva belőle, gondolom jön a ragnarög ahol az istenek es az óriások harcolnak.
Legalábbis szerintem ez a vonal lesz, aztán a One Piece mindig meglep.
Sokan még arról elmélkednek hogy Loki hogyan is csatlakozhatna Luffyékhoz, hisz az óriások között is hatalmas. De ha olyan képességei vannak mint a mitologiai Lokinak, akkor képes lehet az alakváltásra, így talán egy normál ember alakját is felveheti. Persze ez is csak egy spekuláció.
Amit viszont csak olvastam valahol, nem saját elmélet az Nico Robinról szólt. Méghozzá, mi van ha az ő gyümölcse sem az mint amit eddig gondoltunk. Mi van ha nem paramecia, hanem zoan, mint luffy, mitikus zoan hito hito no mi… és valami démon, vagy Lucifer féle gyümölcs. Mert mint Luffynál, ő neki sem lenne indokolt hogy a virág gyümölcséből testrészeket, kezet, szemet, fulet, lábat növesszen. Plusz ugye ott volt a démon formája Wanon is. A világkormány is úgy üldőzte hogy “devil child”.
Számomra ez is egy nagyon higető és elképzelhető teória.
Ami kissé gyengébb lábakon álló teória, miszerint Brook is egy szent lovag volt, és Gunko a lánya (ez még hihető).
De ha még életében szent lovag volt, hogyan menekült meg Imu elöl? Illetve ahhoz hogy szent lovag lehessen elég gyenge volt, és lehet talán azzal magyarázni, hogy amíg volt hús a testén erősebb volt, de a vissza emlékezés alatt sem tűnt sokkal erősebbnek. Viszont ha jól emlékszem őt nem lepte meg a szent lovagok létezése, sőt emlékeimben mintha tudott volna róluk.
Ugyhogy szerintem nagyon érdekes a story, kíváncsi vagyok hova fut majd ki, és remélem nem tizen-huszon év múlva tudjuk meg. Ma-holnap 30 éve hogy elkezdődött a kaland, nagyon szeretem, de tisztességgel érdemes lezárni egy történetet., remélem viszonylag hamar megteszi, és nem fogunk még majd a negyvenedik évfordulon is találgatni hogy Luffy Imu ellen fog harcolni, vagy fekete szakáll ellen. Szeretnék egy kerek, minden feldobott kérdésre választ adó történetet kapni.
Ahogy láttam a héten sem jött ki új fejezet, valószínüleg a pár hetente egy hét szünet sem tesz jót annak az érzetemnek hogy jól halad a történet.
És tudom hogy épp nem aktuálisan köszönöm meg (ebben a pillanatban nem jött ki új fordítás), de köszönöm a csapat munkáját, elég sokat olvastam a naruto-kun csapatának munkáját. Tizen pár éve biztosan olvasok már itt ezt-azt.
Ugrás a fórumra: |