A gumi gyümölcs az például sose stimmelt nekem igazán, persze nem gondoltam ilyen csavarra vele kapcsolatban. De egyszerre nyúlik és fix is, nem nyúlik az ökle a lábfeje és a feje se, lásd Arlong park, Logue town, vagy akár a nagy aranygolyónál. Ráadásul nem úgy reagál a tűzre se ahogy kellene, sőt még meg is gyullad ha kell.
Ezek fényében nekem inkább értelmet nyert ez az isteni zoan mint nem.
Smoker vs Ace, ez tényleg bezavar rendesen mert igazán szétverhették volna egymást hakival hiába is értelmetlen a képességük használata. Egyetlen kifogásom van erre Smokernek fontosabb volt Luffy üldözése és inkább hagyta Acet.
Teach vs Ace. Feketeszakáll széjjelverte Acet miután nagyrészt semlegesítette a tűz gyümölcsöt. Így nem értem ezzel a harccal mi a probléma számodra.
Teach vs Luffy. Maga Feketeszakáll mondta Luffynak Impel Downban hogy fejlődött a hakija, aztán jól földhöz csapta. XD
Szóval meg volt ugyan tervezve de szerintem is tény hogy nem így akarta eredetileg Oda. Hogy miért változtatott? Írjunk neki levelet hátha válaszol egyszer.
Nekem még mindig ez a kedvencem ebben a kategóriában.
A gumi gyümölcs az például sose stimmelt nekem igazán, persze nem gondoltam ilyen csavarra vele kapcsolatban. De egyszerre nyúlik és fix is, nem nyúlik az ökle a lábfeje és a feje se, lásd Arlong park, Logue town, vagy akár a nagy aranygolyónál. Ráadásul nem úgy reagál a tűzre se ahogy kellene, sőt még meg is gyullad ha kell.
Ezek fényében nekem inkább értelmet nyert ez az isteni zoan mint nem.
Smoker vs Ace, ez tényleg bezavar rendesen mert igazán szétverhették volna egymást hakival hiába is értelmetlen a képességük használata. Egyetlen kifogásom van erre Smokernek fontosabb volt Luffy üldözése és inkább hagyta Acet.
Teach vs Ace. Feketeszakáll széjjelverte Acet miután nagyrészt semlegesítette a tűz gyümölcsöt. Így nem értem ezzel a harccal mi a probléma számodra.
Teach vs Luffy. Maga Feketeszakáll mondta Luffynak Impel Downban hogy fejlődött a hakija, aztán jól földhöz csapta. XD
Szóval meg volt ugyan tervezve de szerintem is tény hogy nem így akarta eredetileg Oda. Hogy miért változtatott? Írjunk neki levelet hátha válaszol egyszer.
Nekem még mindig ez a kedvencem ebben a kategóriában.
Rendben, de ezzel sem értek egyet Számomra mindig stimmelt Nekem sokkal jobban tetszett, amikor egy nyeszlett kis senkiből egy hülye képességgel fel tudott törni, mint ez a messiás gyümölcs. Ez is meg lett retconolva. (Tudom én vagyok a hülye). Ez csak a WANO-s részeknél jött be és építette ki ODA. Persze felhozhatod az egyetlen Skypea-s részt, amikor van az az ominózus kép a hold + Nikával, de SZERINTEM egyértelműen retcon, nem tervezte Luffy gyümölcsét messiássá. Azon az egy eseten kívül én nem emlékszem, hogy lett volna bármi más jelzés, hogy Luffy gyümölcse isteni gyümölcs. Ez az is megerősíti, hogy a Gorosei is meg lett retconolva ezáltal, hisz akkor miért nem akarta előtte elkapni? Miért nem kapott hatalmas vérdíjat? Amikor szó szerint gyűlölik és kis mondták, hogy mindent meg kell tenni, hogy elpusztítsák a Nika gyümölcsöt. Amilyen rendszerrel rendelkeznek nincs olyan isten, hogy ne tudták volna. Biztos tudták. Habár a Gorosei-el is sok a hiba, de az most maradjon ennyiben. SZERINTEM rossz húzás volt ODA-tól, hogy a klisés messiás szerepet ráerőltette Luffy-ra, ezzel elvéve a kemény feltörekvést. Valamint SZERINTEM egyrészről érthető egy ilyen hosszú műnél megesik az ilyen, de hagy lehessen, akkor kritikával megszólni.
