20000 év múlva szabadul....
de jó lenne ha kiadná valami az én "mangámat" is amit itthon írógatok fél éve.....
Még anno a bleach-hez is írtam egy kis 4 oldalas aizen figt-ot
Bleach manga
Tilon, lenne értelme, ha megmagyarázna bármit is? Amúgy meg nem tartom valószínűnek, hogy lesz ilyen.
Na jó, szerintem eleve az is gáz, hogy Rukia el lett küldve a mellékvágányra a 423. fejezettől. Azelőtt mindig úgy lett prezentálva, mint a deuteragonista, azaz a második főszereplő. Mondjuk a hiánya kompenzálva lett azzal, hogy kapitány lett, de ez sovány vigasz a Rukia fanoknak. .
Arról nem is beszélve, hogy a második főszereplő ebben az arcban Ishida volt, még egy normális konklúziót sem kapott. Legalább egy annyit, hogy rendezte az apjával a viszonyát, vagy valami. Mondjuk ahhoz képest, hogy a Quincyk ereje lelkeket pusztít, az hogy orvos lett, aki viszont segít a lelkeket hordozó testeket életben tartani, egy nagyon-nagyon nemes dolog, és mindenféleképpen karakterfejlődés.
Mint kiderült, Orihime szerepe annyi volt az egész sztoriban, hogy Ichigo szerelme legyen. Mondjuk annak, el kell ismerni, kiváló volt. XD Az, hogy mellette gyógyítgatott meg megmentette Tatsukit az elején, nem sok. Hinata és Sakura is jobban felépített karakterek Orihiménél. Sakurát a végére még meg is szerettem. Orihime az a fajta lány, akibe bárki képes lenne beleszeretni. Tényleg egy cukipofa na. Szóval Ichigonak nincs rossz dolga az is biztos. XD Ettől függetlenül az, hogy Orihime jó így, ahogy van, nem elég ok arra, hogy ennyire nem kezdtek vele semmit.
Ishida sorsa pedig megmagyarázható azzal, hogy Kubo szereti a pszichológiát. Ilyen az élet, gyerekek. Nem mindenkinek jut fenékig tejfel heppiend. Ő speciel család nélküli, munkamániás emberré vált. Nem egyedi eset, és teljesen reális. Szóval ezt speciel tudom értékelni.
Amit nem:
- Chaaad, hogy a fenébe lettél boxoló? Azt ne mondd nekem, hogy nem volt eszed máshoz. Komolyan, ő volt az, aki verekedős gyerek volt, de megértette, hogy szétverni a másikat, helytelen. Most ez amolyan "a vér nem válik vízzé" esete, szóval felnőve meg püföljük a másikat pénzért a jó nép szórakoztatására.
Pszichológiai szemmel nézve ez valahogy így működik. Az agresszió egy nagyon-nagyon bonyolult és összetett dolog. Fáj kimondani, de aki gyerekként is küszködik ezzel, felnőttként nem biztos, hogy meg fogja állni, még akkor sem, ha ép ésszel felfogja, mennyire helytelen dolog tud lenni az agresszió. De bakker, ez egy manga. Bármi lehetett volna Chad, csak pont boxoló ne lett volna.
Azontúl:
AIZEN. URAHARA.
Nem ragozom tovább. Ha eszembe jut még valami ezzel a mangával kapcsolatban, leírom.
Mindenesetre köszönet Kubonak, amiért 15 évig kitartóan alkotott. A művészi megjelenése a mangának messze veri a többi hasonlóét. Ez pedig egy nagyon nagy pozitívum. Gyönyörű. Köszönet azért, hogy sikerült megalkotnia egy olyan barátságot férfi és nő között papíron, ami talán még nem is létezett ebben az univerzumban. Ki is jelentette, hogy nagyon büszke erre. Minden joga megvan hozzá.
És a Naruto-kun teamnek is köszönet a fordításért! Tavaly, érettségi időszak alatt nagyon jól esett magyarul zabálni a fejezeteket itt. :3
UI:
Rukia nagyon durván kifacsarva a Bleach Sasukéje. ( még a másikat nézem, ahogy ájultan alszik is megvolt SasukexNaruto és IchigoxRukia között! LOL )Ha pasi lett volna, senkinek még csak a tudattalanjában sem fordul meg, hogy Orihime nem jön össze Ichigoval. De mivel ez így nem poén, meg nem érdekes, még szép, hogy bele lett téve a sztoriba egy-két érzelmesebb IchigoxRukia momentum. Az már más kérdés, hogy néhányan túl komolyan vették/veszik ezt... Mintha valaha is létezett volna kidolgozott románc shounen mangában. Az Ichiruki talán túl nyálas lett volna azok után, hogy Ichigo kijelentette: - Rukiának hála az eső megállt. Túl shoujo, ez valóban romantikusnak értelmezhető Az már shounen, hogy a jó ég tudja mikor, miért jöttek össze ezek a párok. XD
Ennek fényében tényleg annak van igaza, aki magasról tett arra, ki-kinek a micsodáját hova-merre tette. ^^ Ámen.
