KaukazusiGyikember írta:
Senku egy zseni, aki csak a tudománynak él és csak a tudományban hisz, a hideg realitás embere, Taiju pedig egy elég egyszerű gondolkodású, már-már bárgyú ember, aki ezt viszont hihetetlen kitartásával és erejével kompenzálja, továbbá nagyon szenvedélyes. Ennyi. Ezzel mindent elmondtunk a két karakterről. A valós emberek és az ennek megfelelően jól kidolgozott karakterek ennél jóval bonyolultabbak, és nem illenek úgy össze, mint a legódarabkák, teljes mértékben kiegyenlítve egymás hiányosságait.
Azért gondoljunk csak bele, aki mindenre a reális magyarázatokat keresi és konkrétan egy tudós, az nem is igazán törődik mással, a mindennapjai a kutatásból állnak, ilyennel találkozni lehet a valóságban is. Taiju személyisége pedig a tipikus animés főszereplőkére hajaz, akik buták, mégis erősek. Túlzás lenne azt állítani, hogy tökéletesen kiegészítik egymást, sőt szerintem egyáltalán nincs így. Akkor lenne igaz, ha Senkunak nem is kellene megyarázkodnia a dolgokról, hanem Taiju is hasonlóan okos lenne és zökkenőmentesen tudnának haladni. Plusz itt jött be a 3. szereplőnk, aki fizikailag nagyon ott van, de intelligenciában sem utolsó. Ő szerintem ellenség lesz, vagy valami hasonló, mert van egy saját elgondolása a világról, egyedi célokért küzd, ami nekem kifejezetten tetszik. Ha jobban belegondolsz, ezek a karakterek jól össze vannak rakva, és ahogy írták felettem is, 2 rész után még nem szabad megítélni őket.

Tetszik, ahogy a nyers erőt szembeállítja a történet a tudománnyal. És nagyon jó, hogy Yuzurihát visszahozták. Ha a karakterekkel kapcsolatban többnyire ez nem is mondható el, a történet a legkevésbé sem sablonos. Attól tartottam, hogy valamilyen okból kifolyólag megint nem fog sikerülni Yuzuriha felélesztése, és így ez lesz Taiju nagy célja, amiért jó sok részen keresztül küzd, minthogy jó sok történetben ez szokott lenni a koncepció: meg akarja menteni a főhős a szerelmét, de nem tudja, és végig azért küzd, hogy a sorozat végén majd ez sikerüljön. Szóval nagyon jó, hogy itt nem játsszák ezt.