És azt már túl bonyolult végiggondolni, hogy az elcsatolt területek miatt az ország gyengébb lett és ezáltal neked is rosszabb?
Duma topic 14
Itt az, hogy gazdaságilag szar lett minden (merthogy külön-külön nehezebb a Kárpát-medencének, az szerintem egy egyszerű tény), az szerintem messze a másodlagos. Itt emberi életeket aláztak meg, (és igen, sajnos aláznak ma is, ahogy a marosvásárhelyi nénit), családokat szakítottak ketté, tök random, egy népet, nemzetet szakítottak szét, és a nagy baj, hogy ennek a nemzetnek a nagyobbik fele ezt már le sem szarja.
Arról nem is beszélve, ami később történt. Azt hiszem elég, ha annyit mondok, hogy ha hivatalosan nézzük, én háborús bűnös vagyok Szlovákiában, és az államnak jogában állna elvenni mindenemet, ha lenne olyan hülye, mert a Benes-dekrétumok még mindig érvényben vannak. És háborús bűnös minden magyar csecsemő, aki ma született. Merthogy magyarság kollektíven háborús bűnös nép. Persze ez már nincs gyakorlatban (sokan és sokat tudnának mesélni azokról az időkről, amikor még gyakorlatban volt...), de mennyire durva már, nem? Itt vagyok, 2016-ban, 19 évesen, friss érettségivel, életemben nem fogtam még igazi, emberre veszélyes fegyvert, de háborús bűnös vagyok.
És Szlovákia EU tag, mellesleg még elméletileg fejlettebb körülményekkel is, mint Magyarország.
Arról nem is beszélve, amikor Komáromban az eladónő nem szólal meg magyarul, pedig tökéletesen érti.
Ha nem fogja fel valaki, hogy ez...egyszerűen megalázás, jogtiprás, akkor már fölösleges beszélni gazdasági okokról.
Pedig amúgy amit gman mond, az is tökéletesen érthető. Én sem tudok úgy végignézni az Alföldön, mint Petőfi, mert nem ott születtem, nem ott nőttem fel.
De attól még azt is enyémnek tekintem, miénknek tekintem. Magyarnak tekintem.
Eredetileg a románok Debrecen mögé akarták volna a határt. Mindig elgondolkodom azon, hogy milyen durva, egy tollvonás, és 100 év múlva már azt is lerománoznák a pestiek, mint mondjuk Nagyváradot, ami Magyarország majdnem közepén volt.
Persze tisztelet a kivételnek.
Komolyabban véve ezt az egészet és kissé nagyobb távlatból, mindenkinek köze van mindenhez, ami a Földön zajlik, mert része és lakója a bolygónak kivétel nélkül minden ember - és egyébként ez így is van, különösen ha egy fajról beszélünk, ami akkor is tagjainak egymásratámaszkodására épül.
De az, hogy te magad hogy vélekedsz arról, mihez fűzöl érzelmeket (elvégre erről van szó - hogy te érzel-e valamiféle kapcsolatot, kötődést XY iránt) már egy teljesen más dolog/téma. Attól még te benne maradsz ebben a rendszerben, az hogy te miként vélekedsz róla ugyan változtat a dolgokon, a tetteiden, gondolataidon, de az illúzió.
Én kicsit úgy érzem, hogy ti ezt a kettőt próbáljátok szembe állítani egymással, pedig amúgy ez abszolút párhuzamos.
Én pedig egy rendkívül precíz és összetett farmgépnek.
De aki úgy gondol az arabokra pl. hogy egy nagy család vagyunk, az meg fog lepődni, amikor elkezdik egy életlen késsel levágni a fejét.
Biológiailag biztos. Bár akinek annyiból áll létezése, hogy táplálkozzon, aludjon és szexuálisan legyen kielégítve, azt tágabb értelemben nem hívnám annak. De legyen. Ember. És akkor mihez kezdesz vele? Mesélsz neki a szeretet és összetartozás erejéről?
Nyilván ez nem mindenkire érvényes közülük. De sokra. És tilos ezellen fellépni jelenleg.
Egy ehhez hasonló sámánt 2 napja láttam a kocsmánál az ablakunk alatt.
5CP Keiter írta:
Attól még ember.
különösen ha egy fajról beszélünk, ami akkor is tagjainak egymásra támaszkodására épül.
gman, egyszer annyira meg akartam gyógyulni, hogy tudjak tanulni a közelgő bikém szigorlatomra, hogy véletlenül megmérgeztem magam paracetamollal. Kb. most te is ezt csinálod. Minél többet beszélsz, annál rosszabb lesz.
Ugrás a fórumra: |