Köszi az új rész fordítását! 
Ez most teljesen szétesett számomra. A rész első felében azt hittem, rossz animét nézek, majd a végére megint teljes stílusváltást kaptunk. Teljesen értetlenül állok azelőtt, miért kellett ennyire kényelmetlen, már-már undorító jeleneteket belerakni, például hogy Mimori bugyit mutogat a mostohatestvérének, vagy hogy a srác nyíltan perverzkedik körülötte. A családról is elég kemény kép rajzolódik ki: Mimori anyja nem látja a lánya depresszióját, és még olyan alap dolgokra sem tanította meg, mint a cipőkötés. Elképesztően fura, hogy ez az anime, ami eddig tragikus, mégis tiszta és őszinte témákat kezelt, hirtelen ilyen irányt vesz.
Nem szeretném a történetet egy (Ez egy spoiler. Vidd rá az egeret a megjelenítéshez: pedofil) szemszögéből nézni, és őszintén zavar, hogy a rész ezt mégis erősen sugallja. Az anime mindig is vállalta a sötétebb témákat, de itt egyszerűen kényelmetlennek éreztem, mintha azt akarnák, hogy sajnáljam ezt a srácot. Közben Fushi viselkedése is zavaró: rengeteg évet élt már, mégis olyan döntéseket hoz, mint valami tapasztalatlan gyerek. Elhanyagolja a barátait egy olyan lány miatt, akinek a családja generációkon át kínozta őt és azokat, akiket szeretett, ráadásul Hayasét máig nem tudta megbocsátani, de érdekes módon a leszármazottait nem ítéli el. Az egész motivációja zavarosan alakul, például Mizuhához is inkább azért közeledik, mert korábban Kahaku próbált vele barátkozni.
Külön szívfájdító volt, ahogy March még mindig hiányolja Paronát, aki már a Paradicsomban van. Fushi emlékei pedig elkezdenek torzulni, amikor Mizuha a szerelemről magyaráz neki, Fushi nem is Kahakura, hanem Hayaséra kezd emlékezni. Mintha lassan szembesülne azzal, hogy mennyire összekeveredtek benne ezek a leszármazottak és a saját élményei.
Aggódom amiatt is, hogy Mimori átvehette Fushi testét, vagy hatással lehet az indáira, ami brutális fordulat lenne. Bár remélem, nem erre tart a történet.
Szerintetek Mizuha magától ugrott? Vagy lökték? Én inkább egy Nokka beavatkozására gyanakszom, nem pedig öngyilkosságra. De a rész hangulatából kiindulva bármi lehetséges.