A Sharingan nem edzés hatására fejlődik hanem érzelmi állapot hatására.
Boruto anime
Gerigo írta:
A Sharingan nem edzés hatására fejlődik hanem érzelmi állapot hatására.
Na azért tegyük hozzá hogy az elmúlt 2-3 arcban elég sokat harcolt érzelmek is érték és kemény ellenfelei is voltak. Most is pont jókor fejlődött volna tovább, és csak az egyik. Szóval még nem is túl sokat fejlődött volna. Szóval itt lett volna már legalább ennyinek az ideje. Na de úgy látszik tényleg mennyi akarnak a mangához, viszont ha ahhoz mennek akkor még jó sokáig semmi fejlődés nem lesz az meg már röhejes lenne ha ennyi harc edzés érzelem után nem fejlődne.
Amúgy főleg akkor fejlődék tudomások szerint ha rá van kényszerülve nyomás alatt van.
Nekem a legújabb rész - valószínűleg a nosztalgia miatt - kifejezetten tetszett.
Ha már megfelelő alkalmat keresünk, akkor szerintem a mai epizód tökélete lett volna Sarada-nak, hogy továbbfejlődjön a Sharingan-ja. Gondolok itt konkrétan arra, amikor a shuriken edzést csinálják Sasuke-val.
Mint azt fentebb is írták a Sharingan negatív érzelem hatására fejlődik. Bár nem lenne rossz ezt átírni mert így gyakorlatilag saját magukat lőtték lábon. Mert mégis hogy a fenébe fog fejlődni Sarada?
Egyébként nem ez az első eset hogy az animében, sőt még a mangában is van baki. Mangában pl többször is volt hibás rajzolás de a kötetes kiadásra javították. Ugyan ez igaz az animére is hogy BD-re javították.
Egyébként fain kis rész volt. Kakashit meg agyon vágnám legszívesebben. Csajozós technikát akar adni Sasukének a lányával kapcsolatban?
A Sharingan-t nem csak a negatív érzések befolyásolják. Gondolj csak Uchiha Obito esetére. Az övé azért aktiválódott, mert meg akarta védeni a legjobb barátját, Kakashi-t. Ha valaki nagyon vágyik valamire, én azt semmiképp nem nevezném negatív dolognak.
Vagy hozhatnám példának Sarada-t is. Az övé amiat debütált, mert nagyon izgatott lett, hogy végre láthatja az apját. Ezt is negatívumnak könyvelnéd el?
Másik remek példa, mikor Sasuke-nak előjött a 3. tomoe. Neki pedig az erős elhatározása idézte elő a fejlődést, hogy elvágja minden múltbéli kötelékét és csak a küldetésének éljen. Meg persze az adrenalin a harc miatt
Ez szerintem bonyolultabb mert ha megnézed akkor egyik se volt teljesen boldog mikor aktiválódott Obitoban benne volt hogy egy béna volt Kakasi-hoz képest és mikor elhatározta magát hogy nem áltatja tovább magát és nem hazudozik akkor jött elő szóval elég vegyes érzelmei voltak ez ugyanúgy igaz Sarada-ra is mert ha belegondolsz mit gondolhatott magában hanyagolja az apja nem is törődik vele szóval neki is elég vegyes érzelmei voltak ha jól emlékszem össze is veszett Sakurával pont emiatt. Sasuke-nak meg mikor volt Happy ? mikor a legvégén döntetlen-t hozott ki Narutoval talán.
Annyi biztos, hogy mindig van egy domináns érzelem, ami előidézi a változást a használóban és ez nem csak negatív lehet. A pillanat határozza meg, hogy épp melyik érzelem kerekedik felül.
Nézd meg újra, mikor Sarada felébreszti a Sharinganját. Örömkönnyeket hullatott és alig várta, hogy odaérjen.
Sasuke pedig megnyerte a harcot, csak a végén mégsem ölte meg Naruto-t.
Erős érzelmek keltik életre a Sharingant. És kellenek is a fejlődéséhez is. Legyen az pozitív vagy negatív.
Viszont a fejlődéséhez igen erőteljes hatások is kellenek. Pl miket láttunk Sasuke esetében mint fejlődést kiváltó indokot? Elsőnek is a Haku-val való harcot majd a Narutóval való harcot. Rá volt kényszerítve hogy fejlődjön mert nem volt képes követni az ellenfele mozgását. És hát Obitó esetében is hasonló volt. Volt érzelmi ok de kényszerítő hatás is hogy lássa az ellenfelét.
Ehhez hasonló meg volt már az eddigi Borutó részekben is mégse fejlődött. Ezért várnám én már annyira a fejlődését. Nem várom én hogy hamar teljesen kifejlet legyen de végre egy újabb pont nem ártana legalább az egyik szemében.
@Kerlon te teljesen átírtad a Naruto basszus. Obito nem azért aktiválta mert meg akarta védeni Kakashit. Nyilván ez is közrejátszott de nem ettől jött elő a Sharingan. ha megnézed a Sharingan mindig harc közben fejlődik szóval nem mondhatod hogy bármi pozitív hatás miatt történik. Obitóék halálos veszélyben voltak. Obito eltökélte magát hogy nem lesz nyápic igen de attól még az ALAP érzelme a félelem volt ami előhozta a sharingant.
Sasuke akkor kapta meg mikor Itachi lemészárolta a klánt. Második alkalommal mikor Hakuval harcolt és harmadik alkalommal mikor Narutóval. Egyiket se mondanám boldog pillanatnak. És akkor még nem említettük a további fejlődéseket ugye amiket konkrét gyilkosságokat igényelnek.
Sarada az egyetlen kb akire talán azt lehet mondani hogy boldogság miatt jött elő az 1. tomoe. Bár az is inkább izgalom mint boldogság és ugye az izgalom nem feltétlen boldogság sőt inkább a félelem egyik alapeleme. Nem beszélve arról hogy utána mi történt ugye mert az apja majdnem lekaszabolta.
az ő esetében egyébként az lesz majd érdekes miként fejlődik tovább mert az első hármat simán elérheti ahhoz elég a komoly harc. De onnantól mint tudjuk ölnie kell.
De hogy szó essen a heti részről is. Nem semmi agyhalál volt. Kicsit csalódtam hogy Hanabi nem mutatott semmi extrát bár ezt már megszokhattuk, nem az időseké a terep jelenleg. Nyilván lesznek majd olyan részek is mert a fiatalok fejlődéséhez kellenek lásd Part1 Naruto. Namida meg nem véletlen kapta a nevét. Viszont az a Kanári sikoly valami hihetetlen főleg a lézeres verzió. A következő rész végre a másik kedvenc családomról szól szóval várós. Egyébként nem lenne rossz majd látni pl Hinatát is mesterként.
Kerlon nem sokat téved skacok. Kakashi idejében nem sok jó Uchiha élt, mint Obito .
Obito esetében valóban pozitívumként ébred fel a Sharingja, mert megvédeni és nem öli akarta Kakashit. Rinről se feledkezünk meg, aki Obito szintén megmenteni akart.
Talán az is közrejátszott, hogy stressz ,rivalizálás, legjobb barát, szerelme Rin stb.stb .De abban pillanatban inkább pozitívum,mint negatívan ébredt Sharingaja .
De ha abba is belegondolunk, hogy Sharingan ébredést lényegében csak 3 esetben Obito Sasuke és Sarada esetében láttunk ez megint csak nem olyan nagy viszonyítási alap.
De az szerintem is áll hogy erős érzelem (stressz, veszély) hatására és hogy főleg harc közben fejlődik. Ezért is lett volna valamennyire jó az előző rész amikor említettem.
A heti részről meg annyit hogy elmegy. Tényleg új szereplők új érdekes jutsuk jelennek meg. Mindegyiknek tényleg az a lényege hogy tudd az erődet stilizálni és összpontosítani. Ez a mesterek feladata. De ez a rész számomra már megint nagyon nyavalygós és érzelmes volt. Valódi harctól kicsit mást várna el az ember. Kereskedők gyalog járnak amikor más van vasút meg hasonlók? Na meg a rablók vihorásznak?
De egy jó Hinata Himawaris rész én is olyan szívesen megnéznék. Bár félő pont ők nem szerepelnek az endigben.
Következő részről előzetesen meg annyit hogy gyerek politizáljon? MInek meg pont az apja ne tenné mikor a hokage jobb keze?
Alapvetően nem volt rossz rész. De sablon miatt volt unalmas. Semmiből jött ellenfelek, akik jöttek, láttak majd elverték őket, Himawari amatőr megmozdulásai és 1 mellékszereplő sztárként kezelve a többiek idiótán leszerepeltek.
Nagyon érezhető volt a mai résznél, hogy eredetileg nem 1.részre tervezték .---
Ennek a résznek csak akkor lesz értelme, ha ezt a fejlődést később is látni fogjuk .Az mindenképp pozitívum, hogy a legproblémás gyerekkel foglalkoztak és végül kreatív jutsu lett+ jó látni a víz jutsukat.
Sumire még mindig csalódás .CAtgirl is többet várok .
Ugrás a fórumra: |