Hozzászólások
Naruto-Kun.Hu » Anime / Mangasorozatok » Egyéb anime / manga sorozatok
Sword Art Online (SAO)
Durzo
Na szokás szerint megint le vagyok maradva 1 résszel. Nem is én lennék. :D

1. rész

Az elején ment az értetlenkedés, a végén meg csak mondtam a képernyőnek, hogy: "Használd az esernyőt!" :D Mondjuk ha felsőtestre célzott volna az sokkal hatásosabb lett volna, de amúgy marha jó rész volt.

2. rész

Az is lehet, hogy nem rakták rá a gépre, hanem most magától álmodja ezt és ezért nem tud kapcsolatba lépni a külvilággal és vannak meg az emlékei. Zinken meg csak röhögtem, ahogy alig hitte el, amit látott.

vagy kiderül hogy amugy ők is csak tesztelők akiknek nyilván blokkolták az emlékeiket...

Az nem kavarná meg kicsit a dolgokat? Ha most a gépen van, akkor a többi tesztelő le tudna jönni, de ő nem. Mondjuk ha már alapból az időérzékkel szórakoznak, akkor elvileg megoldható lenne. Majd kiderül, hogy mi van.
 
Shiro
Most akkor tényleg volt a ki elhitte, hogy az Asuna? :D

Tegnap azt hittem, hogy csak a lánymentés szimbolikájaként hivatkoztok rá.

Az új évad eddig nagyon tetszik. S ha azt mondjátok, hogy ez bizony sok epizód lesz, akkor jó esélyt látok rá, hogy az Alcatrasz olyan legyen amilyennek a SAO-nak lennie kellett volna.

Belegondoltatok már abba, hogy amúgy a SAO mekkora nagy bukás anyagilag?
Nem az amimére, hanem az animében szereplő játékra gondolok.

1.
10.000 játékos ragadt benn a játékban. Ennyi eladott példányszám egy játékból az csőd.
Ha azt is hozzávesszük, hogy ez a 10.000 játékos megvette a Nerve Gear-t amit mai szemmel úgy tudnánk megközelíteni, hogy a legerősebb PC +HTC Vive.
S még így is bukás. (úgy számoltam.)
Csak annyi bizonyos, hogy a vásárlók, bizony jó anyagi háttérrel rendelkeznek.

Lehet felhozni érvként, hogy a (közel) jövőben egyszerűbb lesz a játék fejlesztés. Teszem azt. drónokkal beszkennelszt egy erdőt, vagy várost, majd azt belerakod a játékba, de egy fejlesztés nem csak ennyi. A feltételezéseim szerint kellhettek oda orvosok és mérnökök is.
Egy rakat dolgot kellett finomhangolni. Sok ember sok munkája sok pénzből.

Oké, fogjuk fel, úgy, hogy Kayaba a céljai érdekében leszarta az anyagiakat, és ezért volt korlátolt a terjesztés.

De mi a helyzet az ALO-val?
A Movie-ban az emberek rákattantak arra az AR cuccra, ami miatt az ALO szerverei szinte kiürültek. Ami oké is lenne, de én úgy láttam, hogy Ordinal Scale játék eseményei egyetlen városra korlátozódtak. S még azon belül is elég gyér volt a résztvevők száma.

Az ALO és a GGO a Wordl Seed közzé tétele után elég hamar elkészült. Vagyis túl hamar. Elméletileg mind a kettőnek egy bug halmaznak kellene lennie.

A GGO-ban lévő BoB amin 30 játékos vett részt. Ha csak annyit mondok PubG, már vicces az egész.

Belegondolva a történet az Alicization-t megelőzve egy hatalmas bakiparádé volt a videojátékok szempontjából .

Szóval na, tényleg nagy reményeket fűzök az új részekhez.


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
Jaeger
Azt jelentették be, hogy 4 anime ciklusban fog futni az SAO. Ebből lehet következtetni, hogy minimum olyan 48-50 részre lehet számítani. És ez mind az Alcatrasz történeti ív lesz csak. Én nem vagyok light noveles, de hallottam, hogy ez a leghosszabb ív szóval van mit adaptálni. Vannak olyanok is akik ezt tartják a legjobb ívnek bár vannak akik az eddigi évadok hibáit nem tudják megbocsátani hiába változott sokat erre az évadra.

Nem lehet kiszámolni, hogy bukás-e vagy sem. 10000 ezer játékos ragadt bent, de nem feltétlen azért mert az volt a maximum játékosszám ha több napig megy lehet többen jelentkeznek be. Most is örülne neki sok cég ha egy VR játékot megjelenés napján 10 ezren játszanának. Illetve Kiroto elmondása alapján Alcatrasz grafikája az ami megközeliti a valóságot a többi lehet nem nézzett ki olyan jól csak ez nem jön át.

Ha a seed olyan mint egy játékengine akkor lehet sok munka a fejlesztőknek de abba nem lehet beleközni a jövőben milyen gyorsan mehet a játékfejlesztés :D Az ALO meg egyértelműen egy SAO mód ahhoz relatíve kevés idő kellett mert nagyon sok mindent újrahasznált.

GGO-t emiatt nem szabad kritizálni :) A GGO light novel 2010-ben jelent meg talán akkor meg sehol semmi nem volt a pubg-ből se a battle royal játékokból nagyon.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Shiro
Durván 5 milliós példányszámnál már azt lehet mondani, hogy egy nagy költségvetésű játék nyereségesnek számít. (60 eurós játék árral számolva)

Ha a teszem azt, hogy a NerveGear ára 10.000 euró. Akkor azonos bevételhez már elég 30 ezer eladás.

A 20 ezer kimaradt játékos realizálja, hogy a cucc igen csak gázos, szóval perelnek, meg visszakövetelik a vételárat...stb.

ALO lehet, hogy SAO mód, de nem csak át skinezésről van szó.

GGO
Tisztában vagyok az évtizedes eltéréssel a PubG okán, de egy videojátékon belüli versenyen ahova bárki jelentkezhet, illetve reklámozzák a TV-ben, azért már ne csak 30 jelentkező legyen.

Az írónak volt egy jó ötlete, mondván mi lenne, ha a szereplők fogságba esnének egy videojátékban, de arról már nem voltak meg a kellő információi, hogy játék milyen költségvetéssel, fejlesztési idővel, illetve mekkora játékos bázissal mondható sikeresnek.


img00.deviantart.net/1e09/i/2018/003/7/f/zero_no_naku_koro_ni___grail_killer_chapter_by_shirohun-d53yyil.jpg

When Zero Cry: Grail Killer Chapter
 
Jaeger
Maga ahogy haladt a történet úgy igen elég gázos anyagilag a dolgog az biztos :D

Mondjuk meg is lett az ára mert becsődölt a NerveGear és az SAO is ment a kukába. Arra értettem ha sikeres lett volna és nincs ez a videójátékban ragadunk dolog még lehetett volna sikeres a játék.

GGO kapcsán nem vagyok benne biztos mire gondolsz, de lehet tévedsz.
Lehetett volna minimum 50 vagy 100 játékos inkább az biztos egyidőben. Viszont amiről beszélsz az a döntő. A selejtezőre jelentkezhetett 1000 ember is csupán a döntőbe jutott be 30 ember az volt a szabály.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Így van a SAO játék bukás volt, el is mondták hogy anyagi csődbe vitte a céget.

Az ALO konkrétan egy SAO copy volt, nem sok időt öltek bele. azonban el lett mondva hogy a Seed egy kiforrott cucc amit Kayaba készített. És a világokat ez a Mag készíti, így jóhiszeműen tételezzük fel hogy az AI nem "képes" bugokat benn hagyni, mivel észreveszi az ilyeneket és javítja magától. Ezt muszáj feltételeznünk, hisz egyszer sem láttunk bugot, csak annak kinéző dolgot. (najó mikor az ALOba megérkezik Kirito... az nem tudom mi volt... talán az utolsó SAO-s koordinátáihoz röptette a játék? mivel hogy SAO copy elképzelhető, erre nem igazán kapunk választ.)

Pár hónappal a Mag közzététele után jelent meg az összes VRMMO. mind a Magot használták arra, hogy megalkossák a világukat. Nem tudjuk mennyi idő is kell egy teljes világhoz, de ezt látva max 3 hónap. Bár lebutított verziója a SAO rendszerének (nem semmisítheti meg önmagát, az automatikus questekre nem hinném hogy vonatkozik a megszorítás), ettől még a bugokat ugyanúgy megelőzheti/javíthatja. Hisz a kardinális rendszer azért van hogy működtesse és szabályozza a világot.

A GGO pedig igen egy PUBG-s (de ahogy előttem is mondták, akkor még tervben sem volt PUBG) megoldással állt elő (főleg a spinoffban ott squadok versenyeztek, na ott már érződött a hatása. viszont kiforrottabb lett tőle az anime is). Na és? Bizonyos játékfajták felfel élednek, új löketet kapnak... elmondják hogy ez az első ilyen VRMMO játék ami szervez hasonlót, így persze hogy nagy tömegeket mozgat meg.
A döntőben valóban 30an voltak, viszont voltak selejtezők. Ha azt veszem hogy sokan amiatt nem jelentkeztek mert még esélyét sem látták hogy bejussanak a döntőbe, akkor is talán kevésnek hathat. de pl a GGO Alternativeban már jóval felpörögtek az események mikor squadok versenyeztek. nekem tetszett :D

Az Alicization pedig egyáltalán nem játék, a kormány van mögötte és tuti kísérleteznek valamivel. Akár azzal hogy a halálos beteg gyerekeket bedugják és teljes életet élhetnek ottbenn miközben kinn fél év se telik le... akár valamilyen Sugous, kevésbé etikus kísérlet.
 
raptor9812
-Gyors kérdés, Nem olvastam még semmit a topicba sem szóval azért is bocs, csak szeretném ezt előbb tudni :)
Nem néztem még semmilyen SAO-t az eredeti animéken kívűl, magyarul a GGO és az utána levő borzalom után, tehát ez az évad most közvetlen utána van, vagy most szükséges megnézem a moviet vagy ovákat hogy képbe legyek? :D Bocs a kemény hangnemért de nálam az egy hatalmas negatívumot válltott ki az az évad, aminek tartalmára már nem is emlékszem igazán, csak max annyira hogy köze nem volt az addigi évadok színvonalához és strukturájához,


"History remebers kings, not soldiers"
 
bakod
A GGOban ismerjük meg Shinont.... az első részbeli utalásokat anélkül nem fogod érteni. a Yuukis szálra is volt egy utalás. az opening alapján pedig rettentően épít a filmre, mert már az 1. részben is találhatsz jó pár utalást.
 
Jaeger
Bakod valamit félreértesz, az anime évadokat látta legalábbis én úgy veszem ki. Most konkrétan az ovákat meg a filmeket kérdezte.

Szóval ha megvan az SAO, ALO, GGO, Asuna-Yuuki-s ív, ami technikailag az első két évad utána már csak a Sword Art Online Movie: Ordinal Scale film van hátra és jöhet ez a évad.

Ami eddig elég sok embernek elnyerte a tetszését.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
bakod
Hmm értem lehetséges hogy én értettem félre :D
A film igen utána van, van egy spinoff is a GGOról, ami amúgy egész jó lett.

A 3. évad eddig 10/10.
 
raptor9812
Igen Jaeger értette jól, és igen hülyén fogalmaztam, de azért köszi a válaszokat akkor megnézem a moviet aztán jöhet az új SAO, amik ha jól tudom 40 percesek nem,? Ja meg annyi hogy kb hány részt dolgoznak fel ebbe az évadba?


"History remebers kings, not soldiers"
 
Durzo
Csak az 1. rész volt 48 perces.
 
Jaeger
Az első epizód volt 48 perces a többi rész a szokásos 20 perc. Elméletben kb 48-50 részről beszélnek.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
raptor9812
az igen nem fukarkodnak :D, egész jó kis hangulatú volt ez a movie, kíváncsi leszek a folytatásra :), persze nekem már annyira nem jön be ez a stílusú anime, de ugye anno nagyon tetszett és most se volt annyira szörnyű hogy ne folytassam szóval belevágok :D


"History remebers kings, not soldiers"
 
Jaeger
Igazából még 3 résznyi epizódot láttunk az új évadból szóval majd kiderül. Volt az első rész ami 48 perc, egy 20 perces rész és a héten jön a harmadik rész.

De teljesen más hangulatú mint a movie. Olyan mint az első évad csak ez jobban van találva.


"I'm not fighting because I want to win. I'm fighting because I have to win!"
 
Ugrás a fórumra: