Uh dejó hogy eszembe jutattad, hogy meg kellene néznem a mostani évad második felét. Félbe hagytam.
Duma topic 14
Kazekage írta:
Az egyetlen lényeges játékról bezzeg senki sem írt.
https://www.youtu...iayfb1rrs0
Most hallgattam meg az Apuból a Fantasy előadást és azért szomorú, hogy Puzsér mennyire álértelmiségi és kiütközik a különbség közte és FAM között. Puzsér amiről semmit sem tud, még akkor is általánosítja és úgy beszél róla, mintha ismerné az adott dolgot. Közben meg azért ekézi más előadásokban az olyan prolikat, akik teljes meggyőződéssel beszélnek érvtelenül a saját tévhitük mellett. Most kell hallgatnom valami Hajdú Péter ellenes dumát tőle, hogy visszanyerje a szimpátiámat. xD
Ez itten a lényeg, minden más hazamehet.
https://www.youtu...iutOCmk97E
Mondjuk a drunken whalert berakhatták volna, de az meg triggelei Saphit. Meg Delilah is mit keres itt, hát őt már kicsináltuk Dauddal.
Én most ezen a műsoron akadtam le.
https://www.youtu...8N5sZFQbrk
https://www.youtu...QANum99vns
https://www.youtu...cVrm2dCf0s
Valahogy haza kellene mennem már a koliból. XD De semmi kedvem... ráadásul valahogy bemászott egy poloska a ruhásszekrénybe... hát én már biztos nem fogom kikeresni onnan. Megmozdítottam egy ruhát és bááá mindent elárasztott a szaga... ennél már csak a poloska ízű málna a jobb. Amúgy sosem értettem, hogyan van az, hogy pont olyan az íz élménye, mint az olfaktoros inger keltette érzet.
Szombaton véget ért a vizsgaidőszak... legalábbis nekem meg 2 embernek, a többiek a bandánkból korábban végeztek. Ha minden igaz, az átlagom 4, 766667 , ami még így is max. középtájon van, ha majd felállítják az ösztöndíj sorrendet.
( aztán ki tudja, amit tudok a többiekről, az az, hogy 33 kredit alatt senki se vett fel, aki államin van. Azonban még így is csak 1 dolog nem úgy jött össze, ahogy akartam, ennyi tellett tőlem... ) Amúgy szerintem baromira nevetséges az egész. Kap 10-12 ember tanulmányit, mert 25 állami hely van ( ha jól tudom ) évfolyamonként pszichon, a legalacsonyabb összeg kevesebb, mint 6000, a maximum pedig 45000 Ft/hó. amúgy én nem tudom a 45000 alatt mi van először.
Az ösztöndíjhatár 3,73 volt erre a félévre, és a barátnőm 4,4-re kapott 11 ezer forintot. Ez azért nagyon vicces... am lehet 45000-et csak 5 felettire adnak. Persze mindenki tudja, ki az a lány, de én tőle nem irigylem. Antiszociálisnak lenni rosszabb, mint butának lenni. Mivel én egyik sem vagyok, örülök. Az a lány is biztos boldog a maga módján, de nekem elegem lett abból az életformából 8. osztályban. Akkor iskolaelső lettem, de a gimiben 1 hónap alatt rá kellett jönnöm, hogy olyan szinten a béka segge alatt se vagyok, hogy a továbbiakban nem próbálkoztam annyira.
Persze elvész a motivációd, ha az anyagi helyzeted miatt korlátozott lehetőségeid vannak, már úgy eleve. Nem hiányoznak a flancos egyetemek. Jól esik azon röhögni a többiekkel, ha egy vasunk sincs az adott hónapra. Nem, mintha a kutyát érdekelné, mennyid van. Aki nagymenő akar lenni, azt lenézik. Ha tartanak 1-1 nagyzolós, pénzes partit, arra elmegy az, akit az a megtiszteltetés ér, hogy elhívják, de nem tulajdonítanak neki jelentőséget. Engem sosem fognak meghívni ilyen helyekre. A dolog roppant egyszerű: balatoni, falusi paraszt vagyok. XD És, ha ez kell a boldogsághoz, a fene akar nagyvárosba költözni.
A legfontosabb dolog pedig, amit megtanultam az egyetemen, az az, hogy nem kötelességem tiszteletteljesen viselkedni az idősebbekkel szemben, ha a felfogásuk olyan, mint egy 10.-es középiskolásnak. Period.