181. fejezet! Még a borító is nevetséges. Ichigo fut Rukiához, Orihime meg Ichigo után. xD A címe is: És az eső abbamaradt. Lul.
http://naruto-kun...each/181/5
http://naruto-kun...ach/181/20
És ez, ami világossá teszi, hogy Ichigo nem holmi adósság miatt mentette meg Rukiát.
http://naruto-kun...ach/181/17
Azért akarta megmenteni, hogy újra azt lássa, hogy jól van! Az animében ez nem jön le, mert ott úgy prezentálták: Rukia, az ok amiért meg akartalak menteni az... és hopp berongyoltak Kuukakuék, hogy meghívják őket kajálni, de ez egy filler volt. XD
Vegyük úgy, hogy ők ketten már az első arc végén elengedték egymást. Legalábbis az Orihime pártiak mindig ezzel jöttek.
Orihime valóban azt mondta, ha ő lenne az eső vajon össze tudná-e kötni az eget és a földet, melyek örökké el vannak választva egymástól, és akkor vajon képes lenne két szívet is összekötni? ( azaz az övét és Ichigoét. )
A Tanabata történetben is Orihime van, aki évente csak egyszer láthatta a férjét. De a nevén kívül az egész sztori inkább Ichigora és Rukiára illik. Ritkán találkoznak, például.
Meg amúgy is: http://naruto-kun...each/052/9
Orihime eldöntötte, hogy ő fog nyerni. XD Szóval nem is a s*ggéből rántotta ezt elő Kubo.
Amúgy Kubo most új mangába kezd? A Shonenjump facebook oldalán a mangakák írnak üzenetet és Shun Saeki írta, hogy alig várja, hogy lássa az új mangáját, gondolom itt a work alatt azt értette. Ti tudtok erről valamit és csak én vagyok lemaradva valamiről? Vagy csak ezt úgy érti, ha lesz új mangája és csak én gondolom túl hitelesnek ezt a kijelentést?
Hát rég nem írtam, valahol a Gerardos rész után szünetet tartottam, mert bosszantott, hogy mielőtt legyőzik áttérünk egy másik szálra... De azóta befejeztem.
Hát én sosem tartoztam a fanyalgók közé, még akkor is élveztem ezt a quincy-s arcot amikor mindenki szidta, de ez a befejezés. Eléggé csalódott vagyok. A bejelentésnél (ezek után) számomra az lett volna a legideálisabb, ha Kubo kiad minden jelentősebb szereplőről egy mi lett ezutánt, meg minimum egy magyarázatot. Kapott volna mindenki kb 20 oldalt, és akkor lett volna egy Kira kiadás, amiben megnézhettük volna mit művelt a madárral, és él e vagy hal, egyet kapott volna Hisagi amiben láthattuk volna a bankai-t, hogy hogyan érte el (emiatt fááááááj a szívem!), kapott volna egyet Toshiro, hogy mégis hogy van ez a gyerek-felnőtt-gyerek dolog, Ishidáról, hogy akkor most vele mi van, meg úgy mindenkiről, hogy erre az ezernyi nyitott kérdésre választ kapjunk és nyugodtan aludhassunk Nem új manga lett volna, csak egy X részes különkiadás... De azért egy folytatódó animének is tudnék örülni, bár a kérdésekre az se adna választ...
A párocskákon meg nem akadtam ki, őszintén szólva én sosem bírtam Rukiát így nekem hót mindegy kinek az oldalán köt ki. Szerintem pontosan azt akarta Kubo, hogy ne az történjen, amit mindenki akar.
Elég trehányul összerakott befejezés lett. Konkrétan egy kérdésre sem kaptunk választ,csak még többet gyártott.
és a karakterek feléről nem tudni mi lett (egyesekről aszt sem hogy élnek egyáltalán ).Egy két képkockát megérdemeltek volna . Az egésznek filler fejezet filingje van.
A Lélekkirályról azon kívül, hogy egy Amorf Gizi és valahogy összehozott egy kölköt IsmeretLenkével semmit nem tudtunk meg, pedig ő volt az, aki szinte az egész sorozatot végigkísérte, hiszen már Aizen is őt akarta hátsón billenteni. Legalább oldotta volna meg Kubo annyival, hogy nem hagyja a "jaj de fontos pozíciót" betöltetlenül.
Mennyire lett volna ciki, ha jött volna egy plusz fejezet, amiben megsemmisülnek a világok, mert ezek a zsenik nem kerestek új királyt?
Számomra a legepicebb Bleach befejezés amikor Rukia elköszönt Ichigotól az Aizen arc végén.
https://www.youtu...3LJ9rJ0YFc
A Fullbringes se rossz, de talán ez a legjobb. Itt érződik legjobban, hogy itt akarta befejezni.
Pedig egy oldalban elintézhette volna az új Lélek Király kilétét.
http://i.imgur.co...
Ez elég érdekes befejezés lett volna, legalábbis az eredeti befejezésnél nem lett volna rosszabb.
Pár kérdés bennem is maradt. Miért let Rukiából kapitány? Hova lett Byakuya? A kepeket végig futottam az angol forditásban. Az utolsó fejezetben előkerül 2 shinigami kölyök. Abarai és Kurosaki kölykei. Sajnos az angol tudásom nem a legjobb így sokkal tőbbet nemtudok. De én még amit hiányolok: minek hozták vissza Nel-t 3s Grimjow-t? Milet Halibellel? Milett egész Huecomondoval? Ezek mind nem derültek ki.
Ugrás a fórumra: |