Pontosan ezért írtam, hogy a haki, ekkor még nem volt eltervezve. Legalábbis nem úgy, mint ahogy most van és SZERINTEM egyértelműen olyan pokémonos típusos harcrendszer volt eredetileg. Ezt retconolta meg, úgy hogy az egész harcrendszert lecserélte haki típusúra, ezzel elvéve a kreatívságot.
Nincs bajom vele. Pontosan azért hoztam fel, mert ekkor még haki nem szólt közbe és csakis a gyümölcsképességek játszottak szerepet a harcban és nem úgy mint most, haki így meg haki úgy. Ki üt nagyobbat. Ezek kreatív harcok voltak. "Típusos" harc, ahol az egyik gyümölcs képesség ütötte a másikat. Ilyen volt Luffy vs Crocodile, Luffy vs Enel is. Ilyeneket szerettem volna látni később. Ha Teach és Ace (ha élne) most küzdenének meg, vagy bármelyik más nagy kalóz, akkor szerinted mi lenne? Bámulnák egymást ACOC-al, aztán jönne a haki clash, utána meg jönnének a haki ütések puff puff. Erre értettem. Amióta bejött a haki ilyen formában SZERINTEM elrontotta az eredetileg szánt harcrendszert, de ezt fentebb is írtam. És ezzel, hogy át váltottunk haki típusú harcrendszerre sajnos sok harcot retconolt, mint amiket fentebb is írtam: Ace vs Smoker, Teach vs Ace, Luffy vs Crocodile, Mr 3 vs Brogy stb. Mr 3 hogy a francba győzte le Brogy-t, aki elvileg tudna haki használni, ami már sokkal fontosabb, mint hogy milyen gyümölcsöd van és elég nagy hírnévnek is örvend, mármint, hogy erős kalóz? A jelenlegi Brogy feltörölné a padlót Mr 3-mal. stb. Remélem egy kicsit érthetőbb mire gondoltam.
Igen, de miért mondta? mert ekkor már az a haki harcrendszer, ami most van, azt ekkor tájt hozta be vagy volt képben végelegesen, hogy hogyan akarja kivitelezni, de előtte nem így volt, lásd a fentebb írtakat.
Azt, hogy miért változtatott nem tudom, de számomra, ahogy írtam, egyértelműen elvette a harcoknak izgalmát, amit megszerettem annó.
Örülök, hogy neked ez a kedvenced, LEGYEN IS, de én se írtam azt, hogy nekem nem tetszik, de mivel alapból egy kritikusabb ember vagyok, ezért kritikákat fogalmaztam meg. Lényegében az időugrás előtt sokkal jobban tetszett (kivéve a hakit a végén kb 9/10), mint az időugrás után (ami kb 5-6/10 változó), ahol már SZERINTEM nagyon sok a hiba, lásd a legelső hozzászólásomat. Ettől függetlenül továbbra is nézem és várom hova fut ki a történet, csak nincs meg bennem a hibák miatt (tudom csak szerintem hibák) az a lelkesedés, mint annó az időugrás előtt.
Valamint továbbra is tartom magam ehhez:
"A One Piece még mindig egy különleges mű, de a fináléhoz közeledve Oda egyre több kompromisszumot köt a saját maga által felépített világ szabályaival. A Zunisha-Kuina mém tökéletesen összefoglalja ezt: a rajongók hajlamosak minden véletlen egybeesésbe zseniális előre tervezést látni vagyis forshadowingolást, miközben a valóság az, hogy a történet tele van utólagos foltozgatással, retconokkal, hibákkal. Ettől még szerethetjük, de a kritikát is el kell fogadni, mert sajnos egyre több van belőle."
