Honnan tudod, hogy mennyi a pontszámod? Ez még nem lehet a hivatalos, hiszen azt csak 22-től teszik ki egyetemenként, nem?
Egyébként, gondoltam, hogy ezek az érvek jönnek, és ezért is mondtam, hogy igen, az értékrendszerünk relatív.
Viszont azok, akiket felsoroltál mind-mind a hitükért, egy eszméért, a nagyobb jóért haltak meg, áldozták fel magukat.
Miért lenne elfecsérelt élet az, amit Buddha élt? Alkotott, sok ember életére hatással volt.
A bácsi meg felépített egy épületet. Kinek használt ezzel? Nyilván voltak olyanok, akiket megérintett az élete, a hite, a példamutatása, de mégis...végső soron az életműve nem több, mint falak.
És elhiszem, hogy neki azok a "falak" mindennél többet érnek, de mégis... az én szememben azok csak falak.
Az, hogy sajnáltam, nem jelenti azt, hogy az emberek nagy többségét nem sajnálom jobban, akik életének semmi értelme.
Neki van egy célja, ez az élete értelme...de az én értékrendszerem szerint ez a cél még mindig nem méltó egy emberi életre.
Megmutattam az öcsémnek a videót, vele is összevesztem, szóval megértem, mit mondasz. De akkor is.
Ha azt a kitartást, azt a példamutató hozzáállást, alázatot, hitet más célra használta volna fel, szerintem ő is, és mindenki más is jobban járt volna. Egy hatalmas ember, egy hatalmas jellem egy jelentéktelen céllal (megint hozzáteszem, az én értékrendszerem szerint).