Ez hülyeség amit írsz gman. A lengyelek 123 év után szerezték vissza az országukat, nem a kétharmadát vették el, hanem a teljeset. A zsidók kb. 1500 év múlva szerezték vissz a hazájukat, szintén nem a kétharmadát, hanem a teljeset. A magyarok is túléltek már egy "Trianont", ami 150 évig tartott, csak azt török megszállásnak hívták. A trianoni (párizsi) béke nem a halál, hanem csak egy aktuális probléma, ami megoldásra vár.
Sose jönnek vissza azok a területek és ebbe évszázadokon belül mindenki bele fog nyugodni, mert a 100 éves sérelem az fáj, de az 500 éves talán nem annyira.
Igazából én totál el tudom képzelni, hogy visszajönnek, persze nem visszafoglaljuk őket, arra nem sok esélyt látok a közeljövőben. De arra igen, hogy a Szent Korona területei valamilyen, akár békés módon újra egyesüljenek. Főleg külpolitikai okokból. Ha Nyugat-Európa a saját hülyeségéből polgárháborúba süllyed mondjuk, vagy tényleg kiépül ott egy kalifátus pár évszázadon belül, keletről meg szintén fenyegetnek a muszlimok, sőt az oroszok is, a Monarchia utódállamainak (a veszett Ausztriát leszámítva) nem sok lehetősége marad, csak az összefogás, és egy erős unió kialakítása erős vezetéssel. Ennek megvan a történelmi alapja és az ideológiai háttere is. Elég megnézni, hogy Kelet-Európában mindaddig nem voltak összetűzések vagy bomlások, amíg itt voltak a törökök, és magyar-lengyel-szlovák-horvát mind harcolhatott a közös ellenség ellen. Aztán most megint özönlenek be a muszlimok, és a kelet-európai országok között Trianon óta nem látott összefogás van.
Ha majd igazán rászorulunk, mind rá fogunk majd jönni, hogy a békediktátum utáni veszekedés, uszítás és gyűlölet mesterkélt volt, és ezer évig együtt élő testvérnépek ellen szólt, és akkor arra is rádöbbennek majd, hogy egységben az erő, és össze kell fognunk. Már pedig rá fogunk szorulni egyszer.
500 év rengeteg idő, addig ezerszer átrajzolódik Európa.
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
A Krím félsziget is visszatért Oroszországhoz, pedig senki se gondolta volna. Mégis megtörtént. Novorosszija meg független lett. Erre se számított senki.
Szóval, miért pont a magyar területek ne térhetnének vissza? Lehet pillanatnyilag nem tűnik esélyesnek, de 2013ban még a Krím visszatérésére se számított senki se, egy év múlva meg bumm.
Amúgy szerintem a Szovjetunió is vissza fog térni.
Nyilván amit Saphi mond az nyilván logikus, csak az nem Magyarország lesz, legalábbis nem a hagyományos revíziós értelemben. Egy szövetségben a szomszédoknak azért kicsit nagyobb hatalmuk volna, mint régen, főleg, hogy a számbeli arányok rendesen megváltoztak.
Jó, megint kezdem eltrollkodni, inkább megyek aludni.
(Kazekage, te meg menj már az anyádba.. Seggfej.) Én meg ezt gondoltam , dúdudúú.
Ja, őh, magamban. Látod, zárójel meg minden.
Már kb írtam erre egy harminc soros hozzászólást de úgy gondoltam hogy egyrészt nincs kedvem Aesnek munkát adni, másrészt meg nem érdemled meg hogy személyes kötődésemet elmeséljem neked, vagy rávilágítsak a butaságodra. Pont azt az anyázást érdemled amit kaptál.
[img]http://kepfeltoltes.hu/160604/13346986_872573392882956_6260839885258714253_n_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Ez tényleg teljesen engem tükröz, mivel nekem még mindig egy régi Nokiám van, amin már volt FB-k meg miniopera és jah, engem kiszolgálnak a kocsmában nem úgy, mint a 12 éves gyereket az okos telefonjával. Na jó igazából csak azért linkeltem, mert Tom Cruise van rajta. (Ezt azok értik, akik figyelmesen olvasták Lew képregényét.)
Te meg pont akkora görény, amekkorának gondollak. és köszi, pont nem vágyom tőled semmire. Bár ignorálnál végre tényleg, ahogy egyszer régen egy meseszép napon ígérted. *.*
És ja, ne lopjad már más hatáskörét, anyád nem tanított rá meg? Ejnye, ejnye.
Amúgy megmentettem valamelyik nap egy fulladozó szentjános bogarat. Fura , hogy a bogarak milyen nehezen tudnak a hátukról átfordulni és emiatt képesek lennének egy centis vízbe is belefulladni.
Csak hogy ne a buta Kazekagéról szóljon már a hszem.
Ja, az iménti mondat a bekezdés elején van igazából.
A Krím félsziget is visszatért Oroszországhoz, pedig senki se gondolta volna. Mégis megtörtént. Novorosszija meg független lett. Erre se számított senki.
Szóval, miért pont a magyar területek ne térhetnének vissza? Lehet pillanatnyilag nem tűnik esélyesnek, de 2013ban még a Krím visszatérésére se számított senki se, egy év múlva meg bumm.
Amúgy szerintem a Szovjetunió is vissza fog térni.
Kicsit más a felállás azért. Krímen papíron(valós, nem valós, nem számít) vissza akartak csatlakozni. Lehetne tanulmányozni, hogy Trianon óta milyen a népesség eloszlása a területeken, mekkora átvándorlások voltak és hogy jelenleg milyen arányban van ezekben a térségekben az etnikumok.
Politikailag is nehezen elképzelhető a revízió. Eu szinten kivertük a biztosítékot, Nato szinten meg szintén esélyünk nincs, mivel többen vannak akiknek érdeke, hogy maradjanak a területek úgy ahogy most van. Horvátoknak turisztikai szempontból, szlovákok és a románok meg szimplán jó szomszédi viszonyból tennének keresztbe. Bár sejtem, hogy csak naiv könnyed, esetleg humorosnak szántad a feltételezést is, de azért maradjunk a földön és lássuk be, hogy amíg nem lesz egy buzi miniszterelnökünk rózsaszín öltönyben(aki legalább 4 etnikum keveredéséből jött össze), addig nem leszünk annyira píszík, hogy a dolog akár poén szintjén is felvetődjön a nagyvilágban. Bár ez az én véleményem, örülök neki, hogy azért olyan is van , mint a tied. Fény vagy a sötét, komor és sztereotíp magyarok közt.
Nyilván tudom, hogy a két dolog nem ugyanaz. Sőt, teljesen más helyzet. A párhuzam erőltetett volt, csak azért vettem elő, mert arra akartam rávilágítani vele, hogy a világrend sose állandón. Bármikor jöhetnek olyan változások, az események egy olyan együttállása, amire senki se számított, és nekünk kedvező lehet. De ez nem jelenti azt, hogy lesz is ilyen, csak annyit, hogy nem lehetetlen.
Székelyek kisebbség, vagy többség azon a 102 181 km2-en? Nem azt írtam, hogy nincs igény rá a magyar származásúak körében, hanem azt, hogy főre számolják az igeneket és a nemeket, nem pedig etnikum alapján.