Remélem nincs harag. Szerkesztette: DarkZero - 2025.09.10. 20:10
A Shakky szállal elsősorban nem az a probléma, hogy mindenki csorgatja utána a nyálát, hanem maga a tény, hogy vizuálisan/esztétikailag nem néz ki jobban, mint bármelyik más női karakter, így ez az elképesztő felhajtó erő a szépsége körül totál indokolatlannak és értelmetlennek tűnik. Éppen ebből kifolyólag szerintem teljesen érthető, ha az olvasók zömének nem tetszik, hogy a visszaemlékezés tartalmának jelentős része azzal van kitöltve, hogy szívrohamot kap az összes kalóz, akárhányszor megpillantják őt. A szerepeltetése pedig sokkal érdekesebb és fontosabb dolgoktól vette el a képernyőidőt. Xebec bejelentette, hogy 2 nagyon fontos démon gyümölcsre van szükségük ahhoz, hogy egy nap sikeresen romba döntsék a Világkormányt, illetve szóba kerültek a Punk Hazardon is látott jégbe fagyott óriások, akikre szintén szükségük volt valamiért. Melyek ezek a gyümölcsök? Keresték egyáltalán őket? Miért kellenek a befagyasztott óriások? Miért pont Haraldnak kellett volna megennie az egyik gyümölcsöt, hogy az ereje teljes kihasználásra kerüljön? Xebec úgy lett bemutatva, mint Roger legnagyobb, legerősebb riválisa. Történt köztük valaha nyílt összetűzés, csata, egy az egy elleni harc? Vagy a rivalizálásuk tényleg csak annyiból áll, hogy Hachinosun nyitotta meg a kocsmáját Shakky, amit Roger szívesen látogatott? 46 évvel ezelőttről indít a Rocks körüli része a visszaemlékezésnek, és már a God Valley incidensnél tartunk, vagyis eltelt 8 év anélkül, hogy bármit láttunk volna ezekből, helyette annyit kaptunk, hogy kiraboltak egy random szigetet, a narrátor elmondta milyen bűnöket követtek el még a Rocks kalózok, majd Shakuyaku megnyitotta a kocsmáját, és dióhéjban ennyi történt.
Xebec 56 évvel ezelőtt betört a Szent Földre, túszul ejtett 5 királyt, meggyilkolt egy admirálist, majd megfenyegette a világ urát. Ezek hatalmas dolgok, de azt hiszem ennyiben ki is merült a kormány elleni ámokfutása. Pedig ekkor még szólóban nyomta, a kalózbandája még létre sem jött (megjegyzem, én már a Davy Back Fight-okat is hiányoltam). Azt sem láttam megvalósulni, hogy ők inkább egy terrorista szervezet volnának (szó szerint így fogalmazott Sengoku), ahol a csapattagok gyűlölték egymást, és folyamatosan nagy volt a vérszomj egymás felé, inkább egy szórakoztató, alkalomadtán egymást szopató legénység. Az alá-fölé rendeltség valóban hiányzott belőlük, de egyébként ugyanúgy viselkedtek, mint bármelyik kalózcsapat tagjai egymással. Persze ebbe is bele lehet magyarázni, hogy mindez csak a mitológia része volt, vagy a Világkormány propagandája, azonban egy fontos kérdés azért marad: Ha Xebec még sem egy hatalommániás őrült, aki más hatalommániás őrültekkel vette körbe magát, hogy egy nap megdöntse a Világkormányt, akkor mi volt a valós célja a világ meghódításával? Miért akart a világ királyává válni? Nekem az az érzésem, hogy Oda szándékosan manipulálja az olvasóit, hogy Xebecet rokonszenvessé és azonosulhatóvá tegye, ezzel az egész konfliktust egyoldalúvá téve. Rocks nem egy hős, nem egy jó ember, mégis Oda a narratíva ilyesfajta keretezésével próbálja elhitetni az ellenkezőjét. Harald "barátsága", a Shakky szál, a családja és God Valley megmentése mind ebbe az irányba terelik a karakterét, pedig Haraldot is csak azért akarta először a csapatában tudni, mert kellett az ő és az óriások ereje (nem mellesleg érdemes eszünkben tartanunk, hogy majdnem megölte a fiát, Lokit, 2x is). Az igazság az, hogy Rocks a törekvéseiben semmiben sem különbözött a Világkormánytól, mégis az írói hatásra elkezdesz drukkolni neki, mert tudod, mi rosszabb egy terrorista kalóznál? Az Égi Sárkányok. Ezek az Égi Sárkányok annyira gonoszak, hogy Oda hajlandó Xebecket hőssé tenni, csak hogy megmutassa, mennyire gonoszak - mintha ezt nem tudtuk volna eddig is. A kalózok vagy automatikusan jók, vagy érthetően rosszak, míg a Világkormány a Haditengerészettel együtt automatikusan korrupt, démoni és gonosz.
