Ezek a Szent Lovagok haszontalanabbak, mint amennyire elsőre gondoltam, pedig még a visszaemlékezés előtt ott lebegett a szemeim előtt a remény, hogy végül lesz valami értelme a létezésüknek. Mondjuk az kurva vicces, és van valami penetráns bája, hogy Shanks apukáját off-screen intézik el, látszólag játszi könnyedséggel, ezek után nem számítok sok jóra az ikertesó kapcsán sem. Dragon tényleg megmentette őt, a szó legszorosabb értelmében.
Miért kellett egész Wano alatt azt hazudnia Big Mom-nak, hogy ő adta oda Kaidou-nak a gyümölcsöt, és emiatt egy egész életen át az adósává vált, ha egy szó nem igaz ebből? Azt értem, hogy Big Mom nem normális, de Kaidou is csak bólogatott erre, meg sem próbálta tagadni, hogy amúgy egyáltalán nem ez történt. Kaidou csekély hosszúságú visszaemlékezésében volt egy rész, amikor Big Mom patkánynak nevezi őt a God Valley incidens után, ezért még azt se tudom mondani, hogy utólag lett kitalálva, valószínűleg ez már korábban is így volt megtervezve. Most vagy az van, hogy Oda tényleg nagyon utálja a Mamát, és mindent megtesz, hogy a lehető legkellemetlenebb, legbénább helyzetekbe kerüljön még a múltban is, vagy Kaidou annyira megbánta ezt a galád tettét, hogy nem mert még csak ellentmondani sem az ő szeretett Linlinjének.
Garpról annyit, hogy nálam nem fogja tudni megváltani a karakterét azzal, hogy állítólag most először szembesül a Világkormány kegyetlenségével. Kötve hiszem. Ha valamit nem titkol el a kormány a világ elől, akkor az az, hogy hatalmas férgek, és megtehetnek bármit. Még ha így is lenne, volt közel 40 éve, hogy változtasson, de nem tett semmit.
Szerintem nagyon el van sietve a visszaemlékezésnek ezen része, halványlila gőzöm sincs mi lesz ennek a vége. Annyi mostanra már biztos, hogy Sengoku monológja a Rocks kalózokról, úgy ahogy volt, hazugság és propaganda. Garpnak és Rogernek semmi okuk nincs Xebec-vel megküzdeniük, ha mégis, akkor azt tudom elképzelni, mint sokan mások, hogy Imu valahogyan megbabonázza őt a démonná változtatós képességével, viszont ha képes Xebecet átváltoztatni, akkor tényleg nem tudom mi akadályozza meg, hogy mindenki mást is azzá tegyen.
Saturn beszéde, miszerint ebből a pusztításból valami teljesen új születhet, aminek nem szabad megtörténnie, valami olyasmit vetít előre, hogy még mindig valami többről lehet szó.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.