Köszönöm az újabb fejezetet. Herkules ebben állatiul nézett ki
[Naruto-Kun Projekt] Shuumatsu no Valkyrie manga
Továbbra is ez a kedvenc harcom, illetve tartom magam hozzá, hogy egyben a "legjobb" harc is.
A helyszín hangulatos volt, a harc bővelkedett csavarokban. A karakterek remek ellentétei egymásnak, nemcsak korban, megjelenésben, személyiségben, de elvekben is. Pont emiatt a "színváltoztató" harcnak is nagy jelentősége volt kettejük között. Jack nyerte a ragnaröki küzdelmet, de elismerte a vereségét Herkules megtörését illetően, nem távozik elégedettséggel. Az, hogy Jack miket túlélt szerintem nem hihetetlen, ha azt veszem figyelembe, hogy a vére volt a Völundja, így az egész teste olyan erővel rendelkezett, ami szembeszállhat az Istenekkel.
Ó, még mielőtt elfelejteném, az animének lesz 2. évada. Nem írom le a nyilvánvalót az elvárásokról, vagy hogy miben kell fejlődniük.
Bastian írta:
Az, hogy Jack miket túlélt szerintem nem hihetetlen, ha azt veszem figyelembe, hogy a vére volt a Völundja, így az egész teste olyan erővel rendelkezett, ami szembeszállhat az Istenekkel.
Jogos. Én értelmeztem helytelenül a végét. ^^
A többinek viszont helyt adok. Ádám esetében az a nagyszerű idézet sokakban megmaradt, de azt, hogy ő mennyi mindent kibírt (A harc vége ellenére) nem igazán láttam negatívumként felhozva, pedig Zeusz tata tuti erősebbet csapott többször is, mint Herkules. Nem beszélve a szemeinek túlterheléséről.
Először is köszi srácok a fordítást és a munkát! Jó pihenést, megérdemlitek!
Magáról a harcról... nem tudom mit gondoljak. Nagyon-nagyon reméltem, hogy nem fogják kihozni Jack-et győztesnek, ill. nem fogják Jacket "megváltani", úgy, hogy ő maga nem mutat megtérést.
Dehát kihozták. Amikor láttam, hogy megint feláll, megint talpraáll, ill. beviszi a csapást... hát komolyan azon gondolkodtam, hogy oké, akkor nekem ennyi elég volt ebből a mangából. Brünhild (aki már ezen kívül is idegesítő volt párszor számomra) és Jack erőszaktevése a fiatalabb valkűr húgán akkor ezzel igazolva lett? Visszatér a fegyverből, ahogy Kojiro valkűrje, és megy majd tovább az élet, mintha mi sem történt volna, hiszen végülis "szükséges" volt az, amit tettek? Jack igazából végig csak szeretetre vágyott? És ha igen, ez jobbá teszi a tetteit? Vagy legalábbis megoldást hozott a személyének? Megváltozott Herkules szeretete által?
De el kell ismerni, hogy szép lett a vége Herkules halálával, ahogy az is pozitívum valamilyen szempontból, hogy tényleg egészen a legvégéig (az ölelésig) nem voltam benne biztos, hogy mi fog történni (ha valami, én azt gondoltam, hogy nem fogják kihozni Jacket győztesnek, mert... csaknem).
Az másik kérdés, hogy az emberek miért állhatnak ki ilyen ütéseket, mint amit Jack kiállt. Persze tényleg lehet mondani Ádámra is, de (persze ez lehet, hogy teljesen téves értelmezés) nekem Ádám kicsit eleve emberfelettinek tűnt a mozgásával (vagy a szeme segítségével sikerült már kitérni is Zeusz ütései elől?), Kojiro végsősoron nem kapott be annyi ütést, az első ember meg elég gyorsan vesztett is (és ő szintén nem tűnt fizikailag átlagos krapeknak), Jack viszont tényleg fizikailag (legalábbis erőre, ha nem is agilitásra) egy teljesen átlagos embernek tűnt, persze elképesztő képességekkel... de akkor is. Na mindegy, nem ez a fő problémám. A véres kesztyűs fordulatot meg nem igazán éreztem akkora fordulatnak - nekem legalábbis ez volt szinte az első gondolatom, amikor közelről mutatták ahogy folyik a kesztyűre a vér, miután kihangsúlyozták nem is egyszer, hogy MINDEN amit megérint, fegyverré válik.
Kicsit most elegem lett úgy érzem ebből a sztoriból 29 fejezet (és a szenvedős 12 anime rész) után. Most nem igazán érzem úgy, hogy érdekel, mi lesz a következő párosítás, ill. a harc lefolyása, nem tudom, tudnak-e még igazán újat mutatni, ha már a négy harcban is kicsit érzek egy bizonyos fajta repetíciót (ami persze lehet nem is csoda, elvégre hányféleképpen lehet fordulatosan megcsinálni egy harcot). Az első harc eléggé hidegen hagyott, az Ádám-Zeusz harc sem nyűgözött le annyira, viszont ott volt a manga legemlékezetesebb pillanata (egy apának nem kell ok, hogy megvédje a gyermekeit), ami igazából rávett arra, hogy necsak beleolvassak átrohanva, hanem tényleg üljek le rendesen olvasni a mangát. Azután pedig Kojiro pedig előnyből indult, mert számomra nagyon érdekes a klasszikus Japán, a szamurájharc, így nekem talán az a harc az eddigi kedvencem (bár ott meg Posszeidón volt idegesítő ). S ez a harc sem indult rosszul (meg persze nem is végződött rosszul ha pusztán a harcot nézem), Herkulest kicsit egysíkúbbnak ill. kibontatlanabbnak éreztem, de Jack nagyon érdekes karakter, viszont nem tudom, tetszik-e az az üzenet, meg az a csomagolás, amit a végén kaptunk.
De majd meglátjuk, mi lesz ha visszatértek a pihenésből És akárhogy is, köszi még egyszer a munkátokat.
Ajaj, az FT harcok befolyásának túlzott nyomát félem felfedezni, Jon. Szerencsére én csak PTSD-vel küzdök, de téged átvett a FEERI TÉÉRÜ NO MÁDOSI szellemiség. Sajnálom.
Jack nem lett megváltva. Az emberiségnek van gonosz oldala, ezért onnan is lehet harcosokat válogatni. Nem mindenki egy példakép, sőt, de a cél szentesíti az eszközt. Herkules adott egy érdekes felállást az egésznek, mert átlagos esetben ő lenne a jó oldalon álló karakter, akinek szurkolni kellene, Jack pedig a megvetendő gonosztevő, de az élet most úgy hozta, hogy a gonosztevő küzd az emberiségért. És ha már küzd, akkor győzedelmeskedik. Borzasztóan örülök, hogy kaptunk egy ilyen végeredményű harcot, és nem megint az erkölcscsősz propaganda győzedelmeskedett.
Bastian írta:
de a cél szentesíti az eszközt.
Ugrás a fórumra: |