Amitől a legjobban tartok, hogy ez az egész csak arra szolgál, hogy később Feketeszakáll feloldozást nyerjen a bűnei alól, vagy ami még rosszabb, oldalt váltson. Elképzelni sem tudtam korábban ilyesmi forgatókönyvet, de most már látom lelki szemeim előtt. :lol
Ami a legutóbbi fejezetet illeti, az áruló kiléte annyiban nem lepett meg, hogy Wang Zhi a kezdetektől fogva gyanús volt a Rocky Port incidens miatt. A másik tippem Silver Axe lett volna, eléggé kormányközeli beütése volt (még mindig lehet, hogy az is). Érdekes lesz majd megnézni, mi fog történni, ha kiderül, hogy Caribou az Wang Zhi fia, aki jelenleg azon van, hogy beférkőzzön Feketeszakáll bizalmába, nem tudni milyen okból. Amikor Big Mom véletlenül kikotyogta a bárban, hogy Rocksnak gyereke született, akkor Wang Zhi ott állt mellettük, így bizonyára ezt az információt is ő adta tovább a kormánynak, bár azt nem pontosan értem, hogy miből tudják, hogy ők a Davy Klán tagjai, hacsak mindig is tudtak erről, ami ismét felvetne némi kételyt a kompetenciájukkal kapcsolatban. :ehh Garling az újdonság ereje nélkül megmutatta, hogy ugyanakkora pszichopata, mint az Égi Sárkányok általában, mondjuk ahogy leszúrta Shanks és Shamrock anyját, az nekem valamiért furcsa mód elég komikus volt a jó értelemben, utoljára ilyet Doflamingonál tapasztaltam. Dragon jelenléte és szerepe felettébb űdítő, gondolom ez lesz az a fordulópont az életében, amikor felhagy a tengerészettel, és lázadásba kezd. Fiatalon jobban hasonlít Luffyra, mint gondoltam volna. Amúgy azt honnan tudjuk, hogy az összes kincsesládában démon gyümölcs van? Ha igen, akkor már Kuma visszaemlékezésében is legalább hatnak kellett volna lennie, ezúttal meg kilencnek. Ginny 2 gyümölcsről szivárogtatott információkat, ami elég kevés, ahhoz képest, hogy ha az összes ládában azok voltak. :hmm
A visszaemlékezés tempóját elnézve valószínűnek tartom, hogy év végéig elfog húzódni, és jövőre térünk vissza a jelenbe. God Valley után még el kell jutnunk Harald haláláig, majd Loki kalandjáig a tengereken (Lola eljegyzése, Shanks...), szóval van itt még bőven tartalom.
- Szerinted mikor hal meg egy ember?
(...)
- Amikor elkap egy gyógyíthatatlan betegséget?
- Nem. Hanem akkor... ha elfelejtik.
Én úgy gondolom az One piece történetmesélésben tempójában dragon ball, történetben meg Borutosodik. 😀
Én úgy gondolom hogy nem rossz az One Piece, de azért esik vissza minőségben.
-Crocodile-t is egy kezdő kalóz verte le, aztán a háborúban meg úgy harcol hogy a legjobbak ellen is simán helytáll.
-Fehérbajusz keresztül szúrta Akoijit, nem hogy király akaratát, de fegyverzet színe hakit se használt, egy olyan háboruban ahol a fiait ölik.
-hakinál ha jól emlékszem feketeszakáll konkrétan megkérdezte Ace-t hogy mikor erezte utoljára hogy megfogták a testét.
De ezek még talán lenyelhető hibák, ellentmondások, mint ahogy azt is elfogadta mindenki hogy amúgy Zoro east blue-n még tudott tájékozodni. Mint pl Ussop szülőfalujában Luffy nem tud tájékozódni és fut a leghidegebb irányba, mig Zoro simán odatalált.
Engem a roppant lassú történetvezetés tud kicsit zavarni, meg amit mondtam. Szerintem a Gear 5 elég nevetséges lett, nekem a Roger bugyuta szerepeltetése sem tetszik, nyilvan ezek izlés kérdése. Ami sok Tom es Jerryt és Tapsihapsit nézett régen, és még mindig azokért rajong, annak bejön a Gear 5.
Nekem amúgy sose jött be a kiválasztott kártya bejátszása. Elcsépelt, és elveszi a dolog élét. Harry Potter csak azért erős, és győz, mert ő a kiválasztott, Naruto is Rikudou leszármazottja, Yusuke Raizen “fia”, Luffy a hős tengerész Garp unokája, a frradalmár vezér fia, aki egy isteni gyumölcsöt evett és ezért olyan erős, és a jellrmét is befolyásolja, Sanjiról kiderül így hogy egy kikisérletezett szuper ember, és hirtelen sokkal erősebb lesz, Zororol viszont nem derül ki semmi, viszont kap egy fasza kardot, ami méretarányokba nézve akkorának kellene lennie mint ő maga. éés még sorolhatnám.
