Nem egyértelmű a dolog, de bele lehet sok mindent magyarázni.
Ugyebár kezdődik az egész azzal, hogy Miku randira hívja Fuutarout, majd rögtön korrigál, hogy ne gondoljon semmi "furcsára", hanem menjenek el vasárnap valahová. Fuutarou bele is megy, bár hullafáradt a fesztivál szervezése miatt.
Miku fel akarja hozni neki, hogy főzősuliba menne, de Fuutarou is mondani akar valamit. Szerencsétlen Miku már reménykedik, hogy valami jó lesz, de megint a tanulás az egyetlen, amiről Fuutarou beszélni akar. Miku A-osztályzatot kapott az egyetemi esélyeit latolgató teszten. A jelenet kísértetiesen hasonlít arra, amikor Fuutarou megette a Valentin-napi csokit, és mielőtt Miku megemlíthetné neki, hogy az az volt, Fuutarou azt mondja, hogy ő a legjobb, de persze a tesztpontszámára gondol. Lényeg a lényegben, Fuutarou büszke rá, hogy eddig jutott, mert ez annak is a bizonyítéka, hogy nem volt felesleges a munkája korrepetitorként, ha egyetemre mennek. Megjegyzem, az soha nem volt célkitűzés, hogy egyetemre menjenek, csak az érettségizés, valamint az álmaik megtalálása.
Mikunak továbbra is problémát okoz felhozni a főzősulis témát, ezért időt akar nyerni magának a pingvinek megtekintésével. Teljesen véletlenül a pingvinek között is van 5 lánytestvér. Miku megjegyzi, hogy amelyik csipkelődik a többivel az olyan, mint Nino. Az egyik pingvin elesik, amire Fuutarou a pingvint Mikuhoz hasonlítja. Az a pingvin gyengének tűnik fizikálisan. Miku elgondolkodik Nino szavain, hogy talán mégsem lenne rossz ötlet Fuutarouval azonosa egyetemre menni. De nem sokkal ezt követően a pingvin beleugrik a vízbe, és Miku is kimondja, hogy főzősuliba szeretne menni. Fuutarou azt mondja, hogy támogatja, de az arckifejezése másról árulkodik. Miku szerint nem lenne helytelen egyetemre menni, de nem tudja, mi a helyes döntés, azonban szeretné beteljesíteni az álmait. Azért mondja ezt el Fuutarounak, mert különleges személlyé vált a számára. Fuutarou rákérdez, amire Miku azt mondja, hogy igen, természetesen gondoljon valami "furcsára". Ő elmondta a saját részét, Fuutarou következik.
Fuutarou elgondolkodik a dolgon. Biztos, hogy Miku nem csak az álmairól beszélt. Mit kellene válaszolnia neki? Fuutarou arról is tudomást szerzett, hogy Itsuki alulteljesített. Megjegyzi neki, hogy ha ő sem tud bekerülni egyetemre, akkor minden felesleges volt, amit értük tett. Itsuki nem ért egyet, és felhozza, hogy feleslegesnek mondaná azt, hogy Ichika színésznő, Miku pedig szakács akar lenni? Természetesen nem. A többiek is egyetértenének vele, tehát még ha kudarcok is várnak rájuk, nem bánják meg, hogy ugyanabba a suliba jöttek, mint Fuutarou, vagy azt hogy megismerték. Fuutarou Mikura gondol, "Ez a kapcsolat nem volt felesleges. Én következem".
Azért nem egyértelmű a dolog, mert amikor Fuutarou visszagondol Mikura, akkor az ő szemszögéből van ábrázolva a pillanat, hogy Miku főzősuliba akar menni. Ebből kifolyólag az "Ez a kapcsolat nem volt felesleges" simán utalhat arra, hogy attól még, hogy a legjobb tanítványa nem akar továbbtanulni, a vele töltött idő nem volt felesleges. Ugyanakkor ott a másik lehetőség, hogy Itsuki szavai leveszik Fuutaro válláról a terhet, vagyis attól, hogy elutasítja a lányokat, ami ugyebár kudarchoz vezet az ő szemszögükből, attól még a lányok nem fogják utálni, vagy bánni a napot, amikor megismerték. Az "Ez a kapcsolat nem volt felesleges" simán utalhat arra, hogy kész elutasítani Mikut, és őszintén szólva, én is óriási death flagnek érzem az egészet, mintsem pozitívumnak. Ezért sem volt kedvem spoilert írni, mert csalódásnak ítéltem meg.
Az utolsó iskolás esemény szerintem úgy értendő, hogy amivel hosszabban foglalkozunk. A harmadévesek a téli szünetig a suliban maradnak, utána már nem lesznek jelen. Az még 2 hónap, de addig lehet, hogy a fesztivál lesz az utolsó komolyabb dolog, ami ábrázolásra kerül az érettségire való felkészülés előtt.
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."