Neked a dédapád volt tisztán zsidó nem?
Duma topic 14
Gman2 írta:
Nektek van animés/mangás példaképetek?
Az enyém Hanma Yujiro. Világának egyetlen szuperembereként nincsenek gátlásai és a törvényeknek nincs hatalmuk felette. Uralhatná a világot, de ő inkább szekálja. Hobbiszinten nyomorít meg nagy sportolókat és harcművészeket, öl nagyvadakat puszta kézzel és zsarol egész nemzeteket minden ok nélkül. Az agressziója elhozta világbékét, mert Yujiro minden fegyveres konfliktusba beszáll harmadik félként és győz. A világ egész egyszerűen feladta és elfogadta, hogy ez az ember azt tesz, amit akar, a tiltakozás is felesleges. A világ minden állama önként megad neki minden erőforrást, amit kér, mert ez a lehetőség jár a legkisebb áldozattal. Yujiro csak azért nemzette a fiát, a főhőst, hogy a családon belüli erőszak se maradjon ki az életéből. Mikor megtudta, hogy egy megerőszakolt nőtől van egy idősebb fia is, első dolga volt őt is félholtra verni. A manga úgy ér véget, hogy Yujiro győz és a főhős végleg feladja.
Azért szeretem a karaktert, mert hasonló helyzetben én is ekkora pszichopata lennék. Nektek van hasonló animés/mangás lelki társatok?
Igazából csak azért tettem fel a kérdést, hogy áradozhassak Yujiroról. Akkora állat, hogy mikor született, halálfélelme volt a bábának, meg foggal született és direkt szétharapdálta az anyja melleit. Babaként csak akkor hagyta abba a sírást, ha megölhetett egy kisállatot. Ennél közveszélyesebb karaktert még nem találtak ki.
Gdat88 írta:
De nem erre gondoltam. Hanem, hogyha olyanok lennének, az emberek, ami megfelelő szellemi és erkölcsi színvonalú, akkor hogy működne szerinted ez a társadalom? Termékeket akkor is kell gyártani. A termelést meg kell szervezni, azokat egymás között cserélni kell.
"akkor senki nem fog a gyártósorok elé menni dolgozni, mert szar munka és nem akar senki mechanikus, monoton munkát végezni, de legalábbis nem annyian, amennyire szükség van. Mi motiválná az embereket, hogy megtermeljék a szükséges javakat?"
Már válaszoltam. A kérdésed eleve egy hibás társadalomra vonatkozó kérdés, mivelhogy eleve a kommented is így kezdted:
...hogyha olyanok lennének, az emberek, ami megfelelő szellemi és erkölcsi színvonalú
Ha választanom kéne, hogy gyári munkás legyek vagy kihaljon az emberiség, a második jobb választásnak tűnik.
Semmi értelme nem lenne ilyen életet élni. Főleg, hogy másoknak jobb munkája lenne. Bumm. Kész az egyenlőtlenség. Azért csinálják meg az emberek a szart is, mert kell nekik a pénz.
Nem hibás a kérdés. Helyes a kérdés. Ezen múlik, hogy működik-e a társadalom, vagy káoszba és féktelen gyilkolásba megy át.
Az hogy te sajnálod az időd arra hogy gyárban dolgozz, lehet más értelmesebb és azt mondja oké, vállalom én, mert rendkívül fontos feladat abban a fényben, hogy egy hibásan működő társadalom felfogása alapján szar meló és ezért inkább dögöljünk ki, mert lusta picsák vagyunk elvállalni.
Egy ilyen faj pusztuljon is ki.
Tehát egy futószalagról, minden tizedik terméket megvizsgálni az értelem jele? Örülök, hogy nem értem el erre az értelmi színvonalra akkor.
Rendkívül fontos feladat, de rossz. Nem élheti át közben az ember a szociális, érzelmi igényeit, nem tudja használni az agyát, mert annyira már pont bonyolult egy ilyen munka, hogy figyelni kelljen, de annyira nem, hogy használhassa az agyát. Másra nincs ideje gondolni. Elbutul, leépül az agya. Hogy ne érezze a sivárságot, leül bulvárshowkat nézni, mert kimerülve kultúrára már nincs ereje, megissza az alkoholt, hogy csillapítsa az ingerszegény környezetéből fakadó fájdalmát és elalszik.
Rengeteg ilyen ember van, aki ezt csinálja a pénzért. Ha nem lenne pénz, ezt senki nem csinálná meg.
Minek a jele? Önzőség. Természetesen.
Tipikus emberi vonás, ami romba dönt egy társadalmat.
A jó meg a rossz felfogás kérdése, hozzáállás kérdése. Rengeteg, ennél szarabb meló létezik és gyakran az illető is választhatna mást, de valami oknál fogva az fogta meg, az érdekli. Az emberek nem egyformák. Van olyan ismerősöm, aki azért választ gyári munkát, mert ő egész jól van ott, szereti azt a közeget és a feladatot. Bírja a monotonitást.
Különben az emberi munkaerőt XY év után könnyedén pótolhatják. Tehát ez a gyáros dolog is átmeneti időszak lenne kb.
Nem is kérdésre válaszoltam, hanem hozzátettem, hogy minek jele ennek az ellentéte (azaz a gyári munka figyelmen kívül hagyása annak milyensége végett). Ha értelmes lényként annyit mondasz egy fontos munka átugrásának indokaként, hogy: szar a meló, akkor nem hiszem, hogy felnőttél a dologhoz. Ami jó, hogy vannak társaid, akik talán másképp fogják fel és köszönheted nekik, hogy ők helyetted megteszik (amíg te mondjuk olyat teszel, amire ők nem képesek).
Ezért lenne szép ez. Oda-vissza működne. Elvégre az érdekek nagyobb távlatból a legfontosabbak és azok közösek. Csak az ember annyira szűk látókörű.
Ha a jó és a rossz felfogás kérdése, akkor miért rosszabb a mostani társadalom, ami önzéségre épül, mint egy önzetlen? Hiszen ez is csak felfogás kérdése.
Az emberi munkát nem pótolhatják, csak máshol lesz rá szükség.
És ha az ember robotként működik hosszú távon, az nem önzetlenség, hanem balfaszság.
Az anyagi javakhoz való kötődés gyerekesség, ahogy az önzőség is egy ponttól. De, ez is azért van, mert az ember a materiális világon kívül más dolgokat még fel se fog. Ezért abba kapaszkodik amiről tud. Csak sajnos az még semmi.
Ahhoz hogy egy ilyen világ képes legyen megállni előbb mindenkinek magán kellene változtatnia és végül megértetnie önmagával, hogy mi az ami eldobható, és hogy miben lelheti meg a boldogságát, ill. a közös cél értékelése.
Az érzéseidért meg felelős vagy. Senki nem kéri azt, hogy csapj át robotba, de meg kell tanulni szelektálni.
Ugrás a fórumra: |