Basszus, pont 8 szótag. Pedig utána már kötőjellel kéne, és beszólhatnék rá.
De most kedvem támadt egy kis Török Szultán/Fülig Jimmy levelezést olvasni erre.
8 szótag? Tiszta Octailluminati a dolog!
Rejtő utalások meg amúgy mióta vannak a fórumon?
Saphi:
Kicsit Pázmány Péteres a nézőpont, de igazából teljesen igazad van. Pont ezért rohadt vicces, hogy minden katolikus intellektuel eltekint efelett, pedig nekik aztán jól jönne, hogy valakire rádobhassák a szaros törülközőt. Bár lassan el is fog tűnni a katolikus egyház és átveszik a helyét a szekták. Mennyire meglepő, hogy a Hit Gyülekezete is kicsit a Barokkra emlékeztet. Rengeteg pénzt szereznek, felhúztak egy csilli-villi létesítményt, már csak a giccses szobrok és festmények hiányoznak.
Baptistákról nem sokat tudok, csak annyit, hogy vidéken próbálják besorozni a manipulálható középkorú cigányokat és egyfajta gruppenpartykat vezetnek fel a gyülekezettel. Hallottam olyan esetről, hogy valami beavatási rítus keretein belül majdnem megöltek egy fiatal lányt, mert folyamatosan víz alányomták a fejét. Viszont a bapsi ismerősöd örülhet, mert a Hit Gyülivel kapcsolatban jelent meg a videó, hogy izraeli gyerekeknek adták az országot. :'D
Cionizmus meg konkrétan a keresztény hitvallás alapja. Isten nem az emberiséggel paktált le, hanem a zsidókkal. Ez azért erős különbség és sok hívő ezt szókiforgatásnak tartja, pedig rohadtul nem az. Sőt, igazából az én elméletem az, hogy nem is az első ember pár Ádám és Éva, hanem az első zsidó pár. Lilitet is próbálja eladni az írás úgy, hogy Isten teremtette, de valószínűleg ez a dolog úgy kerülhetett bele, hogy amikor az ókori kultúrát visszanyerte Európa a perzsáktól, vagy az ő leszármazottjaiktól, akkor keveredhettek a kulturális elemek és találhattak bizonyítékokat a sumerekre. Szentírás azt írja, hogy mocskos boszorkány a Lilit, holott ő Istennő volt egy olyan kultúrában ami a Reform Rabbi eljövetele előtt több ezer évvel létezett. Ezért tehették be utólag a Biblia kronológiai vonalába azt, hogy Ádám Lilittel volt és bla bla bla... Az egész vallás egy tanmese a zsidóság megszületéséről, amit aztán kiterjesztettek Jézussal az újtestamentum buddhista hatásaival az emberiségre. Ez volt a rohadt nagy üzlet.
Igen Jézust a zsidók nem tartották prófétának, mert ők egy Dávidot vártak, vagy jobban fogalmazva, egy Mohamedet, aki el is jött a muszlimoknál és vérrel írta fel nevét az Arab-félszigetre. Egy ilyen kaliberű prófétát vártak, aki 600 évvel később meg is jelent egy másik kultúrában.
Holnap jó, de nem leszek fent sokáig mert hétfőn fél 6-kor kelek. Vegyél majd fel fel steamre, mert nekem ott van a játék. A nevem Senjougahara <3
Ts az van.
Wow, Ishida, elolvastad a hozzászólásom! Teljesen meglepődtem, azt hittem, láthatatlan vagyok egy ilyen méretű szöveggel.
Bár lassan el is fog tűnni a katolikus egyház és átveszik a helyét a szekták.
A reformáció óta nem tudják követni a kor haladását, mindig egy lépés hátrányban vannak. Lásd a mostani pápai nyilatkozatokat, ami miatt fél Európa majdnem áttért buddhizmusra, mert a dalai láma ki merte mondani az igazságot (vagy azt, amit az emberek hallani akartak), szemben a lábcsókolgató pápával. Bár meg is értem az egyházat is, eléggé matthelyzetben vannak egy olyan világban, ahol az agymosó média egy füttyszóval keresztbe tehet nekik.
Cionizmus meg konkrétan a keresztény hitvallás alapja. Isten nem az emberiséggel paktált le, hanem a zsidókkal. Ez azért erős különbség és sok hívő ezt szókiforgatásnak tartja, pedig rohadtul nem az. Sőt, igazából az én elméletem az, hogy nem is az első ember pár Ádám és Éva, hanem az első zsidó pár.
Ez így elég túlzás. Ádám és Éva nem volt zsidó, ez a Bibliában is ki van hangsúlyozva, ahol le is írják, hogy az első zsidó Izsák volt (a három zsidó pátriárka, azaz ősatya: Ábrahám, aki még szintén nem volt zsidó, az ő fia Izsák, és az ő fia Jákob). Ádám és Éva valóban az emberiség őse, és a Biblia ezen részében az emberiség kialakulását, származását magyarázzák az írások: Noénak három fia volt, Jáfet, aki az európaiak ősatyja, Sém, a szemiták ősatyja, és Kám, a feketék-afrikaiak ősatyja, akit Noé arra átkozott, hogy örökké rabszolgák legyenek a leszármazottai, amiért tiszteletlen volt vele.
Ábrahám Sém leszármazottja volt, és az ő fia volt Sárától Izsák (zsidók) és Hágártól Izmael (arabok). Ez mindkét nép történeteiben szerepel, csak azt mesélik máshogy, hogy ki volt az elsőszülött, és kit akart feláldozni Istennek (az arabok szerint Izmaelt).
Tehát ez a rész valóban a zsidók történelmét (is) meséli, de körülbelül annyira, mint amikor történelem órán az ókori Európa történelmével vezetjük fel a magyarok megérkezését a Kárpát-medencébe. Valójában ez az egész emberiségről szól (kivéve az ázsiaiakról, azok el voltak felejtve. ). A zsidók Egyiptomban lesznek a kiválasztott nép, ott köti meg Isten velük az Ószövetséget, amikor elküldi nekik a két kőtáblát, és kivezeti őket a sivatagból a Kánaán földjére. A katolikusok arra hivatkoznak az Újszövetség kapcsán (amit a protestánsok elfelejtenek), hogy Jeremiás prófétának (aki arról szónokol a zsidóknak, hogyha továbbra is ilyen pénzéhes romlott emberek maradnak, akkor egy külső veszedelem elpusztítja Jeruzsálemet, de senki sem hallgat rá, mert mindenki a jó dolgokat mondó hamis prófétáknak hisz, amíg meg nem érkeznek a babiloniak, és tényleg el nem pusztítják a várost) Isten egy látomásban közli, hogy a zsidók romlottsága miatt egy új szövetséget fog kötni az emberekkel, és ezt a katolikusok beteljesültnek is látják, amikor Jézus az Utolsó Vacsoránál ezt mondja:
"És hálákat adván, megtörte és ezt mondotta: Vegyétek, egyétek! Ez az én testem, mely ti érettetek megtöretik; ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Hasonlatosképen a pohárt is vette, minekutána vacsorált volna, ezt mondván: E pohár az új szövetség az én vérem által; ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre." (Ez benne van a Szentmise szövegében is).
Magyarán a katolikusok szerint az Újszövetség az igazi Szövetség, ezért hiányzik belőle teljesen a cionizmus, és ennek történelmi háttere is van.
Ez a történelmi ok az, hogy ugyan a katolicizmus valóban a legősibb keresztényi felekezet, de igazából kevés köze van az őskeresztényekhez, azaz az apostoli kereszténységhez, amihez a protestáns szekták vissza akartak térni. Ennek egyrészt a római birodalom heterogenitása volt az oka, illetve az, hogy a görög-római mítoszok és a korábban érkezett misztériumvallások sokkal jobban ismertek voltak a nép körében, mint a zárt, furcsa szektákban élő keresztények tanításai. Ezért fordulhatott elő, hogy a katolicizmus valójában csak névlegesen épül a zsidó vallásra, és sokkal inkább kapcsolatban van a perzsa zoroasztrizmussal, részben összemosódva a görög-római hittel. A zoroasztrizmus egyébként a kereszténység nagy "ellenfele" volt a Római Birodalomban az államvallásért való küzdelemben, révén hamarabb megjelent, és már ismert volt Angliától Konstantinápolyig, amikor a kereszténység felütötte a fejét a Közel-Keleten. Sajnos tiszteletlenül keveset beszélnek róla a kereszténység kialakulásának tárgyaláskor, pedig sokkal inkább innen származik a katolicizmusban erős dualizmus (Isten-Ahura Mazda, Ördög-Ahriman), az angyalok, a Szentháromság, a második eljövetel, a menny-pokol, és valószínűleg Jézus isteni lénye mellett is emiatt szavaztak többen a nikeai zsinaton. Ennek az elterjedését már az is segíthette, hogy könnyedén megfeleltethetőek voltak egymással a vallások alakjai: a zoroasztrizmus Mithrája (később római Mithrász), aki december 25-én született egy szűztől, megfeleltethető volt a római Sol Invictusszal, a halhatatlan Nappal, aki december 25-én született, aki meg megfeleltethető volt Jézussal, stb.
Mindehhez hozzájárult, hogy az első keresztény császárok (pl. a "keresztény" Konstantin) valójában pogány volt, és ugyan támogatták a keresztény egyházat, valójában (valószínűleg) soha nem keresztelkedtek meg. Konstantin nemhiába veretett még pogány pénzérméket, tette munkaszüneti nappá újra a Sol Invictust (dec. 25.), áldozott a Napnak, stb. Nem beszélve Julianuszról, aki el akarta törölni az egészet, és egy platóni filozófián épülő államvallást akart. Szóval a katolicizmus valójában egy sajátosan európai homunculus, amiben összekeveredett a görög-római hitvilág, a korábbi misztériumvallások és a kereszténység, és a protestánsoknak ez volt a baja igazából, és ezért akartak visszatérni az őskeresztényekhez, míg végül ki nem lyukadtak a cionizmusnál.
A katolikusok viszont nagyon messze állnak a cionizmustól, sőt már Konstantin eleve azért határozta meg a húsvét időpontját a nikaiai zsinaton, és tette egy másik napra, mint a pészah, hogy a kereszténység ne is hasonlítson a zsidó valláshoz, mert, ahogy ő mondta: "méltatlannak tűnt, hogy az ünnepek ezen legszentebbikének megtartásában a zsidók szokásait kövessük, akik hatalmas bűnnel szennyezték be kezüket, emiatt megérdemelten sújtja őket a lélek vaksága. Ne legyen hát semmi közös bennünk a megvetendő zsidó csőcselékkel, mert minket másképpen áldott meg a mi Megváltónk."
Ez a nézőpont még fent is maradt olyan 1600 évig a katolikusoknál (meg többnyire még ma is ).
Lilitet is próbálja eladni az írás úgy, hogy Isten teremtette, de valószínűleg ez a dolog úgy kerülhetett bele, hogy amikor az ókori kultúrát visszanyerte Európa a perzsáktól, vagy az ő leszármazottjaiktól, akkor keveredhettek a kulturális elemek és találhattak bizonyítékokat a sumerekre.
Valójában a Biblia magába foglalja az egész ókori közel-keleti mitológiát, így többnyire a sumerek, a babilóniak, perzsák hitét, azaz mindent, ami hatással volt a zsidókra. A zsidók valószínűleg egy egyszerű sémi törzsként indult, sémi hittel, akik úgy próbálták a függetlenségüket megőrizni, hogy felvették az egyistenhitet (ami meglepően egybevág az egyiptomi fogsággal, azaz lehetséges, hogy Ehnaton Aton kultusza hatott rájuk). Valójában az ősi sémi hitvilágból (ami az araboknál jobban fennmaradt) elég keveset őriztek meg, és minden mást a többi néptől szedtek fel. A naptáruk pl. babiloni, még a legszentebb ünnepük, a shabbat is a sumer pihenés napjából, a sabatból származik. A Sátán azért szerepel olyan sok néven, mert így próbálták feloldani az őket körbevevő többistenhtből származó feszültséget, azaz a környezetük összes istenét úgy emelték be a hitükbe, hogy az valójában az "ördög". Ezért fut az ördög legalább húsz néven Baáltól, Satanielen át Azezelig. Valójában mindegyik egy másik nép istene volt. Lehetséges, hogy ők is megőrizték az özönvíz mondáját (ez a világ legtöbb népének a hitvilágában benne van), de Mózes története megegyezik a babiloni Sarrukín királyéval ill. a görög Oidipusszal, Noé története egy az egyben a sumer Ut-napistim és Ziuszudra, az angyalokat meg egy az egyben a perzsa vallásból vették át. Szóval a Bibliában igazából benne van összekeverve az egész ókori mitológia, mint egy nagy halom kertész saláta zöldségei, és - mivel a babiloni vallásnak a perzsa volt a folytatója - ez is rásegített, hogy a katolicizmusban a kettő még inkább összekeveredjen, amikor a kereszténység találkozott Európában a zoroasztrizmussal és az ókori görög-római műveltséggel.
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Ne viccelj Saphi. Ezután a számítógépes okádmány után öröm volt bármi más. Szerintem nem csak Ishida olvasta el.
A katolicizmusnak szerintem könnyű dolga lenne, ha újjá akarná éleszteni a népszerűségét. Ott van Böjte Csaba, az egyetlen katolikus pap, aki ilyen társadalmi munkát vállal és széles körben ismert. Nem tudom, hogy azért, mert másról nem tud senki, vagy azért, mert más semmit nem csinál. Mindenesetre, azon az emberen látszik, hogy képvisel valami értéket, amit megéri megőrizni.
Ott voltak anno a Piarista iskolák. Arról szóltak, hogy szegény gyerekeknek lehetőséget biztosítanak. Ma a tanárok fele világi tanár, a papok között is van aki alkoholista. És sima gimiként funkcionál.
Nem jeleskednek a tudományokban sem, mint régen.
Azon kívül, hogy megtartanak egy unalmas misét semmit nem csinálnak, pedig ott van egy hihetetlen erőforrásuk, egy papokból épült közösség, akiknek családjuk híján csak a vallással kellene foglalkozni.
Ott vannak a krisnások az utcán, kéregetnek a szegényeknek. Látható módon tesznek valamit.
Ott vannak az utcán a csövesek, velük senki nem tesz semmit. Nem arról beszélek, hogy ad-e valaki egy százast, hanem segíteni életmódot változtatni. Az egészségügyben is biztos elkélne a segítség. A magányos ember elmegy pszichológushoz, holott a gyónás is elláthatna hasonló funkciókat. De ott is vagy alszik közben a pap, vagy el sem megy az ember, mert egyszerűen eszébe sem jut, hogy van ez a katolikus egyház dolog.
Én gondolkodtam már rajta, hogyha nem jön össze az élet, alapítok egy új katolikus rendet a lovagrendek mintájára, amiben feltámasztom a régi hagyományaikat. Ha akartok, csatlakozhattok.
Non nobis Domine, non nobis, sed nomini tuo da gloriam!
[img]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7d/Templar_Flag_6.svg/400px-Templar_Flag_6.svg.png[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Te nem, capac, mert zsidó vagy.
[img]https://s11.postimg.org/qvhku2y5f/e68600b26f11f87d4bf02c8fa857ab6e.jpg[/img] Nem jól adtad meg az elérési útvonalat.
Voltak a rendeknek női tagjai, bár nyilván nem lovagi pozícióban. De volt például olyan lovagrend, amelynek csak nők voltak a tagjai, a fejsze rendje, amit azoknak a nőknek a tiszteletére alapítottak, akik Spanyolország mór meghódításakor férfiruhába öltöztek, és fejszével védték a városaikat a muszlimok ellen.
Ishida írta:
Baptistákról nem sokat tudok, csak annyit, hogy vidéken próbálják besorozni a manipulálható középkorú cigányokat és egyfajta gruppenpartykat vezetnek fel a gyülekezettel. Hallottam olyan esetről, hogy valami beavatási rítus keretein belül majdnem megöltek egy fiatal lányt, mert folyamatosan víz alányomták a fejét. Viszont a bapsi ismerősöd örülhet, mert a Hit Gyülivel kapcsolatban jelent meg a videó, hogy izraeli gyerekeknek adták az országot. :'D
Valóban folyik cigánymisszió, de ezt messze nem csak a baptisták végzik. Pünkösdiek, reformátusok, sokan végzik.
Az a beavatási rítus pedig a bemerítkezés, vagyis keresztség, annyi az egész, hogy nemcsak meghintik vízzel a keresztelkedőt, hanem teljesen víz alá merítik. Nem tudom elképzelni, hogy direkt történt volna olyan, hogy túl soká lett volna valaki víz alatt, ez annyiból áll, hogy a lelkipásztor bemerít a víz alá, és azzal a lendülettel fel is húz. Merthogy az eredeti kereszténységben ez így zajlott, mert ez egy szimbólum, hogy meghalsz a régi éneddel, eltemeted, és Istenben újjászületve jössz ki a vízből. Később tért át a katolikus egyház csak a meghintésre, jóval később. Annyi még a különbség, hogy nem gyerekeket, hanem felnőtt embereket merítenek be, csak olyanokat, akik kérik, és akik megtértek, és akiken ez látszik is, az életükön.