The JOJOLands 34. fejezet
Hivatalosan nem létezik Eclipse Eight nevű dal/album/szerző/együttes, viszont Pink Floyd-nál és Journey-nél is megjelenik az "Eclipse". Journey-nek egy ilyen albuma van, de én feltételezem, hogy ez inkább egy Pink Floyd referencia akar lenni, figyelembe véve, hogy a "The Dark Side of the Moon" c. albumának utolsó dallama, ami már önmagában is sokatmondó. Talán a 8-as szám a családja öröklési sorrendjét szimbolizálná? Ő a 8. Howler, aki a vállalkozást irányítja. Talán mindegyik családtagjának hasonló Standje volt? Nem tudom ez mennyire lehetséges. Ilyet utoljára a Part 3-ban láttunk Holy és Joseph esetében, de ott is csak látványra volt hasonlóság, Holy Standjének képességét soha nem ismertük meg.
Az előző fejezetnél elfelejtettem beszélni a Dragona és Jodio közti interakcióról Usagit illetően, vagyis amikor Dragona ráförmedt a tesójára, amiért azt látszólag hidegen hagyta a társa nyomora. Akkor elhangzott Jodio-tól egy megjegyzés, miszerint ő mindig csak azt teszi, amit Dragona akar vagy mond neki. Úgy tűnik, hogy Dragona Jodio erkölcsi iránytűjeként szerepel, és ez valami egészen fontos és érdekes a karaktere szempontjából. A mai fejezet ismét ráerősít erre, amikor Dragona utasítja őt, hogy ölelje meg Usagit. Ez tényleg azt mutatja, hogy Dragona Jodio lelkiismerete, mert Jodio talán szociopata/antiszociális vonásai miatt egyszerűen nem érti, miért kellene bármit is tennie. És mégis, ez nagyon megható, mert végül habozás nélkül megteszi.
Ahhoz képest, hogy milyen ártatlannak tűnt korábban Usagi anyukája, most elég nagy fordulatot vett a dolog... nem igazán kelti egy jó ember képét, de legalább a kislányával törődik.

Javítóintézetről beszélt Usagi, és most nem tudom, hogy ez egy fordítási hiba lenne, de nem inkább valamiféle konverziós terápiát gyakorló intézményre/helyre gondolt? Habár ez is fura önmagában, mert a 2020-as években már nem igazán legálisak az ilyen gyakorlatok, persze sajnos még biztos léteznek ilyenek valahol eldugva.
Vajon azért közlekedtek folyamatosan arccal előre, nem törődve a kamerákkal, mert tudnak a MATTE KUDASAI-ról, vagy éppen az ellenlábasunk képességének hatását próbálták kikerülni?
A Max név, illetve az aligátorok jelenléte sem véletlen valószínűleg, kikacsintás Sports Maxx-re, de egyelőre nem igazán látom, hogy a képesség konkrétan Limp Bizkitre hasonlítana azontúl, hogy egy halott ember visszatért. Limp Bizkit láthatatlan zombihadsereggel operált, akiknek nem voltak emberi tulajdonságaik, érzelmeik, kivéve magát a használóját, és senki sem látta őket. Ezzel szemben Max beszél, ezzel pedig terrorizálja az áldozatát, Usagi pedig látja őt, kivéve a többieket. Elsőre az lenne a tippem, hogy félelemhez és traumához kapcsolódó hallucinációkat okoz az áldozatokban, és amikor visszanéznek, akkor elvesztik maguk fölött a kontrollt, így Usagi legfeljebb csak azt hiszi, hogy egy "szellem" támadja őt, miközben saját magát sebesítette meg, majd ugrik egy hátast az aligátorok közé. Maxet minden bizonnyal a Stand használó ölte meg, és lehetséges, hogy az általa megölt személyek/holttestek láttán aktiválódik. Egyébként a jelleme inkább Civil War-hoz hasonlítható, persze ő egészen más módon működött, és kifejezetten az emberek bűntudatát használta, manifesztálta.
Amikor megláttam, hogy Rohan Jodio "története" után érdeklődik, sőt egyenesen követeli, hogy mesélje el, rögtön eszembe jutott az 1. fejezet kezdete. Nagyon menő lenne, ha kiderülne, hogy Jodioék történetét mindvégig Rohan narrálta. Amúgy jól értettem azt a részét a beszélgetésüknek, hogy minél nagyobb a Lávakő által megszerzett vagyon "súlya", annál inkább fogják problémák érinteni őket, ha az szétomlik? Mintha arra utalt volna, hogy a Lávakő ereje utólag megtorolná a tulajdonosát.