Ma megnéztem a Arrivalt moziban. Aztarohadt, ez egy dejó film. A zene , a színészi játék (mindenkitől, nemcsak Amy Adams), a hangulatkeltés (én nem vagyok scifi fan, meg alien fan, meg ki tudja milyen fan, de itt szinte lélegzetvisszafojtva vártam azoknál a pillanatoknál, amikben az idegenek szerepeltek. Itt TÉNYLEG átéreztem minden egyes pillanatát, hogy milyen lehet az, hogy ha eljön egy titokzatos idegen faj a földre, és mi pedig megyünk felderíteni, hogy mit akarnak... félelmetes volt. Félelmetesen átjött.), a történetvezetés, a világ árnyaltsága, hogy nemcsak az amerikaiak próbálnak meg értelmes módon közeledni az idegenek felé, hanem mindenki más is, és nemcsak Louise karaktere ér el haladást, hiszen a többi nemzet tudósai is sikeresen kommunikáltak velük, (még ha természetesen Louisé is a végső megoldás, de ahhoz is segített neki Jeremy Renner karaktere), a karakterek árnyaltsága (a katonáké, nemcsak izomagyú kretének, akik a lövésen kívül máshoz nem értenek, hanem igyekszenek megérteni azt, ami körülöttük folyik, és hogy van egy csoport, aki félelmében nagy marhaságot csinál a katonákon belül, aztán a világ lakossága, hogy ez az egész milyen hatással van rájuk, a gazdaságra, a társadalomra, teljesen reális, és tényleg elhittem, hogy így történne meg, ha megtörténne, minden összeomlik, annak ellenére, hogy igazából nem is történt semmi), és még egyszer, AZ A ZENE ( https://www.youtu...VN1B-tUpgs ), végül pedig a történet végső szála (valójában lényege) is tetszett, bár nem vagyok oda az ilyen... nagyon megfoghatatlan és nagyon scifi megoldásoknak (pl. az Interstellarban sem tetszett kifejezetten), de az a kérdés, és az a dráma, amit ki akartak ezzel fejezni, az így teljesen átérezhető és elgondolkodtató volt. (Ez asszem egy mondat volt
Bocs.) Mindenkinek ajánlom, 9/10.
Ejj, három hét alatt háromszor voltam moziban, és mind a három ritka, sőt, hihetetlenül ritka jó volt. A La La Land nálam simán 9,5/10-es, minél inkább telik az idő, annál jobban, és a Rogue One is simán 9, ha pontoznom kéne. Ha valamit szeretek Pesten, akkor az a mozik
#vizsgaidőszakénígyszeretlek
Szerk:
Megnéztük a Sherlock harmadik részét. Ellentétben az első kettővel (az első simán szar volt, a második meg szerintem jó, de mégsem, egyáltalán nem tudott bevonni) ez teljesen magáévá tett. Nem tudom mikor, de valamikor behúzott, és onnantól el sem engedett. Nagyon-nagyon régen nem éreztem azt, amit most (konkrétan második évad óta), hogy izgultam, és rész közben is le voltam nyűgözve... Teljesen más oldalát mutatta meg a Sherlocknak, és végre nem csak egy Moriartyra hajazó "zseniális" gonoszt kaptunk, hanem egy teljesen...más, őrült és félelmetes ellenfelet, aki ellen tényleg féltettem őket, aki ijesztő volt és egyúttal zseniális. Az, amilyen helyzetekbe hozta őket, az, hogy tényleg újra gondolkodtam rész közben és egy pillanatra sem lankadt szinte a figyelmem... Végre nem volt kizökkentő pillanat, ami megtörte a rész menetét, végre valami újat, és valami sokkal mélyebbet kaptunk. És legfőképpen... szépen összegzett, és lezárt mindent. Mollyt, Mrs Hudson, Greg-et (
), Irene Adler is (szerintem az az SMS neki szólt, a végén), Moriarty is a helyére került, az őt megillető helyre, végre, Mycroft és a Holmes család, és...számomra tényleg, szinte megrázó volt Euros a végén. És John is, sőt, (spoiler), a végén Mary bejátszása egyenesen megható volt.
Lehet, persze, hogy nektek ez sem tetszett, vagy sokaknak ez sem tetszett, én elfogadom. Számomra lehengerlő volt. Méltó lezárása, az előző két (főleg az első) résszel ellentétben a Sherlocknak. Szinte úgy érzem, hogy ne is folytassák, egyrészt, mert azt hiszem nyilvánvaló, hogy már nem tudnak egyenletesen jó teljesítményt hozni, ezt megmutatta az előző két évad, másrészt mert tényleg úgy érzem, hogy minden ember, minden személyes kapcsolat, Sherlock személyes, érzelmi élete, minden a helyére került.
Számomra ez 10/10, nem is tudom, mikor éreztem valamit tényleg tökéletesnek.
Fú. Hát. Fantasztikus volt
Ennek most úgy örülök. Azt hittem, hogy a Sherlock már nem tud ilyen hatással lenni rám.
Visszaidézett mindent, a sorozat elejéről, ami miatt anno ez volt az első sorozat, amibe belekezdtem, és ráfüggtem.
És most újra rajongójává tett. Végre.
Szerkesztette: Jon - 2017.01.22. 00:17