Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Csevegő, Játékok és Általános animés témák » Minden ami Anime/Manga és hazai rajongók munkái
Anime ajánló
Stance
Nem találtam sehol a témát és úgy éreztem, hogy kell lennie.

Hai to Gensou no Grimgar: ongoing fantasy anime. Elsőre úgy néz ki, egy második Sword Art Onlinet vagy Log Horizont fogunk látni, de szerencsére nem. Néhányan támadták emiatt az animét, úgy gondolták egy vérbeli mainstream shounen lesz, de csalódtak. Szerintem viszont pont ettől lesz egyedi, saját atmoszférával rendelkezö alkotás. Kifejezetten tetszik a hangulata a vontatottságával együtt. Ezt az animét "hazaértem a melóból mingyá megdöglök csak először lefürdök befekszek az ágyba és nézek valamit" szituációkhoz ajánlom amikor pihepuha kényelembe helyezzük magunkat és leoltjuk a lámpát.

Egyesítve 2016.04.14 14:33:31:
Ismét egy fantasy animét ajánlanék, névszerint a No Game No Life művet: csavarokkal teli, izgalmas, jól felépített mű. Remekül parodizálja ki magát ha kell és pont ugyanolyan jól teremt komoly hangulatot is. Humoros, jó témákat feszeget, néhol túl sok fanservice. Ajánlom elsősorban kockáknak. 7 pont tízes skálán, bár még nem néztem végig, nagyon elnyerte a tetszésemet.
Szerkesztette: Stance - 2016.04.14. 14:34
 
Minagi
Nekem inkább kérdésem lenne, hogy ki látta ezeket az animéket és tudna-e pár szót mondani róluk?

- Schwarzesmarken
- One Punch Man
- Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider
 
Bastian
Megragadom az alkalmat:

One Punch Man
Ahogy a cím is mutatja, a széria arra a rutinra épít, hogy főszereplője, Saitama olyan erőssé edzette magát, hogy egyetlenegy ütéssel képes minden ellenfelét legyőzni. Ha csak ennyiből állna az egész, akkor biztos nem lenne olyan népszerű a sori, de ez csak a felszín. A felszín alatt egyrészt a szuperhősös műfaj paródiája rejlik, másrészt rengeteg tanulság lapul meg benne az igazi szuperhőslét megpróbáltatásairól. Ehhez pedig mérhetetlenül igényes, dinamikus és jól megkoreografált akció jelenetek párosulnak, szerethető karakterekkel. Az Animenewsnetwork 2015-ös, egész évet felölelő szavazásán, toronymagasan a legjobb animének választották.

Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider
Saikawa Sohei, alias Saikawa-sensei egy egyetemi tanár és egyben óriási nagy koponya is. A sensei nagy rajongója egy Magata Shiki nevű, zseniális programozó nőnek, aki egy távoli szigeten, elzárva, megfigyelés alatt él. Ennek az az oka, hogy Shiki gyerekként megölte a szüleit, de szentül azt vallotta, hogy egy "baba" volt a tettes, ezért mentálisan nem beszámíthatónak ítélték. Ettől függetlenül, a sensei minden vágya, hogy találkozhasson vele. Meg is adatik számára a hőn áhított lehetőség, hála a mentora lányának, Nishinosono-kunnak, aki kihasználva befolyását, elintézi, hogy a sensei és tanítványai eljussanak a szigetre. Viszont a szigeten egy váratlan gyilkosságba csöppenek bele, amit a tettes látszólag nem vitelezhetett ki. Annyit mondhatok, hogy több, mint kielégítő a rejtély szempontjából, hosszú, filozofálgatós párbeszédekkel teli és engem megfogott az atmoszférája. Az Opening és az Ending pedig vizuális szerintem roppant kreatív volt, valamint zeneileg is rendben találtam őket.

A Schwarzesmarken-ről nem tudok nyilatkozni. Terveztem, hogy megnézem, de a LIDENFILMS csinálta, tőlük pedig semmi jóhoz nem volt még szerencsém. Annyit tudok, hogy a Muv-Luv-val van valamilyen összefüggésben a széria, amit ha láttál, akkor esetleg lehet valami kiindulópontod, hogy mire számíts.


i.imgur.com/IenRHO5.png

"Nem vagyok híve annak, hogy elragadjanak a haszontalan érzelmek és hátba szúrjanak az
aggodalmamért. Annak pedig még kevésbé vagyok híve, amikor valaki mást szúrnak hátba."
Accelerator - Shinyaku Toaru Majutsu no Index (10. Kötet, 9. fejezet)
 
drszabi
Megnéztem ezt a subete ga f ni narut, k*rvajó volt, valami hasonlót valaki?oi47.tinypic.com/19lgqr.jpg

Feleségem: hanii <3+; Gyermekeim: Lina Lisana, AyaseAkami, Neirda; Anyósom: Ritli-hime; Apósom: Hiei-sama; Sógornőm: Minagi-san;
Mesterem: heo; Tanítványom: Tsunadehime; Petem: D3VON; Ritli-hime csigusza _@/°°
 
Sasha
A Blue Genderről azt hallottam, hogy nagyon véres és brutális Anime - mindamellett kifejezetten nekem ajánlották. Látta már valaki?


