Nekem úgy tűnik, Shanks és Mihawk olyan, mint anno Roger és Rayleight. Roger halála után Rayleight is beállhatott volna Yonkounak, az ereje meg volt hozzá, csak a személyisége nem olyan, hogy kapitánnyá váljon és saját bandát alapítson. Szóval én Mihawktól azt várom, hogy a Shichibukai rendszer megszűnése után beálljon Shankshez. Mihawk erejét személy szerint egy Yonkou és egy Yonkou parancsnok szintje közé lőném be. A másik dolog, Ryuuma, Oden, Zoro - nem egy korban éltek, és mindegyikük a koruk legerősebb szamurája, fölösleges őket egymáshoz hasonlítani. Viszont Roger azt mondta, hogy fel fog bukkanni a jövőben valaki, aki még tőle is erősebb lesz, ha ez Luffy, akkor valószínűleg Zoro is túl fogja szárnyalni Odent.

Ez puszta spekuláció, mivel nem tudjuk belőni pontosan Roger parancsnokainak az erejét. Rayleigh kétségtelenül nagyon erős, de semmi bizonyítékunk nincs arra, hogy Yonkou szinten volna. Én úgy gondolom, hogy fénykorában egy mostani admirális szintjén lehetett, a jelenben pedig egy 1. számú Yonkou parancsnok/Admirális szintek között helyezkedhet el. Tehát erősebb, mint egy 1. parancsnok, de gyengébb, mint egy teljes erejű admirális. Persze simán meglehet az is, hogy most is leverné bármelyik admirálist. Tulajdonképpen ez sem több egy elméletnél, de a tudomásaink alapján még mindig helytállóbb, mintha azonnal Yonkou szintre emelnénk. Mindenesetre szerintem.