Fuh. Nem nagyon volt időm netezni, de itt vagyok. 
Nagyon-nagyon tetszett ez az epizód, talán azért, mert sok váratlan dolgot húztak, de igazából leginkább azért, mert baromi jó dialógusok voltak benne.
Arya szála nekem összességében csalódás, hogy ilyen hülye volt az előző részben, viszont a mai részben, ha külön nézzük, tetszett nagyon. A színésznős szál nagyon...erős volt, ahogy Arya megkapta azt az anyai gondoskodást, amit már az első évadtól hiányol, és ahogy hirtelen elveszíti. A menekülés néha kicsit irreális volt, de az, ahogy végül kinyírta a csajt, tetszett, és logikus volt (bár elég kiszámítható volt, hogy a vakságában szerzett tapasztalatait fogja kihasználni a sötét alagútban).
A végén meg végre, VÉGRE megy haza, újra lehet értelme és SÚLYA a szálának.
Jamie fantasztikus volt. Oké, egy Cersei-imádó köcsög, ez van, a sorozat ezt már nem is fogja elhagyni, de srácok, milyen erősek voltak ezek a párbeszédek? És milyen baromi jól ábrázolták Jamie vívódását?
Nem beszélve arról, hogy hosszú idő óta először jött fel bennem az, hogy igen, dögölj meg te is.
Fekete Hal, különösen a halálával jelképezte számára azt, ami szeretne lenni, de már sosem lesz az.
A Briennes jelenetek kicsit nyálasak voltak, de összességében tetszettek.
A Véreb szála meg különösen tetszett. Jaj de jó, hogy beetettek mindenkit, és aztán bemutattak, hogy azt hittétek, hogy majd egymásnak engedjük a Clegane-eket, mi?
Hát leshetitek. Szerintem nagyon régen volt már ilyen váratlan fordulat. És annak is örülök, hogy nem lesz Lady Stoneheart, ahogy említette is valaki feljebb, Dondarionékkal ez sokkal értelmesebb és erősebb szál lehet, és Sandornak is lehet célja. Nem beszélve arról, hogy baromi jó csapatot alkot velük.
Királyvár is nagyon tetszett, Tommen bejelentésén is csak néztem, a Hegy meg...hát igen
Amúgy én is a futótűzre szavazok. Az lenne a durva, ha kicsúszna az irányítás a keze közül, és mondjuk Tommen is belehalna.
Nagyon megnézném, hogy Cersei erre hogyan reagálna. Na meg mi lenne a birodalommal? Ki lenne a király?
Teljes lenne a káosz, ami, elnézve Dany szálát passzolna is.
Merthogy Dany visszatért (egyem az arrogáns pofáját), és szerintem seperc alatt lerendezi az ostromot, különösen, ha megjönnek a Greyjoyok.
És akkor az évad végén el is indulhatna, a következőben meg már Westeroson is lehetne. Egy király nélküli, káoszba süllyedt Westeroson.
Ami márcsak azért is nagyon passzolna, szerintem, mert a Lannistereket ezzel lerendeznék, már elég rövid távon, Dorne Dany mellé áll, Észak Jonnal az élén meg különösen (főleg, ha a tizedik részben megkapjuk Jon eredet történetét, márpedig NAGYON remélem, hogy megkapjuk).
És akár tetszik akár nem, a következő évad már a célegyenes lesz. Még nem a befutó, de már a célegyenes, és ott már nem tökölhetünk Cersei-el, meg a Főverébbel, bármennyire is érdekes meg meghatározó mondjuk Cersei drámája.
Ott már Mások vannak, meg mindenki más. És Dondarion is már erre utalgatott.
Amúgy Tyrion "vicces" jelenete unalmas volt, a flotta hirtelen feltűnése meg elég...hát, érdekes, fogalmazzunk így.
VISZONT. Vary visszamegy az évad végére Westerosra.
És te jó ég. 5. könyv vége.
Szóval nagyon tetszett a rész, még ha bőven nem is volt tökéletes, de nálam 9/10 simán megvolt.
Jó ég, mi lesz itt, nem is a következő részben, ott tudjuk mi lesz (amúgy amikor megnéztem az előzetest, te jó ég, rég jött ki belőlem a fanboy, na de most nagyon
), hanem a 10.-ben, ami extra hosszú lesz, és ugye...a Tél szelei.
Fú.
Jó lesz ez 
A következő részben meg nagyon remélem, hogy Jon az őt megillető helyre kerül. És remélem, bár tudom, ez naivitás, hogy nem Kisujj lesz a fő fordulat.
Hanem mondjuk az északi családok, vagy valami.
A 10. részben meg jöhet minden. Dany rendezi Essost, Bran elér a Falra, és látjuk majd a Tower of Joy végét, Arya elindulhatna haza, Varys alkothat, khm, Cersei alkothat, a deresi csata lecsengése...húha.