És attól hogy megfogalmazódik bennem kritika, még érdekel a vége, a lezárása a storynak, de ha nem lenne benne 10+ évem hogy One Piece-t nézek, és ezek az uj reszek alapjan kene megitelnem, akkor biztosan nem adnék enki esélyt. Mint a tronok harca utolsó évada.
Na mindegy, a baj valószínüleg akkor velem van.
-Hány szalmakalapos kell hogy kicseréljenek egy villanykörtét ?
-???
-Én se tudom de legalább 150 epizód, és Luffy kap egy irreális power up-ot.😬
A Shakky szállal elsősorban nem az a probléma, hogy mindenki csorgatja utána a nyálát, hanem maga a tény, hogy vizuálisan/esztétikailag nem néz ki jobban, mint bármelyik más női karakter, így ez az elképesztő felhajtó erő a szépsége körül totál indokolatlannak és értelmetlennek tűnik. Éppen ebből kifolyólag szerintem teljesen érthető, ha az olvasók zömének nem tetszik, hogy a visszaemlékezés tartalmának jelentős része azzal van kitöltve, hogy szívrohamot kap az összes kalóz, akárhányszor megpillantják őt. A szerepeltetése pedig sokkal érdekesebb és fontosabb dolgoktól vette el a képernyőidőt. Xebec bejelentette, hogy 2 nagyon fontos démon gyümölcsre van szükségük ahhoz, hogy egy nap sikeresen romba döntsék a Világkormányt, illetve szóba kerültek a Punk Hazardon is látott jégbe fagyott óriások, akikre szintén szükségük volt valamiért. Melyek ezek a gyümölcsök? Keresték egyáltalán őket? Miért kellenek a befagyasztott óriások? Miért pont Haraldnak kellett volna megennie az egyik gyümölcsöt, hogy az ereje teljes kihasználásra kerüljön? Xebec úgy lett bemutatva, mint Roger legnagyobb, legerősebb riválisa. Történt köztük valaha nyílt összetűzés, csata, egy az egy elleni harc? Vagy a rivalizálásuk tényleg csak annyiból áll, hogy Hachinosun nyitotta meg a kocsmáját Shakky, amit Roger szívesen látogatott? 46 évvel ezelőttről indít a Rocks körüli része a visszaemlékezésnek, és már a God Valley incidensnél tartunk, vagyis eltelt 8 év anélkül, hogy bármit láttunk volna ezekből, helyette annyit kaptunk, hogy kiraboltak egy random szigetet, a narrátor elmondta milyen bűnöket követtek el még a Rocks kalózok, majd Shakuyaku megnyitotta a kocsmáját, és dióhéjban ennyi történt.
Xebec 56 évvel ezelőtt betört a Szent Földre, túszul ejtett 5 királyt, meggyilkolt egy admirálist, majd megfenyegette a világ urát. Ezek hatalmas dolgok, de azt hiszem ennyiben ki is merült a kormány elleni ámokfutása. Pedig ekkor még szólóban nyomta, a kalózbandája még létre sem jött (megjegyzem, én már a Davy Back Fight-okat is hiányoltam). Azt sem láttam megvalósulni, hogy ők inkább egy terrorista szervezet volnának (szó szerint így fogalmazott Sengoku), ahol a csapattagok gyűlölték egymást, és folyamatosan nagy volt a vérszomj egymás felé, inkább egy szórakoztató, alkalomadtán egymást szopató legénység. Az alá-fölé rendeltség valóban hiányzott belőlük, de egyébként ugyanúgy viselkedtek, mint bármelyik kalózcsapat tagjai egymással. Persze ebbe is bele lehet magyarázni, hogy mindez csak a mitológia része volt, vagy a Világkormány propagandája, azonban egy fontos kérdés azért marad: Ha Xebec még sem egy hatalommániás őrült, aki más hatalommániás őrültekkel vette körbe magát, hogy egy nap megdöntse a Világkormányt, akkor mi volt a valós célja a világ meghódításával? Miért akart a világ királyává válni? Nekem az az érzésem, hogy Oda szándékosan manipulálja az olvasóit, hogy Xebecet rokonszenvessé és azonosulhatóvá tegye, ezzel az egész konfliktust egyoldalúvá