Bocsánat, ezt ki kellett adjam. ^^
Én meg azt tanultam meg az egyetemen, hogy senki fszát se érdekli, hogy mikor lett vége a nyomorult vizsgaidőszakodnak, az átlagodra meg még kevésbé kíváncsi bárki. Meg nehogy már panaszkodj 45 ezer max ösztöndíjjal. Nálunk 23 ezer a max, amit kb 5,00-4,9-es átlagra adnak. Tudod mennyit kell itt gürcölni annyért?
Most amúgy teljesen nyugodt és idegileg stabil vagyok, amiért tegnap jó lett a szigorlatom, de még mindig hat vizsgám van hátra, és lehet, hogy emiatt kissé ingerlékenyebb, kissé szarabb ember vagyok, amiért nagyon idegesítenek a "huhú, vége a vizsgaidőszakomnak, 4,7-es átlagom van, de ügyes vagyok, dicsérjetek már meg" hozzászólások, vagy lehet csak elgurultak az antidepresszánsok, de az is lehet, hogy tényleg idegesítőek az ilyen álbölcselet szuper deep kommentek az egyetemi életedről, ami nem érdekel senkit.
Na, jó, békéljünk ki Luna, mert góóól.
Igazad van Saphira! Juhhúúú!
Amúgy átérzem a helyzetedet. Tudom milyen, ha valami óriási szívás. Megbuktam 2 nappal a vizsgaidőszak vége előtt egy tárgyból... totál kétségbeestem, mert ezzel 1 évet csúsztam volna, de végül csak meglett. Olyan szinten kikészültem 7 órával a vizsga előtt, hogy még egy legyet sem tudtam volna lecsapni, olyan szomorú voltam. 1 órán át bőgtem mire elaludtam, majd 2 órával később toltam tovább. Aztán meglett, a francba is. És csak azért meséltem el, mert most az egyszer végre nagyon örültem valaminek. Az előző félévemet kegyetlenül elb*sztam, és ennél csak rosszabb és rosszabb lesz. Fogalmam sincs, hogy miért 45 a max. itt, amúgy is elérhetetlen távolságban van.
Meg aztán, mindenki addig tud nyújtózkodni, ameddig a takarója ér. Elég sokszor feszegettem a határokat ebben az évben, és nagyon rossz az ilyen húzásaim miatt a padlóról felkelni, de most jó volt az időzítésem. Sajnos én versenyző típus vagyok, és ha itt az ösztöndíj rangsorért tudok csak versenyezni, akkor azért fogok. Egyébként is, ebben a szakmában olyasvalaki, mint én, nem nagyon fog tudni érvényesülni. És nap mint nap azzal küzdeni, hogy ne erre gondoljak, pokoli rossz. Meg kell tanulnom a mások lapjai szerint játszani. Ha ehhez néha az kell, hogy nem tudok sajnálni másokat olyasmi miatt, amit ők választottak maguknak, akkor megteszem. Ezt nem lehet másképp kibírni. Az orvosisoknak joguk van lenézni mindenkit, ezzel nem fogok vitába szállni, mert ez itt is elfogadott tény. Mégsem teszik. Szuperjó.
Azonban a TTK utálja az összes pszichost kb. A BTK összes többi szakját nem, ezt az egyet. Nem szívesen keverednek velünk, de ez viszont is igaz. XD Nem semmi. Mondjuk, ami ott megy... nem mesélek róla, mert szájba találna vágni valaki.
Nem érzem, hogy nem szeretnek, annak ellenére, hogy időnként nagyon le kell cseszni, ha elszáll a pöttyös. Jó helyen vagyok. És még csak annyit tudok hozzáfűzni, Saphira, hogy nem baj, hogy olyan magas a határ, ez a diákoktól függ. Szóval a krémmel tanulsz együtt. Légy büszke rá! Légy büszke a képességeidre.
És meglesz ez a félév is, mint a huzat.
Gdat, ezzel én is így vagyok. :3
Pont akkor, mikor Saphi írt, akkorát üvöltött itt valaki, tiszta halálhörgés volt, én meg itt elmélyülten olvastam, és nagyon megijedtem tőle. XD Amúgy rengeteg erre a részeg most... az egyik a kukával dumálgatott. Kellett nekem Tescoba menni, de faterom hívott a meccsel kapcsolatban, és mivel csak 9-ig van nyitva a Spar, oda nem értem volna el. XD
Ja és barátaimat elkaptam a koli előtt. Meglepődtek. De te nem hazamentél? Akartam, mondtam, csak aztán nem. Majd a héten, jó itt nekem, senki se zaklat. :3 De tényleg. I'm the boss!
Ugrás a fórumra: |