Ich bin Deine Sehnsucht Deine wut. Deine Asche Deine Glut. Du musst mich nur programmiern.
Ich bin Deine Hoffnung und Dein Bangen. Deine Lust und Dein Verlangen. Du musst mich nur aktiviern.
 
Minagi
Én nagyon régen láttam, de engem nem igazán fogott meg az az anime. Valaki baromira oda van érte, míg mások szarozzák. Nézz bele kicsit, ha meg fog, lesd meg végig. Grafikája szerintem - főleg mert a '90-es évek közepén kezdték - nagyon jó lett, azzal nincs gond, de amúgy nem nagy szám az anime.
 
DIGLI22
Valaki tud mondani valamit a Big Orderről? Csak 10 részes elvileg, szóval egy este alatt ledarálhatnám, csak nem tudom érdemes-e. 1-2 mondat elég. Köszi.


HALA MADRID
 
Capac
Hogy érdemes-e? Nem!

Az egész anime tele van hülyeségekkel, logikai baromságokkal. Például a lány főszereplő, Rin, hol megakarja ölni Eijit (főszereplő) hol meg szinte már kínálgatja magát neki egy jó kis menetre.
Egy másik logikai baromság, hogy az anime ugyebár arról szól, hogy Eiji lezúzta a világot és megjelentek az Orderek, akik képesek a kívánságaikat valóra váltani ilyen Iron Maiden Eddie szörnyekkel, amik nagyon owerpowereddé teszik őket. Kérdem én, miért nem jutott egyiknek sem az eszébe, hogy meg nem történté tegye a katasztrófát ami szétverte az egyetlen lakható bolygót a környéken? Miért?
Ilyen, és ehhez hasonló ostobaságok tették számomra élvezhetetlenné, idegesítővé az animét. Ja és ráadásul Rin, aki a Mirai Nikkiből szabadult, nem is jó nő. Asszem ez volt az utolsó szeg az anime koporsójába.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
Andro
Aki egy nagyon érdekes, izgalmas és picit régebbi, hátborzongató animére vágyik, annak ajánlom a 2004-es "Monster"-t.

A történet röviden: Tenma Kenzou egy brilliáns japán agysebész, aki Düsseldorfban dolgozik az Eisen Memorial Kórházban. 1986-ot írunk, még a Berlini Fal leomlása előtt. Kenzou szerencsés, hiszen elismerik, ráadásul a kórház főigazgatójának lánya a menyasszonya. Egy nap azonban döntésre kényszerül, amikor egy miniszert és egy fejbelőtt gyereket hoznak be egyszerre. A főigazgató azt akarja, hogy politikai okokból Kenzou a minisztert operálja meg, holott a fejbelőtt fiú állapota súlyosabb. Kenzou gy a fiú mellett dönt, és a minisztert átadja egy kollégájának. A miniszter meghal, a fiú túléli, ám Kenzou élete örökre megváltozik. Megfosztják eddigi elismeréseitől, valamint menyasszonya, Eva is szakít vele. Nem sokkal később valaki meggyilkolja a kórház főigazgatóját és annak helyettesét, a gyilkossággal pedig Kenzout gyanúsítják. Ráadásul a fejbe lőtt fiú is eltűnik. Kenzounak menekülnie kell, miközben próbálja tisztázni magát és rájönni, mi is történt valójában. Ám az igazság sokkal félelmetesebb és megdöbbentőbb, mint bárki is hinné.
 
https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/
Capac
Letöltöttem 1080p-ben a Boku Dake ga Inai Machit és ha már ott volt a gépen akkor újra is néztem, mielőtt kiraktam volna a mentésbe.
Annak az animének olyan szép vége van, hogy másodjára is megkönnyeztem *-*


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
batai15
üdv! mondanátok mostanság futó , vagy nem túl régi shouen animéket amikhez van fordítás is? előre is köszi!
 
Shiro
Hagyd a shounent, emelkedj feljebb a seinenek közé és akkor ajánlom neked a Kara no Kyoukai-t (Garden of Shinners) 2008-as, de grafika terén, a jelenlegi top kategórás animékkel. De hogy jobb hasonlatot mondjak, akkor kb olyan, mint a Fate/Zero.
 
Luna
Shiro ennek több része is van? Animieaddictson moviek vannak. Mi a sorrendjük? XD
 
Capac
Így néz ki időrendben:

2. Murder Study 1
4. Void Shrine
3. Remaining Sense of Pain
1. Overlooking Wiev
5. Paradox Spiral
6. Oblivion Recorder
9. Gate of Seventh Heaven
7. Murder Study 2
8. Epilogue
10. Recalled out Summer
11. Extra Chorus

Bakker Shiro, jó hogy említetted a Fate/Zerot, asszem azt is újranézem majd.


Adama: Starbuck, what do you hear?
Starbuck: Nothing but the rain.
Adama: Then grab your gun and bring in the cat.
- Battlestar Galactica-
 
http://myanimelist.net/animelist/Larten
batai15
Shiro írta:

Hagyd a shounent, emelkedj feljebb a seinenek közé és akkor ajánlom neked a Kara no Kyoukai-t (Garden of Shinners) 2008-as, de grafika terén, a jelenlegi top kategórás animékkel. De hogy jobb hasonlatot mondjak, akkor kb olyan, mint a Fate/Zero.

nem is néz ki rosszul!
 
Ugrás a fórumra: