Egyetértek. Eileennek nem a lezárásával volt gond, hanem Erza (újbóli) erőltetésével.
August más történet. Ha nem lett volna előtte Eileen, nekem nagyon tetszett volna, így elég nagy csalódás, hogy mind két főpajzs így végezte.
Azzal egyetértek, hogy nagyon sok téren elment a manga egy olyan irányba, ami nem vezet sehova, de azok a dolgok, amiket felsoroltál dungeon, Erza verhetetlensége, Luxus epic jelenetei, a fanservice a párosok között, ezek már mind megvannak több száz fejezet óta, és Erzán kívül szerintem nincs is baj velük. A háborúnak más a problémája, leginkább a súlytalanság, komolyanvehetetlenség és alkalomadtán giccsesség.
luna-
Igen, nyilvánvaló, hogy Gildartsék példája fogta meg Augustot, de ez így akkor is hatalmas WTF, csak így, hirtelen, ki kellett volna bontani. Habár mondom, nekem még tetszett is volna, mint egy megtört-hatalmas mágus önfeláldozása élete végén, ha nem lőtte volna le UGYANEZT pár résszel ezelőtt Eileennél.
rothingen-
Igen, megérezte, hogy van ott valaki, de biztosan nem ismert rá a fiára. Nem is teheti, hiszen nem is tudja, hogy van neki.