téve. Rocks nem egy hős, nem egy jó ember, mégis Oda a narratíva ilyesfajta keretezésével próbálja elhitetni az ellenkezőjét. Harald "barátsága", a Shakky szál, a családja és God Valley megmentése mind ebbe az irányba terelik a karakterét, pedig Haraldot is csak azért akarta először a csapatában tudni, mert kellett az ő és az óriások ereje (nem mellesleg érdemes eszünkben tartanunk, hogy majdnem megölte a fiát, Lokit, 2x is). Az igazság az, hogy Rocks a törekvéseiben semmiben sem különbözött a Világkormánytól, mégis az írói hatásra elkezdesz drukkolni neki, mert tudod, mi rosszabb egy terrorista kalóznál? Az Égi Sárkányok. Ezek az Égi Sárkányok annyira gonoszak, hogy Oda hajlandó Xebecket hőssé tenni, csak hogy megmutassa, mennyire gonoszak - mintha ezt nem tudtuk volna eddig is. A kalózok vagy automatikusan jók, vagy érthetően rosszak, míg a Világkormány a Haditengerészettel együtt automatikusan korrupt, démoni és gonosz.
Amitől a legjobban tartok, hogy ez az egész csak arra szolgál, hogy később Feketeszakáll feloldozást nyerjen a bűnei alól, vagy ami még rosszabb, oldalt váltson. Elképzelni sem tudtam korábban ilyesmi forgatókönyvet, de most már látom lelki szemeim előtt.
Ami a legutóbbi fejezetet illeti, az áruló kiléte annyiban nem lepett meg, hogy Wang Zhi a kezdetektől fogva gyanús volt a Rocky Port incidens miatt. A másik tippem Silver Axe lett volna, eléggé kormányközeli beütése volt (még mindig lehet, hogy az is). Érdekes lesz majd megnézni, mi fog történni, ha kiderül, hogy Caribou az Wang Zhi fia, aki jelenleg azon van, hogy beférkőzzön Feketeszakáll bizalmába, nem tudni milyen okból. Amikor Big Mom véletlenül kikotyogta a bárban, hogy Rocksnak gyereke született, akkor Wang Zhi ott állt mellettük, így bizonyára ezt az információt is ő adta tovább a kormánynak, bár azt nem pontosan értem, hogy miből tudják, hogy ők a Davy Klán tagjai, hacsak mindig is tudtak erről, ami ismét felvetne némi kételyt a kompetenciájukkal kapcsolatban. Garling az újdonság ereje nélkül megmutatta, hogy ugyanakkora pszichopata, mint az Égi Sárkányok általában, mondjuk ahogy leszúrta Shanks és Shamrock anyját, az nekem valamiért furcsa mód elég komikus volt a jó értelemben, utoljára ilyet Doflamingonál tapasztaltam. Dragon jelenléte és szerepe felettébb űdítő, gondolom ez lesz az a fordulópont az életében, amikor felhagy a tengerészettel, és lázadásba kezd. Fiatalon jobban hasonlít Luffyra, mint gondoltam volna. Amúgy azt honnan tudjuk, hogy az összes kincsesládában démon gyümölcs van? Ha igen, akkor már Kuma visszaemlékezésében is legalább hatnak kellett volna lennie, ezúttal meg kilencnek. Ginny 2 gyümölcsről szivárogtatott információkat, ami elég kevés, ahhoz képest, hogy ha az összes ládában azok voltak.
A visszaemlékezés tempóját elnézve valószínűnek tartom, hogy év végéig elfog húzódni, és jövőre térünk vissza a jelenbe. God Valley után még el kell jutnunk Harald haláláig, majd Loki kalandjáig a tengereken (Lola eljegyzése, Shanks...), szóval van itt még bőven tartalom.
Pontosan, ezt jól megfogalmaztad, megírtad. Ezzel teljes mértékben egyetértek.
"Caribou az Wang Zhi fia" - Ez könnyen lehet, hogy igaz is. Elég hasonló fejük van
A kincsesládák nyilván retcon. Valami egy kicsit másképp lesz.
Én úgy gondolom az One piece történetmesélésben tempójában dragon ball, történetben meg Borutosodik. 😀
Én úgy gondolom hogy nem rossz az One Piece, de azért esik vissza minőségben.
-Crocodile-t is egy kezdő kalóz verte le, aztán a háborúban meg úgy harcol hogy a legjobbak ellen is simán helytáll.
-Fehérbajusz keresztül szúrta Akoijit, nem hogy király akaratát, de fegyverzet színe hakit se használt, egy olyan háboruban ahol a fiait ölik.
-hakinál ha jól emlékszem feketeszakáll konkrétan megkérdezte Ace-t hogy mikor erezte utoljára hogy megfogták a testét.
De ezek még talán lenyelhető hibák, ellentmondások, mint ahogy azt is elfogadta mindenki hogy amúgy Zoro east blue-n még tudott tájékozodni. Mint pl Ussop szülőfalujában Luffy nem tud tájékozódni és fut a leghidegebb irányba, mig Zoro simán odatalált.
Engem a roppant lassú történetvezetés tud kicsit zavarni, meg amit mondtam. Szerintem a Gear 5 elég nevetséges lett, nekem a Roger bugyuta szerepeltetése sem tetszik, nyilvan ezek izlés kérdése. Ami sok Tom es Jerryt és Tapsihapsit nézett régen, és még mindig azokért rajong, annak bejön a Gear 5.
Nekem amúgy sose jött be a kiválasztott kártya bejátszása. Elcsépelt, és elveszi a dolog élét. Harry Potter csak azért erős, és győz, mert ő a kiválasztott, Naruto is Rikudou leszármazottja, Yusuke Raizen “fia”, Luffy a hős tengerész Garp unokája, a frradalmár vezér fia, aki egy isteni gyumölcsöt evett és ezért olyan erős, és a jellrmét is befolyásolja, Sanjiról kiderül így hogy egy kikisérletezett szuper ember, és hirtelen sokkal erősebb lesz, Zororol viszont nem derül ki semmi, viszont kap egy fasza kardot, ami méretarányokba nézve akkorának kellene lennie mint ő maga. éés még sorolhatnám.
És attól hogy megfogalmazódik bennem kritika, még érdekel a vége, a lezárása a storynak, de ha nem lenne benne 10+ évem hogy One Piece-t nézek, és ezek az uj reszek alapjan kene megitelnem, akkor biztosan nem adnék enki esélyt. Mint a tronok harca utolsó évada.
Na mindegy, a baj valószínüleg akkor velem van.
-Hány szalmakalapos kell hogy kicseréljenek egy villanykörtét ?
-???
-Én se tudom de legalább 150 epizód, és Luffy kap egy irreális power up-ot.😬
"Zoro east blue-n még tudott tájékozodni. Mint pl Ussop szülőfalujában Luffy nem tud tájékozódni és fut a leghidegebb irányba, mig Zoro simán odatalált." - Én ezek mellett eltudok nézni, ezek annyira nem zavaróak, de a haki-s hibák mellett nem tudok elmenni, mert ezek alapjában változtatták meg a sztorit, karaktereket, eseményeket és ezért engem nagyon idegesít. Így jártam
A Nikás retcontól eltekintve, ez a Gear 5-ös hihihi meg hahaha nagyon nekem sem jön be. Nagyon sokszor megöli a feszültséget. Az oké lenne, hogy mint régen kreatívan, viccesen, érdekesen használja az erejét és úgy győzi le ellenfeleit, de mellette ott van a feszült légkör, szituáció is, viszont most már ott tartunk, hogy maga a légkör, szituáció is áttért, át ment Tom és Jerry-be. Ez nem hiszem, hogy öregedés miatt van így, hogy nem tetszik, mert megnézek egy Tom és Jerry részt és tök jó élvezem, de egy komoly csatánál, helyzetben nekem ez a hihihi meg hahaha az sok. De ugye nem lehet mindenkinek megfelelni. "Régen minden jobb volt"
Engem nem zavar a kiválasztósdi, ha eredetileg is úgy van megírva, de ha később megváltoztatják, akkor már igen zavar, mint a One Piecenél.
Ne is gondoljunk bele, hogy lehetett a Neptun és Otohime közötti szerelem, aztán meg hogy sikerült kinyomni Shirahoshi-t. A méretarányoknál ne keressünk logikát, mert ott tényleg nincs, de mondjuk ezek valamiért nem zavaróak számomra.
Szerkesztette: DarkZero - 2025.09.10. 19:43