Nincs harag, nem kell szabadkoznod, nagyon örültem a kérdésednek, így talán több emberhez el fog jutni az információ. És köszönöm a megértésedet.
Boruto anime
Először is köszönöm a folyamatos munkátokat!
Húú, na erről a részről bőven van mit írni.
Először is, másfél fejezetet dolgozott fel, ami elég szép tekintve, hogy ez a Boruto manga esetében 60 oldalt jelent. Ráadásul még extra Karás jelenetet is kaptunk, ami külön piros pont.
Sok dologban változtattak a mangához képest, ami néhol nagyon jól jött ki, máshol meg inkább gyengébben.
Először is, Sumire (my Waifu <3) itt nem volt túl beszédes, főleg nem a Boruto-hoz való vonzalmáról. Mondjuk a mangában eleve másabb személyiség, ami elég fura nekem, mert ugye ez úgy volt -kis mellébeszélés time- hogy a Boruto Movie és manga elején még nem voltak kidolgozva Boruto osztálytársai, mert eleve nem is foglalkozott az akadémiai és chunin vizsga előtti időszakáról. Aztán az animében megkaptuk ezeket a osztálytárs mellékszereplőket és pár rész alatt azért csak látszódott mindegyiknél, hogy milyen lesz a személyiségük, jellemük, tulajdonságuk, amik alapján egyértelműnek kellett volna lennie, hogy Sumire inkább egy visszahúzódóbb és szerényebb lány. Mangában viszont a borítón simul Saradához és gondolkodás nélkül nyíltan beszél vele a szerelemről és ki is mondja, hogy őt érdekli Boruto... Ehh... Szóóóval ebből a szempontból az animés verzió jobban tetszett (mégha kevesebbet is kaptunk így belőle).
Aztááán az epikus Bábharc közben megkaptuk Katasuke flashback-jét, ahol megmondják neki, hogy Genjutsu áldozata volt. Mangában itt AZZAL KEZDI Ibiki, hogy "ez bizalmas ügy", szóval innentől kezdve teljesen egyértelmű miért hallgat a doki, míg animében EZ ÚGY KIMARADT és emiatt olyan, mintha önszántából nem közölné Borutoékkal, mert tudom is én pl. foltot hagyna a büszkeségén vagy úgy bármi... Mangában sokkal egyértelműbb volt ez az egész, emiatt kedvelhetőbb is a Katasuke.
Végül pedig a harmadik nagy változtatás, AMI AMÚGY A LEGNAGYOBB BTW:
Mugino karaktere:
Mangában csak egy random ninja volt, akit valahonnan ismer Konohamaru, emiatt a kutyát se hatotta meg az, hogy feláldozta magát.
ANIMÉBEN VISZONT MÁR TÖBB, MINT FÉL ÉVE ISMERJÜK ÉS ELÉG RENDSZERESEN SZEREPELT. Megkaptuk a háttérsztoriját, a slice of life dolgait és még so-so meg is szerettük a karaktert, legalábbis valamennyire hozzánk nőtt... így... ELÉG DURVA VOLT ITT A HALÁLA. HATALMAS RESPECT AZ ANIMÉNEK ENNYI FELVEZETŐ UTÁN. Az anime-canon dolgok tényleg nem fillerek!!!
Összegezve a dolgokat, szerintem zseniális epizódot kaptunk. A háttérzenéket is nagyon jól eltalálták, a hangulat meg feltette az i-re a pontot.
Ami nem tetszett, az a fentebb említett Katasukés dolog, pár helyen a fejek rajzolása illetve a zseniális döntéshozatal, hogy inkább meneküljünk el, ahelyett hogy kihasználnák, hogy miénk a "High Ground" és simán legyőznénk Ao-t, aki a törmelékek között van... ááá hülyeség, fussunk inkább messzire XDD Meg Mitsuki se nagyon csinált semmit, de igazából ezek az utóbbi dolgok a manga hibája.
Az anime szinte tökéletesen odatette magát, emiatt is tudtam róla ennyit írni! Le a kalappal!
Köszi a fordítást és lektorálást is!
Ezúttal csak egy fél fejezet lett feldolgozva, ami kb. 20-25 oldalt jelent. Érezhető is volt a részen, főleg az első felén, mert NAGYON el volt húzva a beszélgetés és csak 1 jelenet/szál volt végig. Annyi történt igazából, hogy Katasuke végre elárulta Borutoéknak, hogy mi is történt vele a chunin vizsga során.
Aztán a rész második felében kaptunk egy anime-only Karás jelenetet megint, gondolom itt próbálták feldobni az amúgy BAROMI UNALMAS EPIZÓDOT, kicsit talán sikerült is, de semmi extrára nem kell gondolni.
A végén pedig miután kibeszélték az Élet Értelmét is, Borutoék végre akcióba léptek... A következő rész NAGYON jónak ígérkezik SOK EKSÖNNEL, viszont ez rohadt unalmas lett...
Köszi ezúttal is!
Több, mint másfél fejezet lett feldolgozva, ami kb. 66 oldal, szóval a tempóra nem lehet panaszunk!
Egész tetszetős Ao Mini Boss fight-ot kaptunk! Boruték szépen összedolgoztak és legyőzték őt 5v1-ben (bár Sarada nem sok mindent csinált, de Katasuke eszközei hasznosak voltak végül, ezért beleszámolom őt is). A harc animációk teljesen korrektek voltak és a háttérzenéket is jól választották alattuk. Bár a mangában kicsit durvábban győzi le Boruto Ao-t, de itt az animében meg nagyon jó volt az érzelmi töltet a végén, főleg amikor Mugino-ról volt szó. Emiatt jobban is ütött, hogy ennek ellenére nem ölte meg végül.
Tetszett a Star Wars-os utalás is a fénykardoknál. Amikor Boruto fogta kék volt, amikor az ellenséges Ao akkor vörös XD Zseniális!
Köszönöm a munkátokat! Ha eddig a fordítást köszöntem meg, kérlek nézzétek el nekem, mivel laikus vagyok. Minden esetben a teljes csapat munkájára gondoltam! Kívánok nektek erőt, egészséget és kitartást a további munkához! Rendkívűli örömet okoztok vele, amit soha nem fogok tudni viszonozni!
Ugrás a fórumra: |