Nekem a szerelem pillér azért elég szimpatikus
[Naruto-Kun Projekt] Kimetsu no Yaiba anime
Köszönöm a munkátokat!
Izgalmas rész volt ez is. Mindig a legjobb résznél hagyják abba T.T
Érdekes, hogy eddig bárkit kérdezett senki sem tudta mi az a Nap-légzés, erre már leszármazott pillér is van. Kizártnak tartom, hogy a szempillás varjú nem kotyogta el másnak is !
Az a kard biztos valami menő cucc lesz. Alig várom a jövő hetet!
Nem egészen.
Tanjirou a Tűzisten-kagurára kérdezett rá, de Shinobu sem arról, sem olyanról, hogy Tűz-légzés nem hallott. Shinobu tanácsára Rengokunál érdeklődött, de ő szintén nem hallott még a Tűzisten-kaguráról Tanjirou beszámolója előtt. Rengoku annyit tudott mondani a végső perceiben, hogy Tanjirou látogasson el a Rengoku-rezidenciára, a Láng Pillérek feljegyzései között hátha találni valamit a Tűzisten-kaguráról. Tanjirou úgy is tett, de a feljegyzéseket cafatokra tépte Rengoku apja. De mielőtt ezzel szembesültek volna, Rengoku apja hozzávágta Tanjirou-hoz, hogy biztosan a Nap-légzést használja, mert felismeri azokat a fülbevalókat.
Tehát Tanjirou egyszer sem úgy érdeklődött másoktól, hogy hallottak-e a Nap-légzésről, és egyelőre senki sem erősítette meg neki, hogy a Tűzisten-kagura = Nap-légzés.
Köszönöm mindenkinek, aki ezen a két részen dolgozott!
A felvezető, meg az opening alapján, ebben az ívben Zenitsu-ék nem igazán fognak szerephez jutni, ami nem is baj. A Pillérek jobban érdekelnek, és a jelek szerint, meg is ismerhetünk majd egy párat közelebbről. Főleg, mert a jelek szerint nem csak Tanjirou tudna mit tanulni Muichirou-tól, hanem fordítva is. Már, ha alkalmas arra, hogy megtanulja a Naplégzést.
Ace-san írta:
Köszi szépen a fordítás. Nekem elég bénán jött ki ez több mint 300 éves robot ami felhuzhatos és a mai napig se tudták utolérni a technikát rész. Értem h Kamadonak kellett egy új kard de ez a robotos rész sztem nem illett ide és béna is volt...
Biztos velem van baj, de nem értem, hogy mit akartál mondani, vincentlll.
----------
3 fejezet és 1 oldal lett feldolgozva a 2. részben. Kissé meglepett, mert szerintem gyorsan lezavarták a gyakorlatot, de egyeseknek ez is időhúzás volt.
Attól eltekintve, hogy a báb ugyebár ott állt már Kotetsu mellett-mögött az animében, amiről múlt héten beszéltem, az első változás a mangához képest 6 perc után történt. A mangában nincs a bábnak semmiféle tárolója, és Tanjirou nem gondolta, hogy egy másik ember van Kotetsuékkal, mivel nem is látta még a bábot. Szerintem teljesen felesleges volt ez a módosítás. A mangában akkor látja Tanjirou először a bábot, amikor Tokitou gyakorlatozik vele, és akkor gondolja azt is először, hogy ismeri, látta már valahol.
Az örökölt emlékek kapcsán Kotetsu mond egy példát a mangában. Amikor egy kardkovács először kovácsol egy kardot, bevillanhat egy hasonló emlék az egyik ősétől, ami vezeti majd, holott nincs tapasztalata még a kovácsolással kapcsolatban. Az anime ezt kihagyta.
A mangában Tanjirou nem jegyzi meg, hogy Kotetsu merre lehet, amikor keresi, csak egyszerűen kiszagolja.
Amikor arról beszél Tanjirou, hogy nem biztos, hogy meg tudja valósítani Nezuko visszaváltoztatását és Muzan legyőzését, a mangában végig komoly, elhatározással teli az arckifejezése. Az animében ez csak a beszédének a végén jelentkezik, előtte lefelé néz, szomorúan.
Tanjirou beszédének közepette Tokitou és Tanjirou varja a háttérben marják egymást. Két ponton is láthatók a mangában, de az animéből ez kimaradt.
Először mutatja a manga, ahogy Kotetsu arra kéri Tanjirou-t, hogy mondjon sértő dolgokat Tokitou-ról, utána pedig a gyakorlat kezdetét, ahol az ötkarú báb már problémás Tanjirou-nak. Az anime megcserélte a sorrendet.
Kimarad 2 oldal. Kotetsunak természeténél fogva éles a nyelve. Elcsüggedt az apja elvesztése miatt, ezért elrejtette éles nyelvének zengését. Tokitou "támadása" miatt azonban teljesen újjáéledt. Ezenkívül az elemzés Kotetsu erősségének számít. Az elképesztő elemzőképességének köszönhetően pontosan megértette, milyen alacsony szintet képvisel a saját műszaki rátermettsége. Életének tizedik évében kétségbe esett, annak ellenére, hogy a jövője még előtte állt. A haragja viszont a hajtóerejévé vált.
A másik oldalon Kotetsu mutat Tanjirounak egy titokdobozt, amit ő készített. Tanjirou megjegyzi, hogy a húgának, Hanakónak is volt egy. A doboz elemeit a megfelelő sorrendben kell mozgatni, máskülönben nem nyílik ki. Átültetve ezt a bábra, annak is állítható a mozdulatsora a csuklójának és az ujjainak forgatásával. De ezt nem mondta el Tokitou-nak, aki feleslegesen vesztegette el az idejét a gyakorlattal, mert Kotetsu nem állította Tokitou gyenge pontjaihoz a báb mozgását, hogy a bábbal kiküszöböljék azokat.
Tanjirou első találatánál nem tudta tompítani az esését. A manga kiemelte ezt egy nyíllal. A találatáért kiérdemelt étel és ital 7 napot követően az első volt, amit kapott. Többet is szeretett volna, de Kotetsu nem adott neki.
Az Időköz Huzaljás narráció bizonyos elemeit Tanjirou mondja az animében, bizonyos egyéb elemei kimaradtak. Tanjirou felébredt, és elsajátította a mozdulatok előrelátásának képességét szag alapján. A teste még fejletlen, ezért Tanjirou reflexei és reakciói lassabbak a Pillérekénél, de ezzel az erős fegyverrel legalább a mozgásukkal fel tudja venni a versenyt.
Talán más változás nincs. A tempó miatt a következő rész már többek kedvére lehet. Uzui izmos egerei után egy újabb karakter tűnik fel, aki szólózhatná Muzant és a Telő Holdakat.
----------
Még valami. A Yuukaku-hen angol feliratos forrása rendszerint 17:00-kor elérhető volt már. Jelen esetben azonban 19:45 a bűvös időpont, azaz csak utána tudok elkezdeni dolgozni a részen. Borzasztóan sokat számít ez a közel 3 óra plusz. Szíves letudnám a fordítást vasárnapra, de amennyiben nem csökken a sorok száma 300 alá, a feladat lehetetlennek ígérkezik. Az első rész ugyebár 700+ sor volt, a második 400 körüli. Mindkettő eddig átlag feletti. Talán a harmadik rész már szerencsésebb lesz.
Köszönöm a 3. rész fordítását!
Bastiannak pedig a minden részletre kiterjedő összefoglalókat a manga és az anime különbségeiről!
Nekem is kissé túl gyorsan lezavartnak tűnt az edzés/kard megszerzése rész. Valahogy mélységében kevésbé tudtam átélni, mint Tanjiro korábbi edzéseit, ami azért valljuk be a shounen műfaj egyik meghatározó eleme, a harcok mellett.
Nagyon bírtam viszont a lassított mozgásokat, főleg, ahogy a Telő Hold teste regenerálódott/újat növesztette még mielőtt földet ért.
A következő részektől biztos csökken a fordítandó sorok száma, ahogy egyre jobban belemelegszünk a harcokba.
Nekem most az ending sokkal jobban tetszik zeneileg, mint az opening. (Érdekes, hogy ez az első opening, ahol még csak fel se villantják Muzant, pedig ebben az évadban is van annyi szerepe legalább, mint az előzőekben)
Ugrás